Dodaj do ulubionych

A w Czechach...

18.03.20, 17:09
Nakaz zasłaniania nosa i ust w miejscach publicznych.
www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/europa/news-czechy-nakaz-zaslaniania-nosa-i-ust-w-miejscach-publicznych,nId,4388888
Ciekawe jak u nas się to dalej potoczy, czy możliwy jest podobny nakaz, albo zakaz wychodzenia na ulice jak we Francji.
Uważam, że będą dalsze decyzje. Nie skończy się na tym, co obecnie.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: A w Czechach... 18.03.20, 17:13
      Najlepiej od razu popełnijmy zbiorowe samobójstwo - tylko to daje 100% pewności, że na wirus nie wykończy.

Może w Czechach mają maseczki, u nas nie ma. Oczywiście można sobie założyć na dziób papierową torbę.
      Wychodzić z domu też nie muszę, tylko niech mi żarcie dowożą. Oczywiście w takich cenach, w jakich sobie sama bym kupiła.
      • kropkacom Re: A w Czechach... 18.03.20, 17:16
        Nie mają.
    • lauren6 Re: A w Czechach... 18.03.20, 17:18
      > Nakaz zasłaniania nosa i ust w miejscach publicznych.

A to jest niegłupie i nie tylko ze względu na koronawirusa. Jeszcze wczoraj widziałam na ulicy faceta, który kasłał z otwartą gębą. To było po prostu obleśne. Widocznie tylko kary finansowe są w stanie wymusić na niektórych higieniczne i kulturalne zachowanie.
    • maeve_binchy Re: A w Czechach... 18.03.20, 17:39
      A ja dzis na spacerze z psem (wiadomo, koniecznosc, nie lazilam dla przyjemnosci), prawie po krzakach musialam sie kryc, takie byly tlumy. Lacznie z 2 rodzinkami, ktore sobie zrobily grilla. Warszawa, nie Srodmiescie, ale zaraz obok uncertain
    • lellapolella Re: A w Czechach... 18.03.20, 19:06
      usta i nos zasłonięte!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka