ajrisz.ka 22.07.19, 17:17 Pytam poważnie: czy mechanizm ruchomych schodów może wciągnąć kawałek ubrania? Czy to jest niemożliwe? No, jakieś atesty na to muszą być?! Pytam, bo na lotnisku byłam/nie byłam świadkiem sytuacji, o której nie chcę myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:24 www.youtube.com/results?search_query=wypadki+na+ruchomych+schodach Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:25 Może, może wciągnąć też sznurówkę. Dlatego trzymałam zawsze dzieciaki mocno a z ostatniego schodka zdejmowałam. Miałam zawsze wrażenie, że mi dziecko wciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:27 Oczywiscie ze moze. W Chinah babke wciagnelo dobrze ze dziecko zdazyla zepchnac Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Ruchome schody 22.07.19, 17:32 Widziałam ten film.To jedna z rzeczy, które chciałabym " odzobaczyć". Nie lubię schodów ruxhomych, ale z nich korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 18:12 Szczególnie, gdy będziesz jechała w sukni z trenem. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Ruchome schody 22.07.19, 18:45 Tak może, jesteś bezpieczna dopiero jak zejdziesz z tej stalowej podłogi pod którą jest mechanizm który zmieli cię jak maszynka mięso na mielone, (1-1,5 m od końca schodów ruchomych). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Ruchome schody 22.07.19, 19:53 Ruchome schody bywają niebezpieczne. Właśnie wróciłam z Rzymu i tam jesienią zeszlego roku zawalily się na stacji metra Reppublica www.google.com/amp/wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,24083606,zawalily-sie-schody-ruchome-na-stacji-metra-w-rzymie-wsrod.amp Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:01 Tak. Powaznie bylam swiadkiem sytuacji kiedy wciagnelo chlopcu sznurowke, a na domiar zlego mial wysokie trampki - wiec jak ciagnely to tampek sie zaciskal na kostce doslownie miazdzac noge bez mozliwosci wyciagniecia. Ostatecznie sznurowka pekla ale jego krzyku i przerazenia nie zapomne do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:13 Przerażające. Ja, ten krzyk dziecka, ''słyszę''...i wiem, że ludzie nie zawiedli, bo wszyscy, którzy byli bliżej, rzucili się na pomoc. Ale jakoś wolę myśleć, że ktoś tam, tego dnia - miał np.atak padaczki. Wiem - głupie...ale nie dam rady myśleć inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:15 Mojej koleżance wciągnęły mały palec u stopy. Była w klapkach Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:19 A piszesz poważnie? Czy robisz sobie żarty? W pierwszym poście zaznaczyłam, że ten wątek NIE MA drugiego dna. Tak, byłam świadkiem tragedii, o której wolałabym zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
zoe1978 Re: Ruchome schody 22.07.19, 20:55 Mnie wciagnely wlasnie ruchome schody ladny kawal sukienki, takiej maxi. I nie wiem jakby sie to skonczylo, gdybym nie narobila krzyku i obok nie znajdowal sie trzezwo myslacy facet, ktory zaczal wyszarpywac kiecke spomiedzy schodow.... Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:20 Często latem nosze maxi i zawsze się tego boje podnoszę kiecę jak jakaś wiejska baba, żeby mój koszmar nie stał się prawda. Oczami wyobraźni widzę jak te schody zrywają ze mnie kiecke Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:19 Pisze całkiem serio :0 wyładowała w szpitalu, potem długi czas była na zwolnieniu, bo ból był okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:24 Wylądowała oczywiście. Dopisze jeszcze, ze ten palec chyba był złamany, ale na szczęście nie zmiażdżony. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Ruchome schody 22.07.19, 21:18 Często nosze kiecki maksi. Zawsze na schodach ruchomych trzymam kiecke w gorze (na wysokości kolan). Odpowiedz Link Zgłoś
zoe1978 Re: Ruchome schody 22.07.19, 21:32 ja tez, wtedy sie zagapilam, zamyslilam...pol kiecki urwalo Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Ruchome schody 22.07.19, 21:46 Moim koszmarem jest córka idąca do centrum handlowego z rozpuszczonymi włosami do pasa. Widzę oczyma wyobraźni jak schody ją skalpuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Ruchome schody 22.07.19, 22:28 Do kostek by musiała mieć, odetchnij. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Ruchome schody 22.07.19, 23:14 Wystarczy, że się przewróci, nie zdąży wstać..... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Ruchome schody 22.07.19, 23:18 E nie, nie wystarczy, do tego by jeszcze musiała mieć duuuuużo pecha równocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Ruchome schody 23.07.19, 00:30 O nie...Nie i nie! Nawet ja - pesymista/czarnowidz, od zawsze, nigdy wcześniej nie pomyślałam o takiej możliwości A uwierz mi - widzę zagrożenia prawie na każdym kroku Zaskoczyłaś mnie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Ruchome schody 23.07.19, 08:50 Tak Mulder załatwił Eugene'a Toomsa :p Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Ruchome schody 23.07.19, 12:51 Trzeba uważać Generalnie mają mechanizm blokady... Odpowiedz Link Zgłoś