fil.lo 05.04.20, 19:25 Jako że i u mnie nigdzie nie ma drożdży, zaczęłam szukać w necie. No i są, o dziwo zarówno suszone, jak i świeże. Tu ogarnia mnie wątpliwość: czy takie świeże nie zepsują się w transporcie? Pytanie może głupie, no ale trudno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Drożdże online? 05.04.20, 19:39 musisz miec swieze? co zlego jest w suchych, jesli ich nie jesz 'na surowo'? Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Drożdże online? 05.04.20, 19:51 Nie no, pewnie że nie muszę. Czyli odradzałabyś te świeże? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Drożdże online? 05.04.20, 20:16 od lat uzywam tylko suszonych wiec nie mam co doradzac nie lubie posmaku swiezych Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Drożdże online? 05.04.20, 20:22 Dzięki Rozwijam się kulinarnie w izolacji narodowej i chciałam spróbować zrobić coś ze świeżych. Ale suszone są jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Drożdże online? 05.04.20, 20:00 Ja kupiłam online świeże ale nie wiem czy są ok czy nie bo jeszcze nie używalam. No i jak już kupiłam to okazało się że masa tych drożdży jest w lokalnym naszym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Drożdże online? 05.04.20, 20:11 Pytam, bo gdtybyś była bliżej, to zdradziłabym, gdzie kupić. Z Zagłębia jechać ci się nie opłaca (chyba, bo za paliwo by ci taniej wyszło niż za przesyłkę). Na razie upałów nie ma, może przeżyją, zwłaszcza jak kurierem. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Drożdże online? 05.04.20, 20:00 Nie sądzę, ja zamówiłam , jeszcze nie przyszły, kupiłam kilogram więc poporcjuje i zamroze. Odpowiedz Link Zgłoś