Dodaj do ulubionych

Dziwne "bóle" w mostku

02.03.20, 19:32
Od jakiegoś czasu, raz na jakiś czas mam takie dziwne ni to bóle nie to co w okolicach mostka. Jakby ucisk, ale w kościach, nie wiem jak to lepiej opisać wink a do tego doszło (tzn dwa razy się zdarzyło póki co) uczucie chwilowego ukłucia w sercu(??) po czym przychodzi moment osłabienia i lekkiego zawrotu głowy. To wszystko trwało dosłownie kilka sekund, po czym czułam się zupełnie normalnie..
Do lekarza idę w piątek, ale nie zaszkodzi zapytać ematki -co to może być ?
Obserwuj wątek
    • ginger.ale Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:35
      Nerwoból?
      • mona-taran Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:38
        Nie, to nie to. To nie jest jakiś silny ból, raczej taki dziwny ucisk powodujący dyskomfort.
        • 35wcieniu Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:42
          Nerwoból może być rozmaity.
          Ale może to być też cokolwiek innego, jak by nie patrzeć big_grin
    • jaulfa Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:38
      To może być absolutnie wszystko i nic.
    • dariawerbowy Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:42
      Refluks? Może się też objawiać bólem szczęki i żuchwy.
    • 12gram Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:43
      Może być nerwica, ale i wszystko inne.
    • lot_w_kosmos Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:43
      Nerwoból, nerwica, przewianie, rak płuca, rak przełyku, wieńcówka, guz śródpiersia, itd, itp.
    • kira02 Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:45
      Nerwica
    • 12gram Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:52
      Bierzesz wit.D-3 ? i magnez? i jedzenie przyzwoite - jajka, buraczki, sałatki, dobre mięso bez chemii, kurkuma, cynamon..
      • mona-taran Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 19:56
        Jem raczej przyzwoicie, D3 biorę z suplementów tylko.
        • 12gram Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 20:53
          to nie wiem. mnie to pomogło przy takich pokłuwaniach koło serca i dziwnych zawrotach głowy. ale kłucia miałam nie w samym mostku tylko z boku po lewej, lekarz zasugerował nerwicowe i suplementacja z większą dbałością o dietę i lekka zmiana trybu życia pomogła bardzo.
          • mona-taran Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 20:59
            No właśnie też nie wiem, może ten magnez?
            Na nerwicy się co prawda nie znam, ale nie jestem,tak mi się przynajmniej wydaje, znerwicowana :p nie mam najmniejszego powodu żeby być. Myślałam bardzie w kierunku jakichś niedoborow albo może tarczyca? Dawno nie badałam :p
            • 12gram Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 21:03
              ja się wręcz oburzyłam, że mi lekarka nerwicę sugeruje tongue_out w mojej ocenia miałam jeden z lepszych i spokojniejszych sezonów akurat i gdzie tu problemy nerwicowe tongue_out
              Ale ewidentnie miałam właśnie niedobór witamin i tej D3.
    • liberica1 Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 20:38
      U mnie tak się objawiały skurcze nadkomorowe.
      • mona-taran Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 20:45
        Możesz coś więcej o tym napisać?
        • nisar Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 21:03
          Mona, to pewnie zmęczenie organizmu wstawaniem w środku nocy. Niemniej badania zrób, zwłaszcza potas.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 21:10
      Ja np. miałam takie bóle, czasami wręcz kołatanie serca, to wszystko było od krzywego kręgosłupa. Pamiętam jak mając lat 28 z płaczem przyszłam do lekarki, że chyba umieram, kobieta się przejęła najpierw serducho, płuca, oskrzela usłuchała, podpieła mnie i zrobila ekg, jak wyszło wszystko oki to popatrzyła na postawę i orzekła wstępnąvdiagnozę. Później jeszcze miałam robione szereg badań i prześwietlenie kręgosłupa to było jedyne "odchylenie".
      Zapisałam się na ćwiczenia i przeszło.
    • anika772 Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 21:24
      To mi wygląda na chorobę Joanny Stirling z Błękitnego Zamku.
      Musisz wziąć Czerwone Pigułki Redfernawink
    • hanusinamama Re: Dziwne "bóle" w mostku 02.03.20, 21:33
      A ja tak miałam jak karmiłam. BYłam u lekarza, serce mi badali ok.. elektrolity tez ok (bo sie kardiolog bał ze sie odwadniam karmieniem). Skonczyłam karmić- przestało.
      • mona-taran Re: Dziwne "bóle" w mostku 03.03.20, 07:44
        Hmm ale ja karmię już ponad dwa lata, a dolegliwości pojawiły się dopiero teraz :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka