Dodaj do ulubionych

Muszki upierdooszki

26.09.19, 11:37
Owocowki☹️ QRCZE, skąd one przyłażą i co jedzą, skoro w kuchni wszystko pochowane?

Żadnych okruszkow, zlew czysty, szafki czyste, podłoga....
Fryzjerka mi opowiadała, ze nawet w salonie miała- a przecież tam nikt niczego nie je.

Dzisiaj znowu odkurzalam powietrze😊, odkurzacz jest idealny do likwidacji, tylko skąd przyłażą nowe? I po co?☹️
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 11:41
      Na pewno owocówki, a nie zemiórki przypadkiem?
      • bei Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 11:59
        Ziemiorki nie, poczytałam, obejrzałam żywe- to nie one. I kwiatów z ziemią nie mam na dole. Stoją w górnych sypialniach i tam czysto.
        • 35wcieniu Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:12
          No to gdzieś masz coś do czego one idą, nie ma cudów. Karma zwierząt, niedomyty kosz itd.
          Ewentualnie jakieś zapachy, naturalne świece i tego typu rzeczy mogą działać wabiąco.
          • hanusinamama Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:13
            U mnie wielbiły lustro w łazience na dole. Przestałam myc płynem z alkoholem, teraz myje myjką karchera i juz nie oblegają lustra...widać alkohol im smakował.
            • czarniejszaalineczka Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:17
              kuswa i badz tu czlowieku ekologiczny
              ja wszystko albo alkoholem albo octem myje
          • bei Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:30
            Aaaaaaaaaaaaaa, świece!

Zobaczymy, czy przyjdą nowe, świece zaraz schowam😊👍
    • alpepe Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 11:45
      Dolne krawędzie kosza na odpadki organiczne... Sprawdź.
      • bei Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 11:57
        Alpepe, ale tam szczelnie zamknięte, i bez zapachu. Śmieci organiczne wyrzucam raz dziennie, po przygotowaniu obiadu. W pojemniku jeśli coś jest, to niewiele i zamknięty. W śmietniku tez jest szczelny pojemnik i tam ich nie ma.
        • alpepe Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:05
          u mnie pojemnik też był szczelnie zamknięty, ale jajka były na zewnątrz...
    • czarniejszaalineczka Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 11:47
      nic sie nie da zrobic
      trzeba pokochac
      • bei Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:00
        😊
        • curry1 Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:17
          Mój syn schował sobie dwie śliwki na później smile
          W szufladzie, w dużym pokoju.
          Na początku września.
          wrrr.....
          • czarniejszaalineczka Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:22
            big_grin
            • bei Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:32
              🤣, mój miał banana w plecaku, nosił go przez dwa tygodnie aż się z pojemnika wylał. Ale to starsza historia😊
              • memphis90 Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 15:19
                Ok, to ja dam najstraszniejszą historię w moim życiu. Nie wiem, co moje dziecko skitralo w torbie sportowej, jabłko? Banana? Kanapkę? W każdym razie torbę z żarciem upchnelo w pralni i zostawilo. Po jakimś czasie ja na to trafiłam - bo mi muchy w pralni lataly, więc zaczęłam szukać źródła - otwieram... A tam na dnie brunatna maź. Na mazi coś jakby kokony.... I nagle na moich oczach te kokony zaczynają pekac, a z torby wylatują muchy! Dostałam zawału natychmiast, umarłam na miejscu i będąc już eterycznym duchem z prędkością światła wybieglam z całym tym (brzeczacym i "trzaskającym"! ) bajzlem na zewnątrz i wyp... do kubła. A potem przez godzine trzeslam się w kącie z obrzydzenia...
                • czarniejszaalineczka Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 15:24
                  pewnie mięcho jakies zostawil
                • majenkir Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 15:40
                  Wygralas! big_grinbig_grin
                  • bei Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 18:45
                    😱😱😱😱😱
    • jak_matrioszka Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:27
      Książe Małżonek zrobił im koktail z octu, cukru i płynu do mycia naczyń. Postawił miseczke na szafce i dwie doby czekał, żadna nawet nie przeleciała nad miseczka tongue_out Ja otwieram okno i wylatuja. Robi sie ich mniej bardzo szybko, a po dwóch dniach mam spokój. U nas sie zadomowiły jak nas nie było, nawet nie wiem do czego przyszły, bo przed wyjazdem z domu posprzatałam i nie zostało żadne jedzenie na wierzchu. Jedynie kocie chrupki, ale one sa ciagle na podłodze, a muszki tam nie lataja.
      • sea.sea Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 12:40
        Czy ocet był winny/jabłkowy?
        Ja ostatnio miałam plagę, zrobiłam rzeczoną miksturę z octem winnym i po jednej dobie już było czysto.
        • bukietlisci Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:00
          u mnie tak samo. zrobiłam koktajl z octu winnego, łyżki płynu do naczyń, i wody. dowaliłam jeszcze skórkę po bananie. postawiłam na szafce kuchennej - następnego dnia żadna już nie fruwała. wszystkie się... utopiły.
          • sylwik7 Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:09
            bukietlisci napisał(a):

> u mnie tak samo. zrobiłam koktajl z octu winnego, łyżki płynu do naczyń, i wody
            > . dowaliłam jeszcze skórkę po bananie. postawiłam na szafce kuchennej - następ
            > nego dnia żadna już nie fruwała. wszystkie się... utopiły.

We wrześniu jest wysyp tych choler szczególny.
        • jak_matrioszka Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 14:43
          A skad tam winny, facet sie na gotowaniu nie zna, technicznego 35% im nalał 😂
      • mrs.solis Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:16
        Bo te muszki maja w dupie te koktajle. Otworz wino to sie wszystkie zleca. Mozna zostawic im butelke z odrobinka wina , zrobic lejek z papieru i wlozyc w szyjke.
        • majenkir Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 15:42
          Wystarczy sam ocet jablkowy w malym kubeczku przykrytym folia z malymi dziurkami. Dzien-dwa i po wszystkim.
          • lot_w_kosmos Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 17:49
            Dokładnie jak piszesz.
            U mnie stale taka pułapka stoi.
            Co dwa tygodnie zmieniam ocet na świeży.
    • bib24 Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:14
      owocówki uwielbiają alkohol, piwo, wino, troszkę rozlane albo zostawione w butelce. a już świra dostają od małych polskich winogron.
      • pani_tau Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:29
        Potwierdzam.Te winogrona to u nich nieustający hicior.
        • bib24 Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 13:47
          najważniejsze to jak się zerwie umyć i natychmiast wynieść z domu. nawet na sekundę nie zostawiać na stole.
      • aquella Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 19:28
        Był film "alkoholicy wśród zwierząt" . Owocówki na pierwszym mscu.
    • lot_w_kosmos Re: Muszki upierdooszki 26.09.19, 17:47
      Pułapka na muszki stale stoi w mojej kuchni.
      Łapią się na bieżąco.
      Wszystko może stać na wierzchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka