Dodaj do ulubionych

Eko krem z filtrem SPF 25-30

25.06.20, 23:46
Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Eko krem z filtrem SPF 25-30 02.07.20, 12:51
      Lavera Sensitiv Creme Anti-Age LSF 30 z mineralnym filtrem.
      Pierwszy krem z filtrem, którego używam z przyjemnością każdego dnia. Bardzo lekki, w konsystencji przypomina już prawie balsam, po 2-3min po nałożeniu daje satynowe wykończenie, nie zapycha i nie klei. Lekko zabarwiony na waniliowo, dlatego bieli tylko minimalnie. Na jasnej skórze wygląda naturalnie. Z nałożoną na górę małą ilością podkładu także Lavera (Hyaluron Liquid Foundation) daje jeszcze lepszy koloryt. Podkładu używam tylko do zabarwienia filtra, bo już sam krem przez minerały lekko kryje. Nie gryzie w oczy, co dla mnie ważne, bo większość kremów z filtrem podrażnia mi oczy.
      • szorstkawelna Re: Eko krem z filtrem SPF 25-30 02.07.20, 15:23
        Dzięki, już kupiłam biodermę z mineralnym filtrem SPF50. Nawet się sprawdza...
        • snakelilith Re: Eko krem z filtrem SPF 25-30 02.07.20, 15:35
          Wszystko zależy od tego, jak ekologiczne chcesz to mieć, bo Bioderma nie jest marką eko. I ma w składzie cząsteczki nano, mikroplastik i silikony.
          • szorstkawelna Re: Eko krem z filtrem SPF 25-30 02.07.20, 15:40
            Wolałabym bardziej eko, ale potrzebowałam filtra na już. Bioderma na szczęście nie barwi.
            • snakelilith Re: Eko krem z filtrem SPF 25-30 02.07.20, 15:59
              Ee, no jasne, ja też na wakacjach używałam Antheliosa LRP, ale jako codzienny filtr wolałam coś, co spełnia wszystkie warunki. Używam do pielęgnacji tylko kosmetyków ekologicznych i nie chciałam takiego rozdwojenia jaźni. Lawerę mam z polecenia pewnej niemieckiej blogerki, bo latami ją omijałam na półce. Wydawało mi się, że to kolejna tłusta, bieląca maź, jak inne ekologiczne kremy typu Weleda, Alverde i podobne. I jestem bardzo pozytwnie zaskoczona, bo to nawet lepsze od LRP.
    • fandorina Re: Eko krem z filtrem SPF 25-30 02.07.20, 19:58
      Lekki filtr polskiej firmy The Sky Girl o ten
      betheskygirl.com/kolekcja/bestsellery/lady-sunshine-krem-do-twarzy-spf-25-srednia-ochrona-50-ml jest lekki nie bieli bardzo dobrze współpracuje z podkładem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka