Dodaj do ulubionych

Wosk do szyb

19.04.20, 18:26
Jako kobiety wszechstronne, może doradzicie mi, czy woskować szyby w samochodzie?
Posprzątałam caly samochod, wywoskowałam, użyłam czernidła do plastikowych elementów na zew., i teraz nie wiem co z szybami żeby były długo czyste.
Obserwuj wątek
    • kaskaz1 Re: Wosk do szyb 19.04.20, 19:25
      Nie . szyby nie powinny byc tłuste
    • kaskaz1 Re: Wosk do szyb 19.04.20, 19:26
      Nie. Beda tłuste .
      • szorstkawelna Re: Wosk do szyb 19.04.20, 20:15
        To co zrobić z szybami żeby były długo czyste? Istnieje jakiś patent?
        • trillian Re: Wosk do szyb 19.04.20, 20:21
          Tak, "niewidzialna wycieraczka". Woda spływa jak po tłustej powierzchni
          • szorstkawelna Re: Wosk do szyb 19.04.20, 20:53
            trillian napisała:

> Tak, "niewidzialna wycieraczka". Woda spływa jak po tłustej powierzchni
            >
            Możesz polecić jakiś konkretny produkt? Kiedyś czytałam bardzo niepochlebne opinie o czymś takim. Chyba, że coś mi się pomyliło...
            • trillian Re: Wosk do szyb 19.04.20, 21:08
              Nie znam niestety nazwy, chłopaki mi tym popsikali przy okazji polerki. Poszukaj na forach motoryzacyjnych, tam mnóstwo facetów wspólnie mizia swoje auta.
              • alaveda Re: Wosk do szyb 19.04.20, 21:16
                To się nazywa hydrofobizacja szyb. Ma ponoć pomagać w spływaniu wody z szyby podczas deszczu.

Jedno wielkie g....o
                • trillian Re: Wosk do szyb 19.04.20, 21:18
                  U mnie działało super i to dość długo
                  • alaveda Re: Wosk do szyb 19.04.20, 21:44
                    hahahahahaha
        • alaveda Re: Wosk do szyb 19.04.20, 20:24
          Tak. Sprej do szyb, papierowy ręcznik i 5 minut oderwania się od forum big_grin
    • jasnoklarowna Re: Wosk do szyb 19.04.20, 20:49
      Niech cie ręka boska broni woskować szyby
      Raz mój wujek woskowa samochód po myciu, potem ta na woskowana ściereczka wytarł szyby (zaćmienie umysłowe go dopadło). Była ładna pogoda, było ok. Następnego dnia przyjechał po mnie zwieźć mnie z akademika z gratami, 300 km, w drodze powrotnej złapała nas burza. To co się działo na przedniej szybie w strugach deszczu nie da się opisać. Każdy nadjeżdżający samochód z przeciwka to wielka biała plama na szybie, oślepienie totalne, tak się to światło w mokrym wosku załamywało że nie było widać nic, to już ciemnawo było. Dowleklismy się do najbliższej stacji paliw, na szybko myliśmy szyby, nic to nie dało. Nawet kupiony na tej stacji płyn do szyb nic nie pomógł. Gdyby nie przestało padać to byśmy nie dojechali.
      A ten tłusty film to dopiero za 2 dni zwykły ludwik do naczyń dopiero zmył, nic inne nie dało mu rady.
      Tak że ten.... Nie woskuj
    • australijka Re: Wosk do szyb 19.04.20, 21:50
      Ja po woskowaniu obserwowałam jak wycieraczki "wpadły w poślizg" i przy zerowym oporze wcale nie zbierały wody z przedniej szyby. Koszmar.
      • szorstkawelna Re: Wosk do szyb 19.04.20, 21:54
        Po wosku do karoserii czy jakimś specjalnym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka