Dodaj do ulubionych

Ruchome schody

22.07.19, 17:17
Pytam poważnie: czy mechanizm ruchomych schodów może wciągnąć kawałek ubrania?
Czy to jest niemożliwe? No, jakieś atesty na to muszą być?!
Pytam, bo na lotnisku byłam/nie byłam świadkiem sytuacji, o której nie chcę myśleć.
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:24
      www.youtube.com/results?search_query=wypadki+na+ruchomych+schodach
    • arwena_11 Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:25
      Może, może wciągnąć też sznurówkę. Dlatego trzymałam zawsze dzieciaki mocno a z ostatniego schodka zdejmowałam. Miałam zawsze wrażenie, że mi dziecko wciągnie.
    • ichi51e Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:27
      Oczywiscie ze moze. W Chinah babke wciagnelo dobrze ze dziecko zdazyla zepchnac
      • aaa-aaa-pl Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:32
        Widziałam ten film.To jedna z rzeczy, które chciałabym " odzobaczyć". Nie lubię schodów ruxhomych, ale z nich korzystam.
      • kokosowy15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 18:12
        Szczególnie, gdy będziesz jechała w sukni z trenem.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Ruchome schody 22.07.19, 18:45
      Tak może, jesteś bezpieczna dopiero jak zejdziesz z tej stalowej podłogi pod którą jest mechanizm który zmieli cię jak maszynka mięso na mielone, (1-1,5 m od końca schodów ruchomych).
    • jusytka Re: Ruchome schody 22.07.19, 19:53
      Ruchome schody bywają niebezpieczne. Właśnie wróciłam z Rzymu i tam jesienią zeszlego roku zawalily się na stacji metra Reppublica www.google.com/amp/wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,24083606,zawalily-sie-schody-ruchome-na-stacji-metra-w-rzymie-wsrod.amp
    • leann32 Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:01
      Tak. Powaznie bylam swiadkiem sytuacji kiedy wciagnelo chlopcu sznurowke, a na domiar zlego mial wysokie trampki - wiec jak ciagnely to tampek sie zaciskal na kostce doslownie miazdzac noge bez mozliwosci wyciagniecia. Ostatecznie sznurowka pekla ale jego krzyku i przerazenia nie zapomne do dzis.
      • ajrisz.ka Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:13
        Przerażające.
        Ja, ten krzyk dziecka, ''słyszę''...i wiem, że ludzie nie zawiedli, bo wszyscy, którzy byli bliżej, rzucili się na pomoc.
        Ale jakoś wolę myśleć, że ktoś tam, tego dnia - miał np.atak padaczki. Wiem - głupie...ale nie dam rady myśleć inaczej sad
    • auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:15
      Mojej koleżance wciągnęły mały palec u stopy. Była w klapkach
      • ajrisz.ka Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:19
        A piszesz poważnie? Czy robisz sobie żarty? W pierwszym poście zaznaczyłam, że ten wątek NIE MA drugiego dna. Tak, byłam świadkiem tragedii, o której wolałabym zapomniećsad

• zoe1978 Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:55
          Mnie wciagnely wlasnie ruchome schody ladny kawal sukienki, takiej maxi. I nie wiem jakby sie to skonczylo, gdybym nie narobila krzyku i obok nie znajdowal sie trzezwo myslacy facet, ktory zaczal wyszarpywac kiecke spomiedzy schodow....
          • auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:20
            Często latem nosze maxi i zawsze się tego bojesad podnoszę kiecę jak jakaś wiejska baba, żeby mój koszmar nie stał się prawda. Oczami wyobraźni widzę jak te schody zrywają ze mnie kieckeuncertain
        • auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:19
          Pisze całkiem serio :0 wyładowała w szpitalu, potem długi czas była na zwolnieniu, bo ból był okropny.
          • auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:24
            Wylądowała oczywiście. Dopisze jeszcze, ze ten palec chyba był złamany, ale na szczęście nie zmiażdżony.
    • pani-nick Re: Ruchome schody 22.07.19, 21:18
      Często nosze kiecki maksi. Zawsze na schodach ruchomych trzymam kiecke w gorze (na wysokości kolan).
      • zoe1978 Re: Ruchome schody 22.07.19, 21:32
        ja tez, wtedy sie zagapilam, zamyslilam...pol kiecki urwalo
    • lot_w_kosmos Re: Ruchome schody 22.07.19, 21:46
      Moim koszmarem jest córka idąca do centrum handlowego z rozpuszczonymi włosami do pasa.
      Widzę oczyma wyobraźni jak schody ją skalpuja....
      • 35wcieniu Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:28
        Do kostek by musiała mieć, odetchnij.
        • lot_w_kosmos Re: Ruchome schody 22.07.19, 23:14
          Wystarczy, że się przewróci, nie zdąży wstać.....
          • 35wcieniu Re: Ruchome schody 22.07.19, 23:18
            E nie, nie wystarczy, do tego by jeszcze musiała mieć duuuuużo pecha równocześnie.
          • ajrisz.ka Re: Ruchome schody 23.07.19, 00:30
            O nie...Nie i nie!
            Nawet ja - pesymista/czarnowidz, od zawsze, nigdy wcześniej nie pomyślałam o takiej możliwoścismile
            A uwierz mi - widzę zagrożenia prawie na każdym krokusmile
            Zaskoczyłaś mnie bardzosmile
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ruchome schody 23.07.19, 08:50
      Tak Mulder załatwił Eugene'a Toomsa :p
    • szafireczek Re: Ruchome schody 23.07.19, 12:51
      Trzeba uważaćsmile Generalnie mają mechanizm blokady...smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka