mona-taran 08.11.19, 07:27 Ultimate, coś w sam raz do jesiennej, męskiej stylówy Ze spódniczką i podkolanówkami będzie moc! www.vogue.it/moda/article/stivaletti-uomo-2019-marc-jacobs-modello-con-tacco-rick-owens?amp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:34 no i mamy odpowiedz na problemy polskich kurdupli Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:37 Czegoś brakuje mi w tej stylizacji...Aha, już wiem! Okrycia głowy Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:42 okrycie glowy zakrywaloby spineczki, wiec pewnie brak jest celowy Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:08 Czapeczki, znaczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:52 to nie sa buty do spodniczki, tylko sniegowce! u nas wlasnie pada snieg. jeszcze jest go malutko, ale za oknem juz bialo. przed chwila moi synowie wychodzili do szkoly i pokazalam im te buty. mlodszy stwierdzil, ze bylyby w sam raz na dzisiaj, bo w takich butach idzie sie nad sniegiem Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:58 Oo ale fajnie, też chcę śnieg dawno nie widziałam prawdziwego śniegu, ostatnio chyba w zimę 2014/15 w Pl. Tu to spadnie centymetr i od razu się topi Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:08 heh, u nas prawdziwy snieg padal ostatnio 5 maja tego roku i napadalo wtedy pol metra. dzis mam nadzieje, ze tyle nie spadnie, bo na zakupy musze jechac i troche mam stracha pokonywac te wszystkie zakrety na letnich oponach Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:33 tak z ciekawosci, na jakiej wysokosci mieszkasz? bo kolo mnie na ponad 1100mnp sniegu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:41 to ja mieszkam nizej,. bo a 825 m npm i rano padal snieg. jeszcze cos tam pada, ale juz taki bardziej deszcz. kolo 9 rano lecialy wielkie platy sniegu i na samochodzie mialam z 5 cm warstwe. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:53 Nie żebym była zachwycona, ale tak sobie myślę. Przecież to wszystko jest kwestią jakiejś tam umowy społecznej dotyczącej tego co pasuje facetom A co kobietom. Ciekawe czy ludzie podobnie reagowali jak kobiety zaczynały zakładać spodnie . Podobnym zniesmaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:56 Mnie to nie zniesmacza, raczej bawi Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:05 Ale dlaczego cię bawi? Pomyśl logicznie i nie na podstawie wycinka z tu i teraz. Zaledwie 100 lat temu: hips.hearstapps.com/mac.h-cdn.co/assets/15/11/1600x2220/3293346_10.jpg?resize=980 lub www.marieclaire.com/fashion/news/g2753/history-of-men-wearing-high-heels/?slide=7lub www.marieclaire.com/fashion/news/g2753/history-of-men-wearing-high-heels/?slide=10 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:12 eee, wcale nie trzeba sie cofac 100 lat. na kilku swoich zdjeciach z mlodosci moj ojciec jest w butach na obcasach. no, tylko nie takich, jak na zalinkowanej fotce. mnie bawi nie sam obcas, a ta platforma. to jest pokraczne bez wzgledu na plec noszacego buty. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:13 Bawi w sensie rozrywkowym, nie szyderczym Tylko tak się zastanawiam, czemu faceci zawsze muszą wszystko takie przesadzone mieć:p najdłuższy penis, najszybszy samochód, najwyższy obcas.. brak umiaru nie jest dobry:p Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:07 Myślę beata1, że nie na kobiety reagowali nie tylko zniesmaczeniem, ale agresją. Ciekawe, ile kobiet straciło życie (dosłownie) za to, że śmiały założyć spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:11 A muslisz ze faceta w spodnicy by ludzie nie zaatakowali? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:38 No więc beataj1 powiem ci jak to było: 1) TRANSWESTYTYZM - to termin wymyślony przez psychiatrów gdzieś tak na początku XX wieku dla kobiet, które chciały nosić i nosiły spodnie. 2) Latami wyciągano za włosy kobiety z kościołów, które weszły tam w spodniach. Mamy tego echa w postaci np tego, że moją koleżankę wywalili z Oazy, bo nie chciała chodzić tam w spódnicy tylko spodniach. Albowiem zaprawdę powiadam wam "Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny ani mężczyzna ubioru kobiety; gdyż każdy, kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana, Boga swego". 3) We Francji jeszcze w 1933 roku obowiązywał zakaz noszenia spodni przez kobiety. Gdy "Marlena Dietrich pojawiła się w Paryżu w swojej charakterystycznej kreacji, na którą składały się marynarka, spodnie z wysoką talią, biała koszula i krawat, otrzymała… policyjne ostrzeżenie, że może podlegać odpowiedzialności karnej." 4) W ramach buntu, agresywna feminazistka Maria Komornicka (nie to co obecne miłe feministki, które są grzeczne i znają swoje miejsce) , spaliła w 1907 na rynku w Poznaniu swoje sukienki, ścięła włosy, ubrała spodnie i ogłosiła, że od tego momentu jest mężczyzną. Plotka głosi, że nie była tam sama. Także sama widzisz jak ludzie reagowali, "jak kobiety zaczynały zakładać spodnie" i co się wtedy działo. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:02 W co się ubiera spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:48 jedynym debilem tu, to jestes ty ematek Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:10 10/10 strach strach strach wysmiejmy ha ha ha! W czym ludzie maja problem? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:00 " Przecież to wszystko jest kwestią jakiejś tam umowy społecznej dotyczącej tego co pasuje facetom A co kobietom. " I stylu życia. W takich butach nie da się pracować, ani biegać, można tylko się przechadzać deptakiem i epatować swoim ego. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:08 No proszę cie, a mało jest kobiet próbujących wmawiać innym że obcasy są taaakie wygodne, że one praktycznie w niczym innym nie potrafią chodzić. I, że 11 centymetrowe szpilki to są tak wygodne jak kapcie. Bo ważne jest jak but zrobiony a nie wysokość obcasa itd itd. To jak kobiecie da się takie bzdury wmówić tak by w to uwierzyła, to pewnie i facet jest w stanie to łyknąć Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:13 O, ja kiedyś próbowałam w to wierzyć, kupowałam różne szpilki i szukałam tych dobrze zrobionych i nic, wszystkie tak samo niewygodne i mordercze dla stop :p mam jednej sandały na grubym słupku i platformie i jedne botki ( tak samo- słupek +platforma) i to jedyne buty na obcasie które znoszę. Szpilki piękne, ale na kimś albo na półce w sklepie :p Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:23 No ale nie są, dlatego zarówno kobiety jak i mężczyzn na obcasach będę postrzegać jako wyfiokowane larwy dla których lans jest ważniejszy, niż cokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:23 Zawsze chodzących na obcasach, nie od święta. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:33 I skoro taki efekt chcą osiągnąć (zarówno kobiety, jak i mężczyźni) to na zdrowie. Ich problem i niewygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:42 Dopóki generują jakieś zyski dla społeczeństwa, to może być. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:50 Miejmy nadzieje, ze moda sie przyjmie, bo najwiekszym zyskim bedzie wk..w generowany u matka polka i jego prawackich kolegow buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:10 Ty byś go za to chętnie posunął, zysk dla społeczeństwa taki, że okoliczne psy będą bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:43 Właśnie o tym piszę prawacki dzbanku Ależ dostałeś już cudnej agresji . A teraz weź grzecznie swoje leki buhahahha. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:54 Nie projektuj swoich odczuć na mnie, bo jak na oazę spokoju, to trochę za dużo tych roześmianych mordek wkleiłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:03 Ilość mordek odpowiada bece z twojego prawackiego bólu doopy . Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:04 Nie, ilość mordek odpowiada twojemu podnieceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:07 A w ogóle, to nie ilość, tylko liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:11 beataj1 napisała: > No proszę cie, a mało jest kobiet próbujących wmawiać innym że obcasy są taaaki > e wygodne, że one praktycznie w niczym innym nie potrafią chodzić. I, że 11 cen > tymetrowe szpilki to są tak wygodne jak kapcie. Bo ważne jest jak but zrobiony > a nie wysokość obcasa itd itd. > To jak kobiecie da się takie bzdury wmówić tak by w to uwierzyła, to pewnie i f > acet jest w stanie to łyknąć > Tak! I stringi! Stringi są taaak wygodne, niedawno był o tym wątek. Jak może pasek wrzynający się w tyłek być wygodny, o higienie już nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:20 Było tłumaczone, że niektóre mają taką wielką dude, że pożera im każde majty, więc dla nich lepszy cienki pasek, niż metr materiału.... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 15:17 beataj1 napisała: > Nie żebym była zachwycona, ale tak sobie myślę. Przecież to wszystko jest kwe > stią jakiejś tam umowy społecznej dotyczącej tego co pasuje facetom A co kobiet > om. > Ciekawe czy ludzie podobnie reagowali jak kobiety zaczynały zakładać spodnie . > Podobnym zniesmaczeniem. Mam dokładnie takie samo zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:29 beataj1 napisała: > Ciekawe czy ludzie podobnie reagowali jak kobiety zaczynały zakładać spodnie . > Podobnym zniesmaczeniem. > Chmielewska opisuje w swojej autobiografii, jak we wczesnych latach 50 była na praktykach studenckich w małej mieścinie i na widok jej koleżanki odzianej w spodnie jakiś facet (młody) na ulicy splunął z obrzydzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:50 No cóż, wolę faceta w kilcie niż w takiej stylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:56 Te buty są paskudne niezależnie czy załozy je facet czy baba. Ja bym je chciałą zobaczyć na zywo jak Pan w nich idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:04 W brytyjskim "Mam talent" faceci tańczą na szpilkach (Yanis, Arnaud i Mehdi). Obejrzyj to sobie Są fantastyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:16 Nie chodzi o to czy facet umie chodzic na szpilkach. Ja umiem a w tym chodzić bym nie umiała. Coz z tego ze but moze fajnie wygladać ( a nie wyglada...) na zdjeciu. Buty są od chodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 17:22 Piszesz, jakby moda kiedykolwiek kierowała się wygodą użytkownika... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:11 w kilku edycjach germanys next top model jorge gonzalez uczyl modelki chodzic w butach na obcasach, wiec calkiem mozliwe, ze ten pan ze zdjecia chodzilby w tych butach lepiej niz niejedna kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:17 Nie o tym pisałam...nie o fececie. O tym w w tych butach nie da sie dobrze chdozić ( nie wazne czy facet czy kobieta). Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:22 Ja myślę, że one dzięki platformie mają szansę być właśnie dość wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:27 Otoz to - ja tam wole wlasnie platformy... przeciez ten but praktycznie nie ma zadnego obcasa Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:28 A tu się nie zgadzam. Spójrz, że tam tak naprawdę jest niewielki obcas w stosunku do ułożenia stopy. Taki, który przy butach bez platformy byłby niemal niezauważalny (nawet u faceta w zwykłych butach, gdyby miały ten obcach bardzo szeroki). Takie platformy były modne w latach 90-tych. Moja mama chodziła w trochę niższych, ale podobnych. I to były naprawdę niesamowice wygodne buty (podkradałam je, jak nie widziała). Mama chodziła w nich na co dzień. Ja za to "odziedziczyłam" bardzo podobne do tego na zdjęciu po ciotce, która miała 145 cm wzrostu i w latach 70tych robiła sobie buty na zamówienie (w Polsce, jak najbardziej). Jak je zobaczyłam, to pomyślałam, że to jest śmierć na miejscu. A okazało się, że chodziło się w nich dużo lepiej niż w zwykłych szpilkach - były dużo stabilniejsze i trzeba się było jedynie do wysokości przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:34 Ja miałam kiedyś koleżankę 150 w kapeluszu która też bardzo lubiła takie buty i latała w nich zawsze i wszędzie wczesne lata 2000 to były Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:38 Boze poczulam sie staro... nosilo sie nosilo to juz 20 lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:05 Ale nie obcas tu jest problemem. Ile ta platforma ma cm?? BYłam kiedys na wystepie drag queen, w takich butach występwali. Mimo mysle ze czestych wystepów chodzili jak boćki w tym... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:04 I można w nich bardzo łatwo wyłamać sobie kostkę. Dźwignia jest okrutna. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:54 O to chodzi. Trzeba w nich chodzić bardzo prosto i po prostych chodnikach, inaczej tylko trzask łamanych kości... Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:42 Taki off-topic butowy. Pamiętam modę na buty buffalo,to dopiero były koszmarki 😁 i występowały we wszystkich kolorach tęczy ( często na jednym bucie) Pamięta ktoś te buty? media.dollskill.com/media/91UfaMYyW8zJKuUOJ2l2AxCLBB5tAGTg-34.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:40 Pamiętam, zawsze mi przypominały żelazka Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:58 Tego sie nieodzapomni Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:16 I jeszcze jakie toto drogie było :p dziewczyny z mojego miasta do berlina jeździły po wymyślne modele:p a to z futerkiem, a to ze światełkami, brylancikami czy czymś :p Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:57 To o to chodzi z tym trendem... Kilka dni temu w brukselskim metrze widzialam fajnego skadindad chlopaka z dlugimi, mocnymi wlosami zwiazanymi w kitke i przypietymi po bokach... takimi samymi wsowkami jakie i mi zdarza sie nosic A w temacie butow to od ponad 10 lat nosze do pracy model butow skorzanych (istnieje w wersji polbut i kozaczek za kostke) produkowany dla... mezczyzn ale wygladajacy tez jak but damski, na niewielkim szerokim obcasiku. Piekna skora, ladne wykonanie, buty wytrzymuja naprawde intensywne chodzenie i to nie tylko po utwardzonym terenie. Przerobilam juz kilka takich par kozaczkow i polbutow i mam nadzieje ze nadal beda w tym jednym sklepie w Paryzu kiedy bede tam nastepnym razem. Te buty produkowane sa tak naprawde dla mezczyzn noszacych sie elegancko i w pewnym stylu, IMHO jest to pozostalosc po dawnych czasach kiedy "but meski" nie oznaczal tego o ktorym wspolczesnie myslimy. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:25 Te spinki mnie urzekly😁 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:40 A co powiecie na sportowe ciżmy? Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:14 W sam raz do galowego dresu :p Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:56 Śliczne, aż szkoda, że noszę 41, bo bym sobie kupiła, gdyby były w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:47 bardzo fajne buty, dalabym do szewca tylko, zeby czubki przerobil Odpowiedz Link Zgłoś
jeanny1986 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:13 Taki sportowy elf świętego Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:40 To Pan czy Pani? Pytanie 4-latka z autobusu nadal aktualne Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:56 W mojej opinii dość wtórne (spineczki tylko oryginalne) Mnie osobiście podoba się to, jak Madonna ubrała swoich modeli, czyli w rajtki i w szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś