miniofilka 17.07.19, 13:48 Na Śląsku ponad 3,5 tyś uczniów nie dostało się do żadnej szkoły. Podaję za Dziennik Zachodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
45rtg Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 13:53 miniofilka napisała: > Na Śląsku ponad 3,5 tyś uczniów nie dostało się do żadnej szkoły. > Podaję za Dziennik Zachodni Przestań już nudzić. Przecież za każdą taką dramatyczną informacją jest sprostowanie, że +/- tyle samo, co tych "nie dostało się do żadnej" jest też wolnych miejsc. No nie wyszła zapowiadana katastrofa, jest zwyczajne niedostawanie się dzieci do szkół. Zdarza się co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 13:54 Nie. Skala jest inna. Jesteś piewcą reformy? Wielbicielem pani Zalewskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 13:56 Miejsc jest mniej niż uczniów, trzeba będzie tworzyć dodatkowe oddziały. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 16:36 milka_milka napisała: > Nie. Skala jest inna. Poprosze o liczby, pelikanie. Liczby z poprzednich lat. W tym także liczby pokazujące strukturę zgłoszeń do szkół. Ale wiem, że nic takiego nie będzie, pelikanie. Potrafisz tylko babulić o Zalewskiej i deformie. > Jesteś piewcą reformy? Wielbicielem pani Zalewskiej? > Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 21:15 Cóż za fantastyczny poziom wypowiedzi... gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 16:22 To świetnie, że jest tyle wolnych miejsc. Tylko co z tego, skoro to miejsca w szkołach zawodowych, do których to zawodów te dzieciaki nie mają predyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 16:34 aerra napisał(a): > To świetnie, że jest tyle wolnych miejsc. Tylko co z tego, skoro to miejsca w s > zkołach zawodowych, do których to zawodów te dzieciaki nie mają predyspozycji. Do liceów też nie miały. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 13:55 Podawali ile jeszcze jest wolnych miejsc, głównie w najmniej rokujacych kierunkach branzowek? (Podejrzewam ze w sensownych technikach, sensownych branzowkach i słabych liceach juz gorzej z miejscami), czy nie doczytałas? Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 16:43 aaa-aaa-pl napisał: > Jakie tyś ? Wejdź na FB, poszukaj hasło Dziennik Zachodni i przeczytaj artykuł z dnia wczorajszego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 18:32 Zapamiętaj( nie musi się posiłkować Dziennikiem Zachodnim) - od wyrazu tysiąc poprawnie utworzony skrót musi mieć formę: tys. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 20:40 tak jakby w interentowych wydaniach gazet nie roiło się od baboli Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kolejne ofiary deformy 17.07.19, 22:31 Ha! Nie ja to pisałam. Za to ja dopiszę, że podajemy za (kim?czym?) - Dziennikiem Zachodnim. Odpowiedz Link Zgłoś