Dodaj do ulubionych

Ramka na zdjęcie

11.06.20, 07:34
Natchnął mnie wątek o RODO na szafce. Czy w waszych domach stawiacie zdjęcia bliskich osób? Ja nie. I szczerze mówiąc po głębszym zastanowieniu, nigdy nie byłem w domu w którym by stały. Po co to robić? Czyje zdjęcie miałbym postawić? Osoby którą widuję codziennie? Po co skoro ją codziennie widuję? Dalekiej rodziny? Po co?
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:43
      Mam czarno-białe zdjęcie mamy z młodości zrobione przez tatę i wywołane metodą chałupniczą, bardzo mi się podoba takie niedoskonałe.
      Nie widuję jej codziennie, zmarła jak miałam 11 lat.
      • mona-taran Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:45
        A moja teściowa ma wnuki wszędzie- na komodach, na ścianach, na lodówce.. i zdjęcia ślubne wszystkich swoich dzieci ( ma ich szóstkę, więc wnuków też dużo)
        • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:48
          Ale po co? Nie zapamiętuje twarzy? Ma prozopagnozję?
          • laruara Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:53
            A może tak lubi, matole...
            • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:54
              OK. Usiłuję zrozumieć zamysł takiej dekoracji.
              • laruara Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:00
                tanebo001 napisał:

> OK. Usiłuję zrozumieć zamysł takiej dekoracji.

Ludzie mają różne gusta. Co w tym dziwnego ? Mnie dziwi, że ciebie to dziwi...
                • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:03
                  Tak to można wszystko uzasadnić.
                  • laruara Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:05
                    tanebo001 napisał:

> Tak to można wszystko uzasadnić.

Co ci szkodzą cudze foty w cudzym domu ? W swoim rób jak chcesz i po kłopocie.
                    • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:07
                      Nic mi nie szkodzą. Staram się zrozumieć zamysł.
                      • laruara Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:10
                        tanebo001 napisał

Staram się zrozumieć zamysł.

Proponuję zająć się czymś ciekawszym. Książkę poczytaj, poćwicz, idź na spacer. Wyjdzie na zdrowie.
                        • beneficia Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 21:35
                          Bez sensu się czepiasz.
                          Nigdy nie zastanawiałaś się nad mechanizmami myslenia i działania innych osób?
                          (W rodzaju "omg, ja bym w tej sytuacji....)
                  • nickbezznaczenia Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 21:08
                    Ale to bardzo dobre uzasadnienie.
          • mona-taran Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:54
            Nie widuje ich codziennie ( część, jak my, przyjeżdża 2-3 razy w roku) kocha i zdjęcia jej się zwyczajnie podobają :p
            A po co ludzie wieszają obrazy na ścianach? A czasem nawet jacyś kompletnie obcy ludzie na nich są.. to już chyba lepiej popatrzeć na kogoś bliskiego w pięknych okolicznościach, wzbudzających pozytywne emocje i wspomnienia...
            • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 07:56
              Bo obrazy są ładne. I neutralne. Wracając do zdjęć. Skoro ramka to może fototapeta na całą ścianę?
              • mona-taran Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:00
                Nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba. To nie takie trudne do ogarnięcia.
                Swoją drogą to widziałam masę niespecjalnie ładnych obrazów :p
                No i ostatnia kwestia- dlaczego czyjś dom ma być neutralny? To nie hotel.
                • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:02
                  I to jest jakaś odpowiedź. Ale nadal dziwnie bym się czuł.
                  • mona-taran Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:07
                    Cóż, myślę że twoje samopoczucie w cudzym domu jest znacznie mniej ważne od samopoczucia osób tam mieszkających wink
                  • gru_z_gru Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 21:07
                    Dziwnie to bym się czuła, gdyby chłop powiesił zdjęcia ślubne ze swoją ex big_grin A
              • aqua48 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:56
                tanebo001 napisał:

> Bo obrazy są ładne. I neutralne. Wracając do zdjęć.

Wracając do zdjęć to jedna z moich babć była piękną kobietą, mam jej panieńskie zdjęcie upozowane, w staroświeckiej fryzurze, w pięknej sukni, z książką, podoba mi się bardziej niż niejeden obraz. Na zdjęciu ślubnym w chmurze tiulu, białych falbanek i szczypanek obok dziadka we fraku też wygląda imponująco.
    • bei Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:02
      Mam zdjęcie wnuczka i synów, którzy już ze mną nie mieszkają, i zdjęcia siebie samej z partnerem ( Zrobione w ważne dni). Tyle w ramkach stojących. Przymierzam się do skompilowania galerii Bardziej rozbudowanej- rodzinnej
      • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:04
        OK. A czym się różni to od albumu na półce? Dlaczego chcesz mieć to 24/24 na widoku?
        • mikams75 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 10:25
          bo ma ladna rodzine i jest na co popatrzec. Alez masz pytania...
        • ichi51e Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 14:49
          Jak pisalam ja nie mam ale jak jestem u rodzicow to odczuwam przyjemnosc widzac babcie na komodzie. To juz 20 lat a jakby wczoraj
    • trampki-w-kwiatki Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:11
      Mam stare rodzinne fotografie na ścianach. Na półce zdjęcia rodziców, gdy byli dziećmi i moje zdjęcia z dzieciństwa. W ramce na kredensie stoi moja ciążowa fotografia stylizowana na przedwojenną.
      Lubię patrzeć na te zdjęcia, przypominają mi o tym kim jestem, pozwalają pamiętać ludzi, którzy już nie żyją i czas, którego już nie ma. A poza tym to są po prostu dobre zdjęcia.
    • triismegistos Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:47
      Ja też nie, ale moja teściowa i owszem.
    • aqua48 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 08:48
      Mam wystawione zdjęcia najbliższych - tych których już nie ma - moich dziadków, Rodziców, i tej która jest od niedawna - wnuczki. Lubię na nie patrzeć.
    • kornelia_sowa Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 09:15
      Ja mam. Zdjęcia moich dzieci. Są tacy piękni, że uwielbiam patrzeć. Po prostu.

Mam też zdjęcia na ścianie z naszych wojaży-to się wspomnienia nazywa.

Idąc twoim tokiem myslenia-po co ludzie w ogóle robią zdjecia-nie zapamiętają co widzieli????

OMG, taniego, czuje że po twoim wątku fotografia odejdzie w zapomnienie.....
      • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 09:37
        Nie odejdzie - mamy smartfony i ImageShack.
        • kornelia_sowa Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 14:41
          No, ale po co pstrykać? Filmowac?
          Przecież wystarczy zapamiętać?

• just_shelly Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 09:36
      Tak, mam wspólne zdjęcie moich dzieci na komodzie w sypialni.
    • odnawialna Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 09:46
      Ja nie. Młoda ma w pokoju swoje zdjęcie z przyjaciółką, sama chciała, dopominała się ramki to kupiłyśmy, nie wynikałam dlaczego, pomyślałam, że to miłe będzie, gdy przyjaciółka je zobaczy.
    • mikams75 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 10:23
      ja mam tylko dziecka, lubie patrzec na to, jak sie zmienialo, w wieku nastoletnim wyglada zupelnie inaczej i zdjecia malucha sa pamiatka. Ciezko mi uwierzyc, ze nigdy nie byles w domu, gdzie staly zdjecia,. W wiekszosci domow, gdzie bywam, sa zdjecia i lubie je ogladac, choc sama niezbyt lubie u siebie "wystawki" ogolnie, nie same zdjecia, wiem mam malo. Moja mama ma moje zdjecia, zdjecia wnuczki - nie widuje nas na co dzien, wiec ma nas na co dzien chociaz na zdjeciu. Tesciowa lubuje sie w rytualach koscielnych, wiec ma swoje zdjecia slubne, nasze, chrzest wnuczki itp. i jeszcz kilka innych neutralnych, w sumie to sporo zdjec ma poustawianych. Tez nas nie widuje na co dzien. Ma tez zdjecia bliskich, ktorych juz nie ma z nami i zdjecia sa pamiatka po bliskich. To takie dziwne? Dla mnie dziwne sa twoje pytania.
      • tanebo001 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 10:32
        No nie byłem. Kilka ematek również stwierdziło że nie ma takich wystawek. Może dlatego nie mam bo wszystkie bliskie mi osoby są blisko mnie.
        • mikams75 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 13:55
          kilka ematek, mysle, ze to dobra proba statystyczna, niektorzy nie maja zdjec, ale wiele osob ma. Stad zdziwienie, ze w twoim otoczeniu nie ma nikt.
        • ichi51e Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 14:50
          No to jak beda gdzies dalej to moze zrozumiesz
    • liliawodna222 Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 10:38
      Kilka mam. Zdjęcie nieżyjącej Mamy, nasze ślubne, kilka zdjęć córy z wczesnego dzieciństwa (ale te w naszej sypialni). Aktualnych zdjęć nie stawiam żadnych.
    • ichi51e Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 14:47
      Nie mam. Za to mojej mamie sie z czasem zrobilo ze zaczela ustawiac. Mamy za to rodzinne grupy zdjeciowe W chmurze gdzie wrzucamy sobie rozne aktualne zdjecia i jak sie zdzwaniamy to je sobie obgadujemy.
    • agonyaunt Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 15:24
      Nie stawiam, miałabym wrażenie, że ciągle ktoś się na mnie gapi smile
    • kkalipso Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 15:29
      Mam jedno na lodówce z siostrami i duże na ścianie, ślubne z małymi siostrzenicami. Teściowa ma naszych dużo na kominku.
    • gru_z_gru Re: Ramka na zdjęcie 11.06.20, 15:38
      Mamy mnóstwo zdjęć: naszych z dzieciństwa, naszych rodzinnych, dużo zdjęć dzieci, a że jest ich czworo to się zbiera. Po prostu je lubimy i dlatego są. Nastolatka ma ściany w pokoju wyklejone romantycznymi fotkami z chłopakiem smile
    • pyza-wedrowniczka Re: Ramka na zdjęcie 21.06.20, 23:23
      U mnie mamy na ścianach nasze kilka zdjęć z wesela (taki kolaż), zdjęcia z wyjazdów naszych itp.
      Moi rodzice mają zdjęcia ślubne nasze i też kilka zdjęć z naszego dzieciństwa a teraz zdjęć wnuków. Lubię zdjęcia, mają funkcję głównie wspominania miłych i fajnych chwil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka