Dodaj do ulubionych

Polećcie czytnik

26.03.20, 20:02
Trochę sprzęt elektroniczny podrożał, i zawsze wolałam książki papierowe, ale chyba muszę zainwestować w czytnik. Tylko w miarę w rozsądnej cenie. Chyba były wątki na ten temat, ale może ktoś w miarę aktualne ma propozycje czy promocje
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Polećcie czytnik 26.03.20, 20:21
      Zawsze i wszędzie - pocket book lux, teraz już chyba 4.
      Mam trójkę już od ponad 3 lat i go uwielbiam.
      Promocje - poszukaj w komputroniku, czasem empik ma dobre ceny, od biedy allegro
      • raczek47 Re: Polećcie czytnik 26.03.20, 20:31
        Ja mam pocket booka touch Lux 4 od dwóch lat.
        Kupiłam go ,bo wtedy tylko on był sprzęgnięty z Legimi a na legimi mi zależało. Ale żeby był super,nie powiedziałabym,ponoć Kindle lepszy.
        Tylko nie wiem,jak u Kindle z Legimi ,chyba że Ci nie zależy.
        • fil.lo Re: Polećcie czytnik 26.03.20, 20:42
          A jesteś zadowolona z Legimi?
          • raczek47 Re: Polećcie czytnik 26.03.20, 21:30
            z Legimi tak, choć nie wszystkie nowości i nie wszystkie starocie mają,ale jest bardzo duży wybór, choć niestety modnego chłamu też mnóstwo.Ja mam abonament za 32 zł miesięcznie i mogę ściągnąć sobie tyle książek , ile chcę.I ściągają się naprawdę błyskawicznie, w przysłowiową sekundę.Czytelnictwo zwiększyło mi się o jakieś 70% od momentu kiedy mam legimi i nie kupuję pojedynczo.
            • fil.lo Re: Polećcie czytnik 27.03.20, 18:52
              Dziękuję!
        • princy-mincy Re: Polećcie czytnik 27.03.20, 18:32
          Kindle ma inny kolor światełka ale mnie pasuje bardziej PB, głównie przez fizyczne przyciski.
    • mari.sol Re: Polećcie czytnik 26.03.20, 20:24
      Jeśli nie zamierzasz korzystać głównie z Legimi to tylko Kindle.
      Miałam przez 7 lat Kindle Paperwhite 1 i niestety uszkodziłam ekran, gdyby nie to, służyłby mi do dziś.
      Aktualnie korzystam z Paperwhite 4 i nie mam uwag.
      Kiedyś dostałam czytnik innego producenta (nie pamiętam niestety jaki) i szybko oddałam go komuś w rodzinie bo korzystać się z tego nie dało, taki był wolny.
    • kanna Re: Polećcie czytnik 26.03.20, 21:35
      Kindle paperwhite, z podświetlaniem, mój chyba 7 rok. daje radę..
      Regulacja jasności ekranu jest super, można czytać w pełnym słońcu.

Ja się bardziej na audibooki przerzuciłam, Kindelek poszedł do mojej mamy i dalej wiernie służy.
      • mdro Re: Polećcie czytnik 27.03.20, 19:09
        Teraz już "zwykły" Kindle jest z podświetleniem (Kindle 10, na Amazonie funkcjonujący po prostu jako Kindle). Kupiłam w lutym na Amazon.de (podobno najkorzystniejsza cenowo opcja, do Polski wysyłka za darmo), taniej niż zwykle, bo w promocji walentynkowej.

Warto zajrzeć na blog Świat czytników, są tabelki z porównaniem sprzętu i niemal codzienne informacje o przecenach na ebooki.
    • mdro Re: Polećcie czytnik 30.03.20, 12:16
      Wyciągam, bo jest w tej chwili promocja na Amazonie na Kindle (choć oczywiście euro szybuje sad), a do jutra też na InkBook Prome HD, z kodem podanym na ŚwiatCzytników:
      swiatczytnikow.pl/promocja-na-czytnik-inkbook-prime-hd-tylko-449-zl-z-kodem/
      (tu warto przeczytać komentarze pod wpisem, bo nie wszyscy urządzenie chwalą)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka