black_magic_women 26.02.20, 11:40 Sorry, ale byłam przekonana, że każdy tatuaż oczu (!) jest szkodliwy metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,25732360,warszawa-tatuazysta-oskarzony-o-oslepienie-klientki-chciala.html#s=BoxOpImg2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 11:49 Specjalnie zdrowy pewnie żaden nie jest, ale tutaj wyraźnie napisali że facet użył do tatuowania oczu tuszu przeznaczonego do skóry, a później nie zareagował kiedy dziewczyna zgłosiła że nie widzi. Krótko mówiąc spaprał robotę. A że tatuowanie oczu samo w sobie jest głupotą to już osobna kwestia. Zresztą w przypadku tatuaży na skórze tez się zdarzają sytuacje kończące się w sądzie - oszustwa na barwnikach, niewysterylizowany sprzęt, zainfekowane rany... Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 15:22 CBOS robil jakiś czas temu (2017 rok) badania: ok co dziesiaty Polak ma tatuaż i jest silna korelacja miedzy wyksztalceniem a wytatuowanym cialem. Największy odsetek wytatuowanych to ludzie po zawodówce albo szkole podstawowej. Jedynie 4 proc. osób z dziarami to magistrowie. Co ciekawe, posiadanie tatuaży różnicują także poglądy polityczne – nieco częściej tatuaże mają osoby o orientacji prawicowej (10%) i centrowej (8%) niż sympatycy lewicy (4%). I to chyba nawet widać na tym forum Ale nawet po podstawówce i pochodząc z zabitej wsi powinno się wiedzieć ze pakowanie tuszu w galke oczna może być niebezpieczne, już nie mowiac o tym ze wygląda to szokująco, ale to akurat efekt który pewnie ta pni chciała uzyskac? Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 12:55 Nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby decydować się na taką głupotę Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:02 Chęć bycia indywidualnym oraz jedynym takim. I jest - wytatuowana i ślepa. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:06 Coś mi się wydaje, że po świecie chodzi więcej takich jak ona... A z innej beczki- jest jakiś sposób żeby ten tusz z oczu usunąć? Zwykły tatuaż można potraktować laserem, a to, to już chyba do śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:16 Ludzka głupota nie ma granic! Parę lat temu czytałam, że dziewczyna przekłuła sobie sutek i umieściła w nim kolczyk. Wywiązało się zakażenie i trzeba było usunąć całą pierś. Kiedy rana się zagoiła, dziewczyna umieściła kolczyk w drugim sutku! Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:41 Mam przekłute sutki od ponad 10 lat i nic złego się tam nie dzieje. Kwestoia higieny i dobrego wygojenia. Nie wiem jakich zaniedbań trzeba się dopuścić, żeby stracić całą pierś. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 15:14 Przepraszam, że trafiło ma Ciebie, ale po jaki xuj współcześni ludzie się okaleczają? Po co dają sobie przekłuwać uszy, pępki, czy sutki? Przecież to boli. Tatuaże i mamuaże oczywiście też. Jak można sobie dobrowolnie zadawać ból? I to dla samouchoinkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 15:38 Nie traktuję tego jak okaleczenia, wręcz przeciwnie Zrobiłam to, bo kolczyki w sutkach są piękne, od dekady nieustannie się nimi zachwycam. Co do bólu... No tak, przekłuwanie trochę bolało. Bardziej zdarzało mi się cierpieć u dentysty. Ludzie ciągle robią takie rzeczy, noszą buty na obcasie, obcisłe jeansy etc. W porównaniu do chodzenia cały dzień w szpilkach takie przekłucie to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 16:23 > Zrobiłam to, bo kolczyki w sutkach są piękne Dla mnie obrzydliwe. Kwestia gustu. Ta pani z artykułu też pewnie uważa, że z czarnymi oczami jest piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 16:52 Oh, jaka szkoda, ze ci się nie podobają, zawsze chciałam zostać lesbijką i przypodobać się jakimś bytom z ematki Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:08 to chyba nie wyszlo bo popus byl pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:16 podobno sprowadzil kolesia z australii zeby mu to zrobil a nie poszedl do pierwszego lepszego janusza Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:14 Ona właśnie podobno jego fanką była. I chciała mieć takie same oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szara_w Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:45 pierwsza w Polsce była niejaka Xronix raczej Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 16:49 Ale jest ślepa, bo jak nie to się nie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:11 Za to jasne jest, czego trzeba w glowie nie mieć- rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:35 Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby sobie zrobić DOWOLNY tatuaż. Kiedyś rozpoznawało się po tym ludzi z półświatka. Dziś poznaje się po tym plebejskie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 16:25 mamdomek napisał: > Dziś poznaje się po tym pleb > ejskie pochodzenie. Kocham takie tezy z głębi dupy wyciągane 😂 PS. Nie mam ani pół tatuażu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 20:54 Nie z dupy, tylko ze statystycznej obserwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 01:23 Rozumiem, że są ludzie, u których wszystko ma źródło w dupie. Ale nie wszyscy tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 11:40 Dalece nie wszyscy. Kto wie, może kiedyś i ty opuścisz to niezbyt szacowne grono. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 16:37 mamdomek napisał: > Nie z dupy, tylko ze statystycznej obserwacji. Twojej obserwacji? Czyli z dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 19:18 Dzisiaj rozpoznaje się po tym Karynę i Sebixa Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:09 to wykonuje pare osob i jest to dosyc drogie bawi mnie to szczegolnie ze jest tu dosyc silny trend wiary w fachowaca no to poszla do janusza ktoremu wydaje sie ze jest fachowcem i oczywiscie jak wiekszosc fachowcow sprawe koncertowo spierdolil Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:16 no wiesz, żeby go nikt nie zestymgatyzował, to się szkolił zamiast w fachu, na maklera i zarządzaniu, żeby mieć większy hmm, wybór. nie miał się kiedy fachu douczyć, to zrozumiałe... Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:32 Nie wiem jak trzeba miec zryty leb by chciec miec wytatuowane galki oczne (ta dziewczyna) i nie odmowic tatuowania, jesli sie tego nigdy wczesniej nie robilo (ten tatuazysta). Oboje glupi, niestety ona to przyplacila zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 13:34 Trafił swój na swego - idiotka, która zażyczyła sobie absurdalnego inwazyjnego zabiegu na jednym z najdelikatniejszych i najbardziej potrzebnych w życiu narządów oraz kretyn, który zgodził się zabieg wykonać. Żadnego mi specjalnie nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 14:53 Niby każdy powinien wiedzieć, że tatuaż oka to bezmyślność, ale na świecie są ludzie niepełnosprawni intelektualnie, chorobliwie uzależnieni od atencji albo jakoś inaczej zaburzeni i podejmujący przez to decyzje, których skutków nie są w stanie przewidzieć. Nie wiadomo, co się działo w głowie tej kobiety. Bardziej mnie dziwi, że są profesjonaliści gotowi wykonywać podobne usługi. Człowiek, który dożył dorosłego wieku i latami prowadzi dochodową działalność gospodarczą powinien mieć dość instynktu samozachowawczego, żeby odmówić. Chociażby ze strachu przed konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 14:58 koraleznasturcji napisała: > Niby każdy powinien wiedzieć, że tatuaż oka to bezmyślność, ale na świecie są l > udzie niepełnosprawni intelektualnie, chorobliwie uzależnieni od atencji albo j > akoś inaczej zaburzeni i podejmujący przez to decyzje, których skutków nie są w > stanie przewidzieć. Nie wiadomo, co się działo w głowie tej kobiety. > Na pewno nie działo się nic dobrego, bo normalny, zdrowy człowiek nie robi sobie po prostu takich rzeczy, ewidentnie miała/ma jakieś deficyty, widocznie większe niż lęk przed tego typu zabiegiem, nie musi nikomu jej być żal, ale też nie ma co się pastwić, spotkało ją kalectwo, ze wszystkich zmysłów chyba najgorzej stracić wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 15:17 Mnie jej szkoda, bo utrata wzroku to imo najgorsze co czlowieka moze spotkac . Ludzie (szczegolnie mlodzi) nie zdaja sobie chyba sprawy jak cenne i kruche jest ludzkie zdrowie i zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 16:55 majenkir napisała: > Mnie jej szkoda, bo utrata wzroku to imo najgorsze co czlowieka moze spotkac Na to wygląda, ale dla wszelkiej pewności należałoby jeszcze zapytać o to Beethovena. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 19:10 Rozmiar narąbania w głowie tej laski doskonale ilustruje jej instagram - każdy normalny człowiek by po czymś takim przestał pokazywać te czarne oczka w internetach, a ona se strzela focie w mangowych stylizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 19:17 Konsultacje u psychologa też powinny być obowiązkowe przed takimi ingerencjami, niech ktoś porozmawia z taką młodą kobietą i odkryje jej motywacje. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 16:07 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > Rozmiar narąbania w głowie tej laski doskonale ilustruje jej instagram - Zajrzyj na jej profil "modelkowy". Raz w jak strasznych estetycznie projektach bierze udział, dwa ilu osobom się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 17:42 To fakt, straszne jest, że ktoś jej to wykonał. Młoda dziewczyna może być pogubiona, chcieć zmieniać wygląd w sposób zagrażający zdrowiu, no ale to fachowiec powinien jej odmówić, chirurg plastyk nie włoży szczupłej dziewczynie implantów 1kg jeden, bo ta ma zachciankę. Tak samo powinien postąpić tatuażysta, po prostu odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 19:44 waleria_s napisał(a): > chirurg plastyk nie włoży szczupłej dziewczynie implantów > 1kg jeden, bo ta ma zachciankę. Oj bys sie zdziwila . Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 19:48 Operowałam się, w Polsce lekarze nie są skłonni do 'montowania' dużych implantów. To moje doświadczenia z '15-16 r., nie sądzę, że teraz się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 05:18 Ogladalas kiedys "botched"? jakie monstra przychodza? Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 20:38 Nie oglądałam, monstra po op. plastycznych są, ale do takiej Ameryki i Brazylii to nam jeszcze baaardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 15:43 Przeciez srodowisko tatuazystow jest specyficzne. Tatuaz sam w sobie tez bardzo zdrowy nie jest. I ona nie jest jedyna , ktora ma tatuaz galek ocznych. Oczekiwanie, za tatuator bedzie psychologiem, ktory odradza zabiegi ktore wykonuje, jest zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 15:51 Poza tym takie zabiegi malo kto robi. Ona musiala sie naszukac zeby kogos takiego znalezc. I jestem pewna ze mnostwo osob jej odradzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 16:46 Na środku watku wyskakuje mi reklama z wielkim okiem i hasłem "uwolnij się od okularów". W kontekście wątku brzmi złowieszczo... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Tatuaż oczu 26.02.20, 17:35 Nie otworzę tego linku, nie otworzę, nie ma mowy Odpowiedz Link Zgłoś
anahera Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 04:41 Dla tych ktore porownuja tatuaz oczu ze zwyczajnymi tatuazami - prosze Was, to dwa rozne swiaty. Tatuaz na skorze moze sie podobac lub nie ale z bardzo rzadkimi wyjatkami nie zagraza zdrowiu. Tauaz galek ocznych to po prostu kosmos. Walczylam o wzrok w jednym oku z powodow medycznych, nie wyobrazam sobie dla widzimisie go narazac. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 16:58 Kazdy tatuaz niesie pewne zagrozenie. Powikłania obejmują alergie, stany zapalne i zwiekszone ryzyko zachorowania na niektóre nowotwory. Duzy czarny tatuaz moze byc przeciwskazaniem do badania NMR a gdy wykonany jest w okolicy lędźwiowej to lekarz moze odmowic znieczulenia zewnątrzoponowego ze względu na ryzyko neuroinfekcji. Tak wiec jak ktos lubi niech robi ale niech tez wie o ryzyku, ta dziewczyna z pewnoscia żadnej wiedzy nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 05:49 Chyba zdawała sobie sprawę z możliwych powikłań? Więc mnie jej nie jest żal. Co trzeba mieć w głowie żeby ktoś inny niż lekarz okulista grzebał w oku? Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 09:08 Ja uważam, że to powinno byc po prostu zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 09:13 www.gala.pl/artykul/adam-curlykale-przeszedl-operacje-usuniecia-genitaliow-w-meksyku-zdjecia-wideo-180717063916. To jest straszne 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 09:34 A ja uważam że zakaz spowoduje krzyki o zabieranie wolności. Uważam, że dorosła, w pełni władz umysłowych osoba powinna mieć prawo sama o sobie decydować. A że podejmuje głupie decyzje, cóż. Jej wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
meginpap22 Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 12:55 Niby tak, ale kto będzie płacił jej rentę zdrowotną? Jest inwalidką. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 15:32 No właśnie, dlaczego inni mają płacić za czyjąś głupotę? Wybór dobry jest wtedy, jak się samemu ponosi jego konsekwencje, a nie zrzuca je na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy Re: Tatuaż oczu 27.02.20, 16:51 majaa napisała: > No właśnie, dlaczego inni mają płacić za czyjąś głupotę? ... Dlatego, że taka jest idea systemu. Wychodząc z założenia, które prezentujesz, należałoby zakwestionować zdarzenia powstałe przy okazji jakiejkolwiek aktywności poza pracą/nauką. Mówiąc dokładnie: zakwestionować jako podstawę przyznania świadczeń utratę zdrowia będącą wynikiem takich zdarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś