Dodaj do ulubionych

windows 10 problem

12.05.20, 23:53
Miałem problem z netem. Włączyłem resey karty. I windows calkowicie się zablokował. Nie pomaga ctrl al delete, alt shift esc. Nie działa prawy przycisk myszy. To laptop a po zamknięciu klapy ekran nie gaśnie. Jak jeszcze można to odblokować?
Obserwuj wątek
    • al_sahra Re: windows 10 problem 13.05.20, 00:16
      Wyłączyć przyciskiem “on/off”?
      • kryzys_wieku_sredniego Re: windows 10 problem 13.05.20, 02:58
        😀
      • tanebo001 Re: windows 10 problem 13.05.20, 07:10
        Nie pomogło. Dopiero komputer sam się wyłączył gdy bateria mu padła.
        • alpepe Re: windows 10 problem 13.05.20, 08:01
          Pewnie miałeś aktualizację, trzeba było mu dać spokój. Od czasu do czasu na moim i niektórych firmowych komputerach mamy taką aktualizację, kompletnie niezapowiedzianą i wtedy nie da się nic zrobić przez kilka godzin, najlepiej wtedy znaleźć sobie inne zajęcie, aż komputer przemieli. Nie wiem, na czym to polega, bo normalnie pojawia mi się ikonka informująca o potrzebie restartu i nawet można nastawić czas.
        • jola_ep Re: windows 10 problem 13.05.20, 08:43
          Przycisk wyłączania trzeba przytrzymać dość długo, aby zmusić system do wyłączenia się.
          • krwawy.lolo Re: windows 10 problem 13.05.20, 08:55
            Teraz robią takie laptoki, że nie można tak sobie wyjąć baterii. I przyciskanie guzika nie zawsze działa. Niektóre mają jednak taką dziurkę emergencji, jak tam wsadzić np. spinacz, to się wezmą i zrestartują.
            • tanebo8.0 Re: windows 10 problem 13.05.20, 09:01
              No właśnie mój nie ma nic. Jeśli nie padnie bateria to działa tylko rzucenie o ścianę.
              • krwawy.lolo Re: windows 10 problem 13.05.20, 09:06
                Ja bym jednak poguglał: "model laptoka + hard reset", a najlepiej na tubie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka