Dodaj do ulubionych

Perfumy o zapachu gozdzikow

07.11.19, 20:57
No wlasnie, szukam czegos gozdzikowego na zime (pachnacego jak takie male gozdziki ogrodowe raczej niz te duze z kwiaciarni). Bardzo zawsze podobaly mi sie takie troche ciezkawe zapachy ale na przyklad kenzo jungle na mojej skorze smiedzi obrzydliwie wiec szukam czegos innego, najlepiej gozdzikowego wlasnie.
Moze znacie cos takiego?
Obserwuj wątek
    • fuzja-jadrowa Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:12
      L’Air du Temps?
    • chatgris01 Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:16
      Przypomniałaś mi straszliwą radziecką odekolon Гвоздика big_grin
      Bosz, jakie to było mocne.
      • mmoni Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:46
        Oni w ogóle mają jakieś zamiłowanie do goździków. Ucieszy Cię zapewne wiadomość, ze firma Nowaja Zaria, producent owej Gwozdiki, odnalazł się w nowych, trudnych czasach kapitalizmu i produkuje m.in. takie oto cuda:
        www.fragrantica.com/perfume/Novaya-Zarya/Krasnaya-Moskva-Light--51044.html
        • mdro Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:58
          O rany, oni mają chyba coś, co w latach młodości wyszukałyśmy z przyjaciółką w mieszkaniu jej babci i co nazywało się Szypr (cyrylicą oczywiście), było zielone i mimo zaawansowanego wieku lat co najmniej 30 dość ciekawie pachniało. Tylko z opisu wynika, że to męskie jest... Chyba jednak nie będę odszukiwać zapachu z lat nastoletnich wink.
        • snakelilith Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 22:10
          Ale te goździki to chyba korzenne? Moja babcia miał też takie "duchy", ale to pachniało mocno korzennie, w sumie nieźle, świętami Bożego Narodzenia. big_grin
          • mmoni Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 22:24
            Sądząc po obrazku, to nie:
            https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.10662.jpg
            • snakelilith Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 23:50
              A to tych nie znam. Te mojej babci były w butelce podobnej do Pani Waleweskiej i były bardzo ciemne, niemalże brązowe w kolorze.
    • mokka39 Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:25
      CK Eternity
      • mokka39 Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:28
        albo Vivienne Westwood Budoir
    • snakelilith Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:25
      Acqua di Stresa Dianthus
      www.flaconi.de/parfum/acqua-di-stresa/dianthus/acqua-di-stresa-dianthus-eau-de-parfum.html
    • koko8 Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:31
      Vivienne Westwood boudoir
      Shanghai Lily Toma Forda
      • fuzja-jadrowa Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:57
        Shanghai Lily dla mnie sa bardziej przyprawowe.
      • snakelilith Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 22:02
        Boudoir pachnie bardziej na cynamom, korzennie, z paczuli i wanilią, goździków kwiatowych prawie nie czuć. A w Shanghai Lily są goździki korzenne, to zupełnie inny zapach.
        • koko8 Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 23:42
          Ha! Macie racje, przeczytałam nieuwaznie i zapronowalam goździki przyprawowe zamiast kwiatków. Te zapachy ode mnie kompletnie nie są kwiatowe, szczególnie shanghai lily (który uwielbiam).
    • fuzja-jadrowa Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:32
      Na pewno ktores z Floris i Miller Harris, ale nie moge sobie przypomniec nazw.

Prada z serii Infusion nie ma czasem gozdzika? Jak jest “gozdzik” po francusku, no nie przypomne sobie... Ale zapach chyba malo popularny, bo w sklepach zawsze przewijaja sie te same: Infusion d’Iris, Iris Cedre, Fleur d’Oranger, Rose itd.
    • mmoni Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:35
      Dianthus Etro, Black Dianthus Il Profvmo
      • snakelilith Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:57
        Dianthus Etro już chyba nie produkują.
    • mdro Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 21:50
      Po nazwie sądząc, to w Infusion dOeillet Prady powinny dominować goździki. (A Jungle d'Elephant to jednak przyprawowe goździki są).
    • flegma_tyczka Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 07.11.19, 23:47
      Ale po co chcesz pachnieć kuchnią?
    • mayaalex Re: Perfumy o zapachu gozdzikow 08.11.19, 13:21
      Dziekuje pieknie wszystkim, bede teraz chodzic po perfumeriach i wachac smile
      I kwiatkowe, i przyprawowe bo jedne i drugie lubie ale zwlasza kwiatkowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka