Dodaj do ulubionych

Praca fizyczna

10.04.20, 18:41
3h przycinania róż chyba z 5kg sekatorem (takim baardzo dłuuugim), grabienie, wyrywanie chwastów i poprawa nastroju + 1000, zmarzłam troche, bolą mnie taki mięśnie o których nie wiedziałam, że mam, cera zaraz wygląda lepiej, przestałam przeglądać statystyki covid 19, czarne mysli są trochę dalej ode mnie...
Kurcze, od dawna nie czułam się tak dobrze, taka fizyczna harówa robi naprawdę dobrze dla głowy smile
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Praca fizyczna 10.04.20, 18:43
      Szczególnie w ogrodzie 😊
    • anika772 Re: Praca fizyczna 10.04.20, 18:46
      No, wiadomo. Ja wprawdzie prac w ogródku nie lubię, ale znam zbawienne działanie wysiłku fizycznego.
    • dyzurny_troll_forum Re: Praca fizyczna 10.04.20, 18:53
      ms.piggy napisała:

> 3h przycinania róż chyba z 5kg sekatorem (takim baardzo dłuuugim), grabienie,
      > wyrywanie chwastów i poprawa nastroju + 1000, zmarzłam troche, bolą mnie tak
      > i mięśnie o których nie wiedziałam, że mam, cera zaraz wygląda lepiej,

Ja dziś umyłem okna dla Jezusa!

No, ale nie wszystkie....
      • gaskama Re: Praca fizyczna 10.04.20, 18:58
        Myslę, że Jezus ma twoje okna ... za przeproszeniem ... w wirtualnej doopie. I to zarówno te umyte jak i te czyste wink
        • gaskama Re: Praca fizyczna 10.04.20, 18:59
          Nieumyte oczywiście.
          • dyzurny_troll_forum Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:32
            gaskama napisała:

> Nieumyte oczywiście.

No nie wiem....

https://i.pinimg.com/originals/2f/90/4f/2f904f0a5af374aa71fa4333dfb55882.jpg
            • gaskama Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:56
              No jak bezboznik, to nie na co sprawdzać, no nie? Ja nie myje. Ale z Tobą to Jezus będzie miał ciężki orzech do zgryzienia. Swiezo nawrocony?
              • m_incubo Re: Praca fizyczna 11.04.20, 08:37
                Twardy orzech.
                Nie poznałabyś ironii nawet gdyby cię kopnęła w dudę, co?
                • gaskama Re: Praca fizyczna 11.04.20, 22:57
                  Eeee, to było do mnie? Chyba nie, bo ... to była ironia z mojej strony. Kopnelam tą ironią w doope.
        • bi_scotti Re: Praca fizyczna 11.04.20, 02:49
          gaskama napisała:

> Myslę, że Jezus ma twoje okna ... za przeproszeniem ... w wirtualnej doopie. I
          > to zarówno te umyte jak i te czyste wink
          >

Moj dobry kolega z pracy, Jesus Ramon Salcedo (Peruvian-Canadian) na pewno by docenil umyte okna - on jest ogolnie czyscioch i porzadnis wink Nie wiem czy to sie wiaze z imieniem, moze inne Jesuses tez tak maja tongue_out Cheers.
        • bywszy Re: Praca fizyczna 11.04.20, 15:03
          gaskama napisała:

> Myslę, że Jezus ma twoje okna ... za przeproszeniem ... w wirtualnej doopie. I
          > to zarówno te umyte jak i te czyste wink

To jest pewne, że w wirtualnej? Gdyż rozchodzi się o to, czy papieru nie wykupywał. suspicious
    • jestem-pan-hrabia Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:04
      ms.piggy napisała:

> 3h przycinania róż chyba z 5kg sekatorem (takim baardzo dłuuugim), grabienie,
      > wyrywanie chwastów
      taka fizyczna harówa robi naprawdę dobrze dla głowy smile

Niektórzy codziennie pracują fizycznie. I to nie po kilka godzin w swoim ogródku.
      Ależ im to musi robić dobrze dla głowy.

• ms.piggy Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:06
        monotonia jest zawsze szkodliwa smile
        • thea19 Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:36
          wystarczy być ogrodnikiem - codziennie inny ogródek
          • bi_scotti Re: Praca fizyczna 11.04.20, 02:52
            thea19 napisała:

> wystarczy być ogrodnikiem - codziennie inny ogródek

Albowiem jak spiewal kiedys pewien JK (wink) pamietajcie o ogrodachsmile Cheers.
      • stephanie.plum Re: Praca fizyczna 11.04.20, 23:07
        grunt, to lubić (choć trochę) tę pracę.

dlaczego praca fizyczna (codzienna, nie w wolnym czasie i dla przyjemności) utożsamiana tu jest z jakąś katorgą?

znam kilka osób, które powiedziałyby Ci, że jak ognia boją się tkwienia przy biurku.
      • premeda Re: Praca fizyczna 12.04.20, 11:51
        Ja tam mogę potwierdzić, że robi dobrze na głowę 😄 robi tak dobrze, że miałam się odmóżdżać przez rok czy dwa, a robię to już ze 4 lata. A jak ostatnio na drzwiach od specjalnego wisiała karteczka, że poszukują kogoś do planowania produkcji to starannie ją omijałam wzrokiem 😉
    • mail-na-gazecie Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:09
      Z pracy fizycznej akceptuję tylko turystykę górską. Żadne ogródki, żadnego grzebania w ziemi...brrr...
      • gaskama Re: Praca fizyczna 10.04.20, 19:17
        Ja podobnie. Lubię się zmęczyć jeżdżąc na rowerze po górach. Grzebanie w ziemi ... nie dla mnie.
        • bywszy Re: Praca fizyczna 11.04.20, 15:10
          gaskama napisała:

> Ja podobnie. Lubię się zmęczyć jeżdżąc na rowerze po górach. Grzebanie w ziemi
          > ... nie dla mnie.

Susznie i naukowo. cool

Ędorfiny lepiej działają czyściejsze, jak nie są powalane glebą (albo i czymś gorszym, co na tej glebie... suspicious).
    • hukop Re: Praca fizyczna 11.04.20, 02:03
      Drineczek lub kilka browarków też daje dobry efekt.
      • marta.graca Re: Praca fizyczna 11.04.20, 08:39
        To niestety krótkotrwały efekt.
        • thea19 Re: Praca fizyczna 11.04.20, 11:14
          chińskie przysłowie:
          "Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się.
          Jeśli chcesz być szczęśliwy przez rok - ożeń się.
          Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród."
          • marta.graca Re: Praca fizyczna 11.04.20, 12:55
            Fajne!
            • ms.piggy Re: Praca fizyczna 11.04.20, 13:29
              oj nieeee, nie czuję się uszczęśliwiona, tylko obolała, w ogrodzie lubię leżeć z książką - tak jak robię to teraz, słońce przygrzewa, kot wygrzewa się obok, to jest reelaksss smile
    • ms.piggy Re: Praca fizyczna 11.04.20, 08:26
      pie. olona robota, pół nocy nie spałam, tak mnie napierdzielają nadgarstki sad
      • banowanyzaprawde1 Re: Praca fizyczna 11.04.20, 09:20
        ms.piggy napisała:

> pie. olona robota, pół nocy nie spałam, tak mnie napierdzielają nadgarstki sad

Lekarstwem na taką dolegliwość jest tylko powtarzanie wykonywanej czynności.
      • zuzi.1 Re: Praca fizyczna 12.04.20, 00:12
        Po prostu trochę przesadzilas z jednorazowa ilością pracy😂 Następnym razem działaj w ogrodzie, ale jeśli ciężko, to o połowę krócej. Uwielbiam zmęczyć się w ogrodzie i dotlenić 😊
    • stephanie.plum Re: Praca fizyczna 11.04.20, 23:04
      no jak nie, jak tak?

to jest rzecz cudowna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka