Dodaj do ulubionych

Przerwy techniczne w sklepach

29.03.20, 16:11
Ponieważ od tygodnia pracuję w domu i bardzo mało wychodzę, to nie miałam pojęcia, że sklepy wprowadziły przerwy techniczne. A że pracuję bardzo dużo w domu (sama tak sobie narzuciłam, zrobię co mam zrobić, a później luzik) to też mało czytam w necie. Słucham dużo telewizora (tak słucham, a nie oglądam, bo pracując siedzę tyłem do telewizora), ale jakoś nie dosłyszałam informacji o przerwach technicznych w sklepach.
I wczoraj (sobota) wybrałam się do jednego marketu po konkretną rzecz + jakieś małe zakupy jedzeniowe, a tu zamknięte, bo przerwa. Ponieważ do otwarcia było jeszcze 10 minut, to poczekałam pod sklepem, i w międzyczasie przyszło z kilkanaście osób, które też nie wiedziały, że sklep jest zamknięty z powody przerwy technicznej.
Efekt - kilkanaście osób przed sklepem, wpuszczają określoną ilość osób, a i tak ekspedientki między sobą mówią, że szarańcza wpadła do sklepu. Tak szarańcza (słyszałam na własne uszy). Przecież gdyby sklep nie był zamknięty z powodu tej przerwy, to ja np. weszłabym od razu do sklepu, szybko kupiłabym to co miałam kupić i szybko bym wszyła, nie spotykając tych wszystkich ludzi, którzy stali pod sklepem i w sklepie. To samo inni klienci.
Bo gdybym wiedziała, że od tej do tej godziny jest przerwa, to przecież nie wybrałam bym się w tym czasie na zakupy. Specjalnie poszłam po południu, żeby było jak najmniej klientów.
Moim zdaniem brakuje przede wszystkim informacji, stąd później sporo ludzi przed sklepem i złość ekspedientek, że tak dużo ludzi pod sklepem i w sklepie.
Po to założyłam ten wątek, aby ci co nie wiedzą o przerwach w sklepach, wybierając się do nich, najpierw sprawdzili sobie czy są w sklepie przerwy i w jakich godzinach, żeby nie byli tak zaskoczeni jak ja.
Obserwuj wątek
    • roks30 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:20
      Biedronka 13:30-14:30 przerwa na dezynfekcję.
    • heca7 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:24
      U mnie na Stokrotce i Biedronce oraz lokalnym supersamie wiszą wielkie napisy, że przerwa techniczna z powodu dezynfekcji jest koło południa. Trudno nie zauważyć.
      • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:29
        heca7 napisała:
        Trudno nie zauważyć.

>

Trudno nie zauważyć, jak się przechodzi koło tego sklepu. Ja akurat przez tydzień nie przechodziłam koło Aldi (bo o ten mi chodziło), to nie wiedziałam. Teraz też już wiem.
        Przerwa w Aldi 14.00-14.30.
        Szkoda, że wszystkie sklepy, które wprowadziły te przerwy nie wprowadziły o tych samych godzinach. Byłoby łatwiej zapamiętać.
        • aankaa Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:06
          asia-loi napisała:

> Szkoda, że wszystkie sklepy, które wprowadziły te przerwy nie wprowadziły o tych samych godzinach. Byłoby łatwiej zapamiętać.

niektórzy do dziś mają problem z zapamiętaniem które niedziele są handlowe tongue_out
          mimo - od roku publikowanych - artykułów za pierwszej stronie "czy ... zrobimy zakupy"
      • morekac Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:34
        Wystarczy, że się nie chodziło przez kilka dni do sklepu, to się nie wie takich rzeczy. Jak się lata codziennie po jakieś bzdety, to się takie rzeczy wie.
        • 35wcieniu Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:09
          No to się nie wie, co mają innego zrobić, informację pocztą rozesłać?
          • morekac Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:12
            Nie, można sobie darować zgryźliwe konentarze, że ktoś, kto tydzieñ nie był w sklepie nie wie takich rzeczy.
            • araceli Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:17
              morekac napisała:
              > Nie, można sobie darować zgryźliwe konentarze, że ktoś, kto tydzieñ nie był w s
              > klepie nie wie takich rzeczy.

Zgryźliwość nie odnosi się do niewiedzy tylko żądania informowania w sposób, który wątkodajce odpowiada. Bo ona słucha tv to mają mówić w tv. Luuuudzieee...
    • semihora Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:31
      Zbyt osobiście odebrałaś tekst o szarańczy...
      • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:33
        semihora napisała:

> Zbyt osobiście odebrałaś tekst o szarańczy...

>
        Trochę tak, ale byłam przede wszystkim zła i zaskoczona, że nie wiedziałam o przerwie.
    • coronawirus Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:38
      A gdzie byś sobie życzyła taką informację dostać? W sklepie i w necie wisi informacja
      • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:40
        coronawirus napisała:

> A gdzie byś sobie życzyła taką informację dostać? W sklepie i w necie wisi informacja

Np. w telewizorze na paskach i żeby jeszcze dziennikarze głośno mówili (w informacjach).
        • coronawirus Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:43
          Mówili, ale byłaś w łazience
        • kk345 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:45
          Ale mają wyświetlać to info na pasku dla wszystkich sklepów w Polsce??? I podawać paszczą? To czasu antenowego zabraknie, bo zanim dojdą do Zebry w Siemianowicach Śląskich to pólnoc wybije...
          • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:51
            kk345 napisała:

> Ale mają wyświetlać to info na pasku dla wszystkich sklepów w Polsce???

Wystarczyłaby informacje, że sklepy wprowadziły takie przerwy i żeby każdy sobie sprawdził, przed pójściem do sklepu, o której są i czy są - w sklepie do którego się wybieramy.
            • koko8 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:32
              asia-loi napisała:
              >
              > Wystarczyłaby informacje, że sklepy wprowadziły takie przerwy
              >
              Ależ klepali o tym przez kilka dni, w mediach gadanych i pisanych. Trzeba było naprawdę się postarać, żeby się ukryć przed tą informacją.
              Komentarze pracownic sklepu słabe, bardzo.
              • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:39
                koko8 napisała:

> Ależ klepali o tym przez kilka dni, w mediach gadanych i pisanych. Trzeba było
                > naprawdę się postarać, żeby się ukryć przed tą informacją.

Ja nie wiedziałam.
                Ale zróbmy sondę.
                Ile osób z forum wie o tych przerwach i kto nie wiedział?
                • fitfood1664 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:56
                  Nie wiedziałam. Też się nacięłam.
                • koko8 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:58
                  Nie ma sensu. Uczestniczki tego forum są perfekcyjne 🙂
                  A tak serio, prentensję możesz mieć tylko do siebie, informacje o przerwach na dezynfekcje sklepów były wszędzie i często.
                  Mógł jeszcze przeleciec po niebie dwupłatowiec antek z szarfą.
                • coronawirus Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:05
                  Ja nie wiedziałam ani o przerwach ani o zmianie godzin otwarcia. Dowiedziałam się jak poszłam do sklepu i przeczytałam informację na drzwiach. Teraz sprawdzam przed wyjściem z domu na wypadek jakichś zmian.
                • morekac Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:11
                  Ja się dowiedziałam dzisiaj, z forum, że coś takiego wprowadzono. Wiem, że godziny pracy części sklepów są zmienione.
                • araceli Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:15
                  asia-loi napisała:
                  > Ja nie wiedziałam.
                  > Ale zróbmy sondę.
                  > Ile osób z forum wie o tych przerwach i kto nie wiedział?

A ile osób z tych co nie wiedziało ma problem i pretensje o 'nie informowanie w tv gębą'?
                • jolunia01 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:53
                  Dostałam SMS ze wszystkich sklepów, w których mam karty lojalnościowe.
                • bywszy Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 19:20
                  asia-loi napisała:

> Ja nie wiedziałam.
                  > Ale zróbmy sondę.
                  > Ile osób z forum wie o tych przerwach i kto nie wiedział?

Bieda rozsyłała 24 marca SMS-y do klientów z informacją o nowych godzinach otwarcia i przerwie technicznej w środku dnia.

Media też zaczęły pisać o tej przerwie w Biedzie 5-6 dni temu. W Góglu se zobacz i nie rób scen. klik tongue_out

• profes79 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 21:40
                  Ja wiedziałem bo pisali o tym choćby na Gazecie z informacją, że Biedry taką przerwę wprowadzają bo mają dwie zmiany pracowników, którzy nie mają kontaktu ze sobą.
        • 35wcieniu Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:28
          Tak, gdyby było na paskach to byś nie wiedziała bo sama piszesz że tyłem siedzisz big_grin
          Mają mówić głośno, bo Ty akurat słuchasz a nie oglądasz i ogółem no cały świat powinien wiedzieć w jaki sposób przekazywać informacje żebyś akurat Ty się dowiedziała.
    • araceli Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:41
      Z lokalnej Bierdy dostałam sms-a. Telepatycznie mieli się zawiadomić?
      • taniarada A Aśka nie 29.03.20, 18:18
        araceli napisała:

> Z lokalnej Bierdy dostałam sms-a. Telepatycznie mieli się zawiadomić?
        >
        A blisko mnie mieszka.Były wiadomości w telefonach.
    • coronawirus Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:45
      To ja jeszcze dodam informację że wiele sklepów wprowadziło godziny dla seniorów od rana
      • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:53
        coronawirus napisała:

> To ja jeszcze dodam informację że wiele sklepów wprowadziło godziny dla seniorów od rana
        o\

O tym słyszałam, nie wiem tylko od jakiego wieku jest się seniorem?
        I czy senior poza "swoimi" godzinami też może przyjść na zakupy?
        Oświećcie mnie.
        • coronawirus Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 16:54
          Może, to tylko sugestia dla innych klientów żeby dać pierwszeństwo seniorom
        • aankaa Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:10
          asia-loi napisała:

> coronawirus napisała:
          >
          > > To ja jeszcze dodam informację że wiele sklepów wprowadziło godziny dla s
          > eniorów od rana
          >
          o\
          >
          > O tym słyszałam, nie wiem tylko od jakiego wieku jest się seniorem?
          > I czy senior poza "swoimi" godzinami też może przyjść na zakupy?
          > Oświećcie mnie.

jesteś głupia czy tylko udajesz ?
    • kokosowy15 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:06
      Nawiązując do innego wątku, twój sklep ma wystarczająca liczbę klientów i nie musi cie obsługiwać.
      • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:20
        kokosowy15 napisał(a):

> Nawiązując do innego wątku, twój sklep ma wystarczająca liczbę klientów i nie musi cie obsługiwać.

Ale to ja daję temu sklepowi zarobić, oni mi zakupów nie dają za darmo.
        Jak się ta zaraza skończy (mam nadzieję), to będą się reklamować/prosić, aby tacy jak ja, chcieli u nich kupować. wink
        • 35wcieniu Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:31
          Tak, tak, powinni Cię jeszcze w rękę całować na wejściu, a nie robią tego tylko dlatego że wirus.
        • aankaa Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:13
          asia-loi napisała:

> Ale to ja daję temu sklepowi zarobić, oni mi zakupów nie dają za darmo.
          > Jak się ta zaraza skończy (mam nadzieję), to będą się reklamować/prosić, aby tacy jak ja, chcieli u nich kupować. wink

żebyś się nie zdziwiła jak zobaczysz na wejściu tablicę "tych klientów nie obsługujemy" big_grin
      • fitfood1664 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:57
        Czyli jednak lubisz jątrzyć. A potem się dziwisz.
        • kokosowy15 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:25
          Jak czytam to forum to już niczemu się nie dziwię. Podział na JA i ONI aż bije po oczach
    • default Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:07
      Gdybym zobaczyła info o przerwie i kilkanaście osób czekających na jej zakończenie przed sklepem - to na 100% poszłabym do domu i wróciła o innej porze.
      • grey_delphinum Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:18
        Smsy od sklepu były, info na Onecie lub innym portalu tez (widzialam na wlasne oczy). Czego jeszcze oczekujesz? Posłańca?
        • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:23
          grey_delphinum napisał(a):

> Smsy od sklepu były, info na Onecie lub innym portalu tez (widzialam na wlasneoczy). Czego jeszcze oczekujesz? Posłańca?

Do mnie żadne info nie dotarło. Dlaczego - pisałam wyżej.
          • grey_delphinum Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:48
            Na własne zyczenie odcinasz się od mediów (i ok, Twój wybor), ale oczekujesz, ze zostaniesz "jakos" zawiadomiona. No proszę Cię...

To juz trąci megalomanią wink
            • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:54
              grey_delphinum napisał(a):

> Na własne zyczenie odcinasz się od mediów

Cały czas mam włączony telewizor. TVN24 z Polsat News na przemian. Nie oglądam żadnych filmów. Tylko kanały informacyjne.
              Jak już zrobię "pracę domową" to wrócę do netu.
              Nawet przez tydzień nie było mnie na e-matce. Dzisiaj zrobiłam sobie kilka godzin przerwy od pracy w domu, to się udzielam na e-matce, ale zaraz wracam do pracy w domu.
              Takich co nie wiedzieli o przerwach w sklepach, było więcej - ci wszyscy którzy czekali ze mną na otwarcie sklepu.
              • coronawirus Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:02
                Zawsze jest ktoś kto nie wie. Trudno żeby do każdego przyszedł osobisty posłaniec. Teraz nastały dynamiczne czasy i lepiej się nie odcinać od informacji. A jak już się dobrowolnie odcinasz to chociaż nie pomstuj że sklepie wysłał ci osobistego posłańca.

Stałaś pod sklepem 10 minut, co się wielkiego stało? Miałaś chociaż odkażone wózki i świeżo wyłożony towar.
                • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:10
                  coronawirus napisała:

> Stałaś pod sklepem 10 minut, co się wielkiego stało? Miałaś chociaż odkażone wózki i świeżo wyłożony towar.

Nie chodzi o te 10 minut, tylko o ilość osób, komentarz ekspedientki (że szarańcza wpadła do sklepu), a czy koszyki, wózki były odkażone to nie wiem. Ekspedientki przy klientach wykładały towar (warzywa i owoce).
                  • aankaa Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:15
                    personel sklepu po to ma godzinną przerwę żeby
                    • aankaa Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:16
                      zdążyć opluć wózki, świeże owoce/warzywa, paczki z makaronem i kartony mleka
          • turbinkamalinka Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:00
            Ciekawe jak. Mają każdy sklep ma o innej porze. Koło mnie są dwa tej samej sieci i jeden ma od 13.30 do 14.30, a drugi od 14 do 15. Biedra ma jakieś inne godziny. Ale wszystkie przy okazji zmiany pracowników. A informacje były, to że nie w telewizji to inna sprawa, nie są w stanie dotrzeć do wszystkich. Czas antenowy jest płatny, więc kasy też w to ładować nie będą, bo to bzdura
      • asia-loi Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:30
        default napisała:

> Gdybym zobaczyła info o przerwie i kilkanaście osób czekających na jej zakończenie przed sklepem - to na 100% poszłabym do domu i wróciła o innej porze.

Jak przyszłam to były trzy osoby, te trzy osoby zrezygnowały, więc po ich rezygnacji ja byłam pierwsza, a inni przychodzili/przyjeżdżali później i mieli mniej minut do otwarcia sklepu niż ja, więc też czekali. Ja do tego sklepu mam kilka minut na nogach, więc gdybym sobie poszła i przyszła drugi raz, to nie wiem ile znowu musiałbym czekać, ponieważ do sklepu wpuszczali jakąś określoną ilość osób (nie wiem ile).
        Ja tam poszłam po konkretną rzecz potrzebną mi do pracy w domu. A że to będzie w sobotę, to wiedziałam z ich gazetki reklamowej. I tak poszłam po południu, a nie rano, kiedy jest tam najwięcej klientów. A że do jest Aldi, to jest tam też jedzenie, więc przy okazji kupiłam jeszcze kilka produktów. Gdyby nie ta rzecz potrzebna mi do pracy, to bym tam wcale nie poszła. Bo po pierwsze tych produktów do jedzenia nie musiałam kupować, po drugie mieszkam w takim miejscu, że sklepów spożywczych mam dużo (do wszystkich kilka minut na nogach).
        • dominika9933 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 17:36
          Biedronka wysyłała smsy osobom, które mają jej kartę.
        • taniarada Bzury 29.03.20, 18:24
          asia-loi napisała:

> default napisała:
          >
          > > Gdybym zobaczyła info o przerwie i kilkanaście osób czekających na jej za
          > kończenie przed sklepem - to na 100% poszłabym do domu i wróciła o innej porze.
          >
          >

>
          > Jak przyszłam to były trzy osoby, te trzy osoby zrezygnowały, więc po ich rezyg
          > nacji ja byłam pierwsza, a inni przychodzili/przyjeżdżali później i mieli mniej
          > minut do otwarcia sklepu niż ja,
          >
          Nie ma ograniczeń w sklepach typu Biedronka lub Tesco.Przynajmniej u mnie przy Sobieskiego.Ludzie sami się pilnują.
          • iwles Re: Bzury 29.03.20, 19:52

A u mnie przy Chopina stoi ochroniarz i pilnuje.
    • kanna Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:12
      Ja też głównie słucham telewizora.

Słyszałam o tych przerwach technicznych nie raz,.
    • taniarada Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:21
      Patrz Asia ludzie na wybory boją się iść ,a w sklepach szarańcza jak piszesz.To jest paranoja..
      • morekac Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 18:23
        Bo ma do wyboru śmierć z głodu.
    • kwietniowka2011 Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 19:46
      czytałam że przerwa techniczna w biedronce jest po to żeby osoby pracujące na różnych zmianach się nie spotykały
      i tak, dostałam smsa (mam kartę biedronki)
    • iwles Re: Przerwy techniczne w sklepach 29.03.20, 19:49

Wiem, czemu cie to tak zdenerwowalo.
      Na emamie nie bylo wątku ! To niby skad mialabys wiedziec.
    • ga-ti Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:02
      Dostałam sms z Biedronki, mają dezynfekować sklep i zmieniać skład pracowników. Popieram. I bardzo współczuję wszystkim pracującym w sklepach, cholernie ciężko mają.
      • aankaa Re: Przerwy techniczne w sklepach 30.03.20, 00:23
        ale asia jest fqurwiona, bo w sobotę poszłam po konkretną rzecz potrzebną mi do pracy w domu a tu doopa zbita, trzeba postać pod sklepem kilkanaście minut

od jutra niech sobie asia włączy w tle (bo przecież nie ogląda) paski w tvp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka