blanka0 19.02.08, 11:13 czy ktoras gotuje na bulionach zupki? moja kolezanka 5 miesiecznej corci tak gotuje , nie moglam uwierzyc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_zal81 Re: buliony Knorra 19.02.08, 11:19 dla mnie wszystko co w kostkach to chemia:) więc nie wiem, po co kupowac np. ekologiczne warzywa i doprawiać je potem tą chemią. Ja gotuję warzywa i mięsko i wychodza mi bardzo apetyczne dania, mimo że nie uzywam przypraw Odpowiedz Link
edzia.79 Re: buliony Knorra 19.02.08, 11:25 SZOK ja tez sama gotuje,miesko osobno,warzywa osobno. zupki smaczniejsze wychodza od kupnych Odpowiedz Link
effka_81 Re: buliony Knorra 19.02.08, 11:40 Przeciż to sama chemia!!! Ja gotuje warzywa osobno,mięsko osobno i dodaje pietruszki lub koperku i zupka pyszna. Nie rozumiem po co te buliony? Odpowiedz Link
patrice7 Re: buliony Knorra 19.02.08, 11:46 nie wpadlabym na to,ale duzo rodzicow dosala,dosladza, przyprawia posilki bo IM nie smakuja. Dla nie to paranoja Odpowiedz Link
bobimax Re: buliony Knorra 19.02.08, 12:22 Nie. Dopiero później jak już będzie jadła nasze jedzenie. Moja teściowa dobrze gotuje zupy bez bulionów. Ja nie umiem tak doprawiać, dla mnie są jakieś bez smaku. Odpowiedz Link
babajagaa Re: buliony Knorra 19.02.08, 19:43 Ja niczym nie doprawiam,wychodza dobre tak jak wam z koperkiem albo pietrucha, Odpowiedz Link
ankas4 Re: Napiszcie krok po kroku jak gotujecie takie zu 19.02.08, 20:58 Napiszcie prosze krok po kroku jak gotujecie takie zupki same... tzn, co, jak, gdzie , kiedy - doprawiacie , dodajecie ,miksujecie ..., itd:)) DZIEKI Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: Napiszcie krok po kroku jak gotujecie takie z 19.02.08, 21:04 Ja wrzucam mięsko do gara i sie gotuje, do tego wrzucam: - ziemniak i brokuł - ziemniak, marchew, pieruszkę - ziemniak, seler, marchew i inne kombinacje, co mi sie wymysli:) jak się wszystko ugotuje, wyciągam mięcho- warzywa miksuję, a mięsko kroję bardzo drobno. Dla posmaku dodaję masełka:) Odpowiedz Link
dmgr Re: buliony Knorra 19.02.08, 21:14 W życiu! Od kiedy zaszłam w pierwszą ciąże przestałam używac kostek chociaż lubię jak do zupki wrzucic. Jak gotuję zupę dla nas (tzn. dorosłych i trzyletniej córki) to doprawiam solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim ewentualnie Vegeta Light (bez konserwantów), ja lubię sobie dodac jeszcze Maggi. Ale dziecku małemu nigdy, ciutek soli dodaję do wody, w której gotuję mięsko a i tak ją odlewam. Odpowiedz Link