Dodaj do ulubionych

Xbox polecane gry dla dzieci

08.12.19, 17:06
Witam

Ostatnio wiele skorzystałam czytając watek o grach planszowych dla rodzin stąd moje pytanie właśnie na tym forum.
Mam do wykorzystania okres próbny na gry po zakupie Xboxa. Chłopiec ma 10 lat. Najchętniej dotąd korzystał z gry just dance 2019. Jakie gry możecie polecić dla całej rodziny 3 osoby lub ewentualnie dwóch osób. Miałam do czynienia z sims i horizon- były dołączone do konsoli. Wzbudziły umiarkowany entuzjazm. Jako osoba zielona w temacie liczę na pomoc bardziej doświadczonych. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 17:36
      U mnie z ruchowych najlepiej sprawdzają się kręgle smile I wspinaczka, wbrew pozorom dość męcząca.
    • ichi51e Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 17:57
      Singstar
      • lajtova Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 18:05
        Singstar to gra na Playstation.
    • lajtova Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 18:04
      Cała seria Lego... Po pierwsze dla dzieci, po drugie można grać we dwie osoby dwoma postaciami współpracując.
      Tytuł wybrać według zainteresowań chłopaka. Jest Batman, Harry Potter, Gwiezdne Wojny, Marvel, Iniemamocni i wiele wiele innych. Popatrz na na wydane na nowo gry Crash Bandicoot i Spyro the Dragon.
      Dwie wspaniałe platformówki Unravel 1 i 2. Rayman. Jak chce mu się budować miasta to Cities Skylines.
      To tak na szybko. Każda gra podobnie ma oznaczenie wieku PEGI w Europie i ESRB w Usa. Warto na to zwracać uwagę.
    • fibi00 Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 18:09
      Sport (kręgle,lekkoatletyka,tenis,box itd).
    • lajtova Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 18:29
      Widzę, że polecają Ci tu gry ruchowe na Kinecta. Microsoft odszedł od tej technologii i przestał ją wspierać.
      Nowe Xboxy One S i X nie mają nawet wejść na Kinecta(potrzebna jest przejściówka).
      Zatem trudno jest liczyć na nowe porządne gry.
      Poza tym te casualowe produkcje nie mają nic wposlnego z prawdziwymi grami.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 18:41
      Yoku's Island Express - bardzo fajna platformówka. Tylko, że to jest na jednego gracza, ale możecie grać po kolei tongue_out
    • fanaberyczka Re: Xbox polecane gry dla dzieci 08.12.19, 19:55
      Dziękuję za pomysły. To wcale nie muszą być gry ruchowe. Chodzi mi raczej o to żeby nie przeszukiwać w ciemno tej całej masy tytułów jaka tam jest, bo jestem początkującą w temacie.
    • maly_fiolek Re: Xbox polecane gry dla dzieci 09.12.19, 11:27
      Kórliki (pl.wikipedia.org/wiki/Kórliki)
    • bigzaganiacz Re: Xbox polecane gry dla dzieci 09.12.19, 11:31
      GTA V

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka