Dodaj do ulubionych

Octavia I (Tour) czy Octavia II???

13.09.06, 19:02
Octavia I (Tour) czy Octavia II???
Obserwuj wątek
    • ada9611 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 13.09.06, 22:56
      octawia 2 ,maz jezdzi nia od 2 tygodni,i mowi ze nie chce rano wysiadac z
      niej,jak jedzie do pracy.
      • tfor Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 14.09.06, 11:36
        bo pewnie praca nie daje mu satysfakcji, albo siedzi obok niego jakaś panienka
        • ada9611 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 14.09.06, 14:17
          wiesz ,przewaznie jestem dobrze wychowana,ale teraz to ci powiem-srodkowy -
          palec.szkola cie nie wola?
          • gosc82 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 15.09.06, 09:27
            Hawajski znak pokoju :)))
            • ada9611 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 15.09.06, 10:49
              wkurzyl mnie,dlatego
              • dx771 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 15.09.06, 13:49
                Jak nie masz kasy kup I, a jak masz to II.
                • jotka001 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 15.10.06, 18:01
                  dx771 napisał:
                  > Jak nie masz kasy kup I, a jak masz to II.

Nie tylko tak. Ja np. miałam pieniądze na Octavię II, ale stwierdziłam, że nie
                  warto tyle wydawać. Różnica między OI i OII (takimi jakie mi pasowały - ten sam
                  silnik, klima, wersja Ambiente) była i jest ok. 17 tysięcy złotych polskich.
                  Fakt, że w OII jest więcej fajnych pierdółek mniej lub bardziej istotnych,
                  ale... Czy ja muszę mieć schowek na parasolkę albo miejsce na litrową butelkę w
                  drzwiach przednich? Uważam, że wydać ponad 70 tys. za samochód, który ma służyć
                  mi do przemieszczania się, a nie do pokazania się, to przesada. Druga sprawa,
                  że w ogóle nie jestem zwolenniczką wydawania dużych pieniędzy na rzeczy tego
                  (moim zdaniem) nie warte. Za to bardzo chętnie wydaję na podróże i tą różnicę
                  właśnie na to w tym roku wykorzystałam.

Co do pytania z początku wątku, to po prostu popatrz sobie co jest w obu
                  modelach i na czym ci zależy. I czy to jest warte te kilkanaście tysięcy. Ja
                  np. w przeciwieństwie do przedmówców bardzo cieszę się z wielkiego bagażnika
                  (często wyjeżdżam turystycznie), a nie potrzebuję miejsca na tylnych
                  siedzeniach (z reguły jeździmy we dwoje, a jak nawet siedzi ktoś dorosły z
                  tyłu, to i tak nie narzeka). Jakimiś specjalnie małymi osobami nie jesteśmy
                  (myślę, że w normie: 170-180 cm). Skodą jeżdżę od jakichś 5 lat (jeszcze
                  wcześniej przez parę lat mąż jeździł służbową), a w tym roku kupowałam nową, bo
                  mi poprzednią ukradli (podobno Skód nie kradną). Ze wszystkich byliśmy i
                  jesteśmy zadowoleni i uważam, że na nasze potrzeby jest to bardzo dobry wybór.
                  • tmeczkow Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 20.10.06, 20:00
                    Polecam OI 1,8T. Też nie chce się wysiadać. Automatyczna klimatyzacja nie wymaga
                    nawet dotykania, jest posłuszna jak pies. A co do psa to nawet ten z kulawą nogą
                    się nie obejrzy; nikt nie zazdrości pospolitego auta:-). W OII jest lepsze
                    zawieszenie, ale poza tym nie ma tak wielkiej przewagi nad OI, żeby
                    usprawiedliwiać różnicę w cenie.
                    Pozdrawiam
                    Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka