Dodaj do ulubionych

Biustonosz bez ramiączek

22.07.19, 13:01
Dla większego biustu, jaki polecacie?
Czy np. Ultimate Strapless Wonderbra się sprawdza? Na zdjęciu biust wygląda na lekko spłaszczony.
I jeszcze jedno pytanie: rozmiar 75F to jaka numeracja angielska?
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 13:08
      pade napisała:
      > Czy np. Ultimate Strapless Wonderbra się sprawdza? Na zdjęciu biust wygląda na
      > lekko spłaszczony.

Sprawdza się, spłaszcza i lekko rozstawia biust na boki - jak wszystkie tego typu staniki. Wonderbra są ścisłe - lepiej wziąć obwód oczko wyżej. Na polskie 70H (brytyjskie 32FF) mam 34F. Polskie 75F to brytyjskie 34E więc celowałabym w okolice 36DD.
      • pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 14:40
        Aha, dzięki. A coś mniej spłaszczającego istnieje?smile
        • araceli Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:02
          pade napisała:
          > Aha, dzięki. A coś mniej spłaszczającego istnieje?smile

W moim rozmiarze niestety nie a szukałam smile W bezramiączkowcu całość ciężaru opiera się na obwodzie i miseczki muszą "przycisnąć" biust do klatki piersiowej, żeby to wszystko się trzymało. Oprócz Wonderbra mam jeszcze Freya Deco - o ile w standardowy model w tym fasonie robi przepiękne kulki tak bezramiączkowiec jednak spłaszcza. Wonderbra ma tę przewagę, że pasek pod biustem jest szeroki, Freya po paru godzinach boleśnie wbija się w żebra.
          • pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:48
            No właśnie zauważyłam, że Freya ma cienki pasek.
        • ichi51e Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 17:25
          Teoretycznie tylko ale gorset. Ale jak to kiedys rozkminialam to jedyna opcja jest gorset bo on sie bedzie opierac na talii. Minus taki ze nie wszyscy moga nosic - ja mialam ataki paniki
        • aerra Re: Biustonosz bez ramiączek 05.10.20, 14:32
          Mi w gorsecie się biust ładnie układa, ale nie wytrzymuję dłużej niż 3-4 godziny (a to i tak postęp, bo na początku to maks dwie, a w zasadzie to już po półgodzinie miałam dość).
    • chocolatemonster Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 13:08
      Jak bede w domu to sprawdze moja Wonderbre. Trzyma dobrze, mnie nie splaszcza.
    • aerra Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 13:22
      Co do biustonosza to nie pomogę, bo mi się żaden nie sprawdził (ale biust mam sporo większy, więc może przy twoim coś da radę), rozmiar natomiast to będzie prawdopodobnie 34E.
    • anika772 Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 14:47
      Mnie się sprawdza Freaya Deco Strapless i Ewa Michalak.
      Uprzedzam, że w upały każdy z nich powoduje dyskomfort po kilku godzinach noszenia- te silikonowe paski mi przeszkadzają.
      • pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 14:53
        Freya?
        Mam strój od nich, lubię ją, przyjrzę się, dzięki.
        • anika772 Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:12
          Pade, ale jeśli chodzi o niespłaszczanie, to Michalak wygrywa w cuglach.
          • pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:22
            Ale nie ma ich w necie. Na stronie Michalak też nie.
            • anika772 Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:35
              Faktycznie, nie ma! Zrezygnowała z tego modelu?
    • ms.piggy Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:51
      freya deco - mam cielisty, 70 G (choc na codzien nosze 75 f/ff/g) dośc duży wydatek, ale dobrze sie sprawdza, nic nie ucieka, nie opada.
      drugi mój strapless to zwykły z c&a, kosztował chyba 40 zł na wyprz i o dziwo dobrze się sprawdza, jedynym minusem, że nie było mniejszego obwodu przy dużej miseczce, więc go zmniejszyłam. Bardzo mocno trzyma, cały jest jak zbroja, bardzo sztywne, ale nie pogrubione miseczki, a obwód nie rozciągnął sie ani o 1 mm.
      Trzeci to był hit - kupiony w angielskim tesco, bardzo tani, mam go juz z 5 lat, cielisty kolor nie wygląda juz dobrze, troche się zmechacił, ale czasem go zakładam.
      Ważne, żeby obwód był b. szeroki ale ciasny. Porównując komfort noszenia, to wszystki 3 są OK, ale gdy porównam z ceną, to Freya przegrywa.
    • 21mada Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 16:17
      Wonderbra na duży biust? 😳
    • mamusia1999 Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 17:16
      Mnie ang. 32G Wonderbra ultimate trzyma dobrze. Ale zapomnieć się o tym staniku nie da, dla mnie jest jak zbroja. Mimo to noszę, bo lubię bardzo swoje ramiona smile
    • jana111 Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 17:48
      Pade napisz do Ewy Michalak i zapytaj.
    • joanna266 Re: Biustonosz bez ramiączek 14.09.20, 20:26
      Ja polecam mój najnowszy zakup.Genialny ,bezramiączkowy stanik od marki panache by sculptresse. Posiadam w kolorze cielistym ale zakupie również w czarnym. Trzyma jak gorset, jest wygodny, jak się chce to ma ramiączka a do tego jest też piękny.
      mybra.pl/firm-pol-1386760116-Sculptresse-by-Panache.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka