pade 22.07.19, 13:01 Dla większego biustu, jaki polecacie? Czy np. Ultimate Strapless Wonderbra się sprawdza? Na zdjęciu biust wygląda na lekko spłaszczony. I jeszcze jedno pytanie: rozmiar 75F to jaka numeracja angielska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
araceli Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 13:08 pade napisała: > Czy np. Ultimate Strapless Wonderbra się sprawdza? Na zdjęciu biust wygląda na > lekko spłaszczony. Sprawdza się, spłaszcza i lekko rozstawia biust na boki - jak wszystkie tego typu staniki. Wonderbra są ścisłe - lepiej wziąć obwód oczko wyżej. Na polskie 70H (brytyjskie 32FF) mam 34F. Polskie 75F to brytyjskie 34E więc celowałabym w okolice 36DD. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 14:40 Aha, dzięki. A coś mniej spłaszczającego istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:02 pade napisała: > Aha, dzięki. A coś mniej spłaszczającego istnieje? W moim rozmiarze niestety nie a szukałam W bezramiączkowcu całość ciężaru opiera się na obwodzie i miseczki muszą "przycisnąć" biust do klatki piersiowej, żeby to wszystko się trzymało. Oprócz Wonderbra mam jeszcze Freya Deco - o ile w standardowy model w tym fasonie robi przepiękne kulki tak bezramiączkowiec jednak spłaszcza. Wonderbra ma tę przewagę, że pasek pod biustem jest szeroki, Freya po paru godzinach boleśnie wbija się w żebra. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:48 No właśnie zauważyłam, że Freya ma cienki pasek. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 17:25 Teoretycznie tylko ale gorset. Ale jak to kiedys rozkminialam to jedyna opcja jest gorset bo on sie bedzie opierac na talii. Minus taki ze nie wszyscy moga nosic - ja mialam ataki paniki Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Biustonosz bez ramiączek 05.10.20, 14:32 Mi w gorsecie się biust ładnie układa, ale nie wytrzymuję dłużej niż 3-4 godziny (a to i tak postęp, bo na początku to maks dwie, a w zasadzie to już po półgodzinie miałam dość). Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 13:08 Jak bede w domu to sprawdze moja Wonderbre. Trzyma dobrze, mnie nie splaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 13:22 Co do biustonosza to nie pomogę, bo mi się żaden nie sprawdził (ale biust mam sporo większy, więc może przy twoim coś da radę), rozmiar natomiast to będzie prawdopodobnie 34E. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 14:47 Mnie się sprawdza Freaya Deco Strapless i Ewa Michalak. Uprzedzam, że w upały każdy z nich powoduje dyskomfort po kilku godzinach noszenia- te silikonowe paski mi przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 14:53 Freya? Mam strój od nich, lubię ją, przyjrzę się, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:12 Pade, ale jeśli chodzi o niespłaszczanie, to Michalak wygrywa w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:22 Ale nie ma ich w necie. Na stronie Michalak też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:35 Faktycznie, nie ma! Zrezygnowała z tego modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Biustonosz bez ramiączek 22.07.19, 15:51 freya deco - mam cielisty, 70 G (choc na codzien nosze 75 f/ff/g) dośc duży wydatek, ale dobrze sie sprawdza, nic nie ucieka, nie opada. drugi mój strapless to zwykły z c&a, kosztował chyba 40 zł na wyprz i o dziwo dobrze się sprawdza, jedynym minusem, że nie było mniejszego obwodu przy dużej miseczce, więc go zmniejszyłam. Bardzo mocno trzyma, cały jest jak zbroja, bardzo sztywne, ale nie pogrubione miseczki, a obwód nie rozciągnął sie ani o 1 mm. Trzeci to był hit - kupiony w angielskim tesco, bardzo tani, mam go juz z 5 lat, cielisty kolor nie wygląda juz dobrze, troche się zmechacił, ale czasem go zakładam. Ważne, żeby obwód był b. szeroki ale ciasny. Porównując komfort noszenia, to wszystki 3 są OK, ale gdy porównam z ceną, to Freya przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 17:16 Mnie ang. 32G Wonderbra ultimate trzyma dobrze. Ale zapomnieć się o tym staniku nie da, dla mnie jest jak zbroja. Mimo to noszę, bo lubię bardzo swoje ramiona Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Biustonosz bez ramiączek 23.07.19, 17:48 Pade napisz do Ewy Michalak i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Biustonosz bez ramiączek 14.09.20, 20:26 Ja polecam mój najnowszy zakup.Genialny ,bezramiączkowy stanik od marki panache by sculptresse. Posiadam w kolorze cielistym ale zakupie również w czarnym. Trzyma jak gorset, jest wygodny, jak się chce to ma ramiączka a do tego jest też piękny. mybra.pl/firm-pol-1386760116-Sculptresse-by-Panache.html Odpowiedz Link Zgłoś