Dodaj do ulubionych

W sam raz do spódniczki

08.11.19, 07:27
Ultimate, coś w sam raz do jesiennej, męskiej stylówy wink Ze spódniczką i podkolanówkami będzie moc!
www.vogue.it/moda/article/stivaletti-uomo-2019-marc-jacobs-modello-con-tacco-rick-owens?amp
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:34
      no i mamy odpowiedz na problemy polskich kurdupli
    • ajriszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:37
      Czegoś brakuje mi w tej stylizacji...Aha, już wiem! Okrycia głowy smile
      • eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:42
        okrycie glowy zakrywaloby spineczki, wiec pewnie brak jest celowy
      • cauliflowerpl Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:08
        Czapeczki, znaczy sie.
        • ajriszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:54
          Kapelusza z dużym rondem.
          • piataziuta Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:13
            ogonka
    • eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:52
      to nie sa buty do spodniczki, tylko sniegowce! u nas wlasnie pada snieg. jeszcze jest go malutko, ale za oknem juz bialo. przed chwila moi synowie wychodzili do szkoly i pokazalam im te buty. mlodszy stwierdzil, ze bylyby w sam raz na dzisiaj, bo w takich butach idzie sie nad sniegiem big_grin
      • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:58
        Oo ale fajnie, też chcę śnieg sad dawno nie widziałam prawdziwego śniegu, ostatnio chyba w zimę 2014/15 w Pl. Tu to spadnie centymetr i od razu się topi sad
        • eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:08
          heh, u nas prawdziwy snieg padal ostatnio 5 maja tego roku i napadalo wtedy pol metra. dzis mam nadzieje, ze tyle nie spadnie, bo na zakupy musze jechac i troche mam stracha pokonywac te wszystkie zakrety na letnich oponach
      • mikams75 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:33
        tak z ciekawosci, na jakiej wysokosci mieszkasz? bo kolo mnie na ponad 1100mnp sniegu nie ma.
        • jak_matrioszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:50
          U mnie 2mnpm jest big_grin
        • eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:41
          to ja mieszkam nizej,. bo a 825 m npm i rano padal snieg. jeszcze cos tam pada, ale juz taki bardziej deszcz. kolo 9 rano lecialy wielkie platy sniegu i na samochodzie mialam z 5 cm warstwe.
    • beataj1 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:53
      Nie żebym była zachwycona, ale tak sobie myślę. Przecież to wszystko jest kwestią jakiejś tam umowy społecznej dotyczącej tego co pasuje facetom A co kobietom.
      Ciekawe czy ludzie podobnie reagowali jak kobiety zaczynały zakładać spodnie . Podobnym zniesmaczeniem.
      • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 07:56
        Mnie to nie zniesmacza, raczej bawi wink
        • vodyanoi Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:05
          Ale dlaczego cię bawi? Pomyśl logicznie i nie na podstawie wycinka z tu i teraz. Zaledwie 100 lat temu:
          hips.hearstapps.com/mac.h-cdn.co/assets/15/11/1600x2220/3293346_10.jpg?resize=980kiss

lub
          www.marieclaire.com/fashion/news/g2753/history-of-men-wearing-high-heels/?slide=7lub
          www.marieclaire.com/fashion/news/g2753/history-of-men-wearing-high-heels/?slide=10
          • eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:12
            eee, wcale nie trzeba sie cofac 100 lat. na kilku swoich zdjeciach z mlodosci moj ojciec jest w butach na obcasach. no, tylko nie takich, jak na zalinkowanej fotce. mnie bawi nie sam obcas, a ta platforma. to jest pokraczne bez wzgledu na plec noszacego buty.
          • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:13
            Bawi w sensie rozrywkowym, nie szyderczym wink
            Tylko tak się zastanawiam, czemu faceci zawsze muszą wszystko takie przesadzone mieć:p najdłuższy penis, najszybszy samochód, najwyższy obcas.. brak umiaru nie jest dobry:p
      • lilia.z.doliny Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:01
        w punkt, beataj smile
      • vodyanoi Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:07
        Myślę beata1, że nie na kobiety reagowali nie tylko zniesmaczeniem, ale agresją. Ciekawe, ile kobiet straciło życie (dosłownie) za to, że śmiały założyć spodnie.
        • ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:11
          A muslisz ze faceta w spodnicy by ludzie nie zaatakowali?
      • woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:38
        No więc beataj1 powiem ci jak to było:

1) TRANSWESTYTYZM - to termin wymyślony przez psychiatrów gdzieś tak na początku XX wieku dla kobiet, które chciały nosić i nosiły spodnie.

2) Latami wyciągano za włosy kobiety z kościołów, które weszły tam w spodniach. Mamy tego echa w postaci np tego, że moją koleżankę wywalili z Oazy, bo nie chciała chodzić tam w spódnicy tylko spodniach. Albowiem zaprawdę powiadam wam "Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny ani mężczyzna ubioru kobiety; gdyż każdy, kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana, Boga swego".

3) We Francji jeszcze w 1933 roku obowiązywał zakaz noszenia spodni przez kobiety. Gdy "Marlena Dietrich pojawiła się w Paryżu w swojej charakterystycznej kreacji, na którą składały się marynarka, spodnie z wysoką talią, biała koszula i krawat, otrzymała… policyjne ostrzeżenie, że może podlegać odpowiedzialności karnej."

4) W ramach buntu, agresywna feminazistka Maria Komornicka (nie to co obecne miłe feministki, które są grzeczne i znają swoje miejsce) , spaliła w 1907 na rynku w Poznaniu swoje sukienki, ścięła włosy, ubrała spodnie i ogłosiła, że od tego momentu jest mężczyzną. Plotka głosi, że nie była tam sama.

Także sama widzisz jak ludzie reagowali, "jak kobiety zaczynały zakładać spodnie" i co się wtedy działo.
        • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:02
          W co się ubiera spodnie?
          • woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:30
            w ematka polka
            • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:38
              Hahaha....

Debil.
              • woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:48
                jedynym debilem tu, to jestes ty ematek
      • ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:10
        10/10 strach strach strach wysmiejmy ha ha ha!
        W czym ludzie maja problem?
      • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:00
        " Przecież to wszystko jest kwestią jakiejś tam umowy społecznej dotyczącej tego co pasuje facetom A co kobietom. "
        I stylu życia. W takich butach nie da się pracować, ani biegać, można tylko się przechadzać deptakiem i epatować swoim ego.
        • beataj1 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:08
          No proszę cie, a mało jest kobiet próbujących wmawiać innym że obcasy są taaakie wygodne, że one praktycznie w niczym innym nie potrafią chodzić. I, że 11 centymetrowe szpilki to są tak wygodne jak kapcie. Bo ważne jest jak but zrobiony a nie wysokość obcasa itd itd.
          To jak kobiecie da się takie bzdury wmówić tak by w to uwierzyła, to pewnie i facet jest w stanie to łyknąć
          • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:13
            O, ja kiedyś próbowałam w to wierzyć, kupowałam różne szpilki i szukałam tych dobrze zrobionych i nic, wszystkie tak samo niewygodne i mordercze dla stop :p mam jednej sandały na grubym słupku i platformie i jedne botki ( tak samo- słupek +platforma) i to jedyne buty na obcasie które znoszę. Szpilki piękne, ale na kimś albo na półce w sklepie :p
          • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:23
            No ale nie są, dlatego zarówno kobiety jak i mężczyzn na obcasach będę postrzegać jako wyfiokowane larwy dla których lans jest ważniejszy, niż cokolwiek innego.
            • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:23
              Zawsze chodzących na obcasach, nie od święta.
            • beataj1 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:33
              I skoro taki efekt chcą osiągnąć (zarówno kobiety, jak i mężczyźni) to na zdrowie. Ich problem i niewygoda.
              • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:42
                Dopóki generują jakieś zyski dla społeczeństwa, to może być.
                • woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:50
                  Miejmy nadzieje, ze moda sie przyjmie, bo najwiekszym zyskim bedzie wk..w generowany u matka polka i jego prawackich kolegow buhaha
                  • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:10
                    Ty byś go za to chętnie posunął, zysk dla społeczeństwa taki, że okoliczne psy będą bezpieczne.
                    • woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:43
                      Właśnie o tym piszę prawacki dzbanku big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                      Ależ dostałeś już cudnej agresji big_grinbig_grinbig_grin.

A teraz weź grzecznie swoje leki buhahahha.
                      • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:54
                        Nie projektuj swoich odczuć na mnie, bo jak na oazę spokoju, to trochę za dużo tych roześmianych mordek wkleiłeś...
                        • woman_in_love Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:03
                          Ilość mordek odpowiada bece z twojego prawackiego bólu doopy big_grinbig_grinbig_grin.
                          • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:04
                            Nie, ilość mordek odpowiada twojemu podnieceniu.
                          • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:07
                            A w ogóle, to nie ilość, tylko liczba.
          • homohominilupus Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:11
            beataj1 napisała:

> No proszę cie, a mało jest kobiet próbujących wmawiać innym że obcasy są taaaki
            > e wygodne, że one praktycznie w niczym innym nie potrafią chodzić. I, że 11 cen
            > tymetrowe szpilki to są tak wygodne jak kapcie. Bo ważne jest jak but zrobiony
            > a nie wysokość obcasa itd itd.
            > To jak kobiecie da się takie bzdury wmówić tak by w to uwierzyła, to pewnie i f
            > acet jest w stanie to łyknąć
            >

Tak! I stringi! Stringi są taaak wygodne, niedawno był o tym wątek.
            Jak może pasek wrzynający się w tyłek być wygodny, o higienie już nie wspomnę...
            • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:20
              Było tłumaczone, że niektóre mają taką wielką dude, że pożera im każde majty, więc dla nich lepszy cienki pasek, niż metr materiału....
      • livia.kalina Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 15:17
        beataj1 napisała:

> Nie żebym była zachwycona, ale tak sobie myślę. Przecież to wszystko jest kwe
        > stią jakiejś tam umowy społecznej dotyczącej tego co pasuje facetom A co kobiet
        > om.
        > Ciekawe czy ludzie podobnie reagowali jak kobiety zaczynały zakładać spodnie .
        > Podobnym zniesmaczeniem.
        Mam dokładnie takie samo zdaniesmile
      • chatgris01 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:29
        beataj1 napisała:

> Ciekawe czy ludzie podobnie reagowali jak kobiety zaczynały zakładać spodnie .
        > Podobnym zniesmaczeniem.
        >

Chmielewska opisuje w swojej autobiografii, jak we wczesnych latach 50 była na praktykach studenckich w małej mieścinie i na widok jej koleżanki odzianej w spodnie jakiś facet (młody) na ulicy splunął z obrzydzenia...
    • bei Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:50
      No cóż, wolę faceta w kilcie niż w takiej stylizacji.
    • hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 08:56
      Te buty są paskudne niezależnie czy załozy je facet czy baba. Ja bym je chciałą zobaczyć na zywo jak Pan w nich idzie.
      • ajriszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:04
        W brytyjskim "Mam talent" faceci tańczą na szpilkach (Yanis, Arnaud i Mehdi). Obejrzyj to sobie smile
        Są fantastyczni.
        • ajriszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:07
          w szpilkach*
        • hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:16
          Nie chodzi o to czy facet umie chodzic na szpilkach. Ja umiem a w tym chodzić bym nie umiała. Coz z tego ze but moze fajnie wygladać ( a nie wyglada...) na zdjeciu. Buty są od chodzenia
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 17:22
            Piszesz, jakby moda kiedykolwiek kierowała się wygodą użytkownika...
      • eliszka25 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:11
        w kilku edycjach germanys next top model jorge gonzalez uczyl modelki chodzic w butach na obcasach, wiec calkiem mozliwe, ze ten pan ze zdjecia chodzilby w tych butach lepiej niz niejedna kobieta wink
        • hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:17
          Nie o tym pisałam...nie o fececie. O tym w w tych butach nie da sie dobrze chdozić ( nie wazne czy facet czy kobieta).
          • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:22
            Ja myślę, że one dzięki platformie mają szansę być właśnie dość wygodne.
            • ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:27
              Otoz to - ja tam wole wlasnie platformy... przeciez ten but praktycznie nie ma zadnego obcasa
          • vodyanoi Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:28
            A tu się nie zgadzam.
            Spójrz, że tam tak naprawdę jest niewielki obcas w stosunku do ułożenia stopy. Taki, który przy butach bez platformy byłby niemal niezauważalny (nawet u faceta w zwykłych butach, gdyby miały ten obcach bardzo szeroki).
            Takie platformy były modne w latach 90-tych. Moja mama chodziła w trochę niższych, ale podobnych. I to były naprawdę niesamowice wygodne buty (podkradałam je, jak nie widziała). Mama chodziła w nich na co dzień.
            Ja za to "odziedziczyłam" bardzo podobne do tego na zdjęciu po ciotce, która miała 145 cm wzrostu i w latach 70tych robiła sobie buty na zamówienie (w Polsce, jak najbardziej). Jak je zobaczyłam, to pomyślałam, że to jest śmierć na miejscu. A okazało się, że chodziło się w nich dużo lepiej niż w zwykłych szpilkach - były dużo stabilniejsze i trzeba się było jedynie do wysokości przyzwyczaić.
            • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:34
              Ja miałam kiedyś koleżankę 150 w kapeluszu która też bardzo lubiła takie buty i latała w nich zawsze i wszędzie smile wczesne lata 2000 to były wink
              • ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:38
                Boze poczulam sie staro... nosilo sie nosilo to juz 20 lat?? big_grin
            • hanusinamama Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:05
              Ale nie obcas tu jest problemem. Ile ta platforma ma cm?? BYłam kiedys na wystepie drag queen, w takich butach występwali. Mimo mysle ze czestych wystepów chodzili jak boćki w tym...
      • ichi51e Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:12
        A mi sie nawet podobaja...
      • 1matka-polka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:04
        I można w nich bardzo łatwo wyłamać sobie kostkę. Dźwignia jest okrutna.
        • alpepe Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:54
          O to chodzi. Trzeba w nich chodzić bardzo prosto i po prostych chodnikach, inaczej tylko trzask łamanych kości...
    • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:42
      Taki off-topic butowy. Pamiętam modę na buty buffalo,to dopiero były koszmarki 😁 i występowały we wszystkich kolorach tęczy ( często na jednym bucie) Pamięta ktoś te buty?

media.dollskill.com/media/91UfaMYyW8zJKuUOJ2l2AxCLBB5tAGTg-34.jpg
      • chatgris01 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:40
        Pamiętam, zawsze mi przypominały żelazka big_grin
        • jak_matrioszka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:58
          Tego sie nieodzapomni big_grin
          • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:16
            I jeszcze jakie toto drogie było :p dziewczyny z mojego miasta do berlina jeździły po wymyślne modele:p a to z futerkiem, a to ze światełkami, brylancikami czy czymś :p
    • gryfna-frelka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 09:57
      To o to chodzi z tym trendem... Kilka dni temu w brukselskim metrze widzialam fajnego skadindad chlopaka z dlugimi, mocnymi wlosami zwiazanymi w kitke i przypietymi po bokach... takimi samymi wsowkami jakie i mi zdarza sie nosic smile
      A w temacie butow to od ponad 10 lat nosze do pracy model butow skorzanych (istnieje w wersji polbut i kozaczek za kostke) produkowany dla... mezczyzn ale wygladajacy tez jak but damski, na niewielkim szerokim obcasiku. Piekna skora, ladne wykonanie, buty wytrzymuja naprawde intensywne chodzenie i to nie tylko po utwardzonym terenie. Przerobilam juz kilka takich par kozaczkow i polbutow i mam nadzieje ze nadal beda w tym jednym sklepie w Paryzu kiedy bede tam nastepnym razem. Te buty produkowane sa tak naprawde dla mezczyzn noszacych sie elegancko i w pewnym stylu, IMHO jest to pozostalosc po dawnych czasach kiedy "but meski" nie oznaczal tego o ktorym wspolczesnie myslimy.
    • bigzaganiacz Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:03
      piorka w dupie brakuje
    • chocolatemonster Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:25
      Te spinki mnie urzekly😁
    • chatgris01 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:40
      A co powiecie na sportowe ciżmy? big_grinbig_grinbig_grin
      https://lh3.googleusercontent.com/CTryjpYiURxQH3uYrgdMogCcomALmkGmVcs8vCO-wTlPC_RZiErqCoLbtBZzPlcRf6lR=s151
      • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:14
        W sam raz do galowego dresu :p
      • cauliflowerpl Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:24
        O kuźwa 😂😂
      • alpepe Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 11:56
        Śliczne, aż szkoda, że noszę 41, bo bym sobie kupiła, gdyby były w sprzedaży.
      • mikams75 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 12:47
        bardzo fajne buty, dalabym do szewca tylko, zeby czubki przerobil smile
      • jeanny1986 Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:13
        Taki sportowy elf świętego Mikołaja.
    • flegma_tyczka Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 10:40
      To Pan czy Pani? Pytanie 4-latka z autobusu nadal aktualne smile
    • 21mada Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:28
      I ciepły szalik:
      https://i.guim.co.uk/img/media/17d2789fc5fe9f072ca010f6e95f80a0127a5ea6/1_0_2184_1311/master/2184.jpg?width=300&quality=85&auto=format&fit=max&s=a818f25a505eabe6b09205235f105aff
      • mona-taran Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:33
        😂 stylowy!
    • dramatika Re: W sam raz do spódniczki 08.11.19, 16:56
      W mojej opinii dość wtórne (spineczki tylko oryginalne)

https://www.independent.ie/style/fashion/style-talk/article37132881.ece/bb80f/AUTOCROP/w696h390/2018-07-19_sty_42602593_I3.JPG

Mnie osobiście podoba się to, jak Madonna ubrała swoich modeli, czyli w rajtki i w szpilki.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/62/Madonna_-_Girl_Gone_Wild.jpg/250px-Madonna_-_Girl_Gone_Wild.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka