jak.z.nut 24.08.20, 10:26 Tak uroczo liczą, że właściwie nie dziwię się, że wszystkie kobiety ich finansowo (według nich) naciągają Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: bracia liczą 24.08.20, 10:32 No, ale część odpowiedzi jest dobra, tylko ten jest taki tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
male_a_cieszy Re: bracia liczą 24.08.20, 10:37 Ale przecież część kobiet miałaby podobne rozkminy. Tu na forum też pojawiają się zadania z podstawówki (nawet z tych wczesnych lat). Po prostu matematyka ogólnie leży i kwiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: bracia liczą 24.08.20, 10:50 34347 : 107 x 123 = 39483 Prosciej sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: bracia liczą 24.08.20, 13:23 Mnie zdziwiło, że ten który podał sposób z mnożeniem na krzyż, też skomplikował sprawe, zamiast napisać tak jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: bracia liczą 24.08.20, 14:49 Nas uczono, że jak umiesz wyjść od źródła to wszystko umiesz. Proporcja to nie komplikacja, to podstawa takich obliczeń i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: bracia liczą 24.08.20, 15:20 Ale po co liczyć dwustopniowo, najpierw ile to jest 100% a potem ile to jest 23%, skoro z proporcji można od razu: 34347 - 107% X - 123% Czyli na krzyż: X = 34 347 * 123 / 107 W szkołach brakuje lekcji z tłumaczenia z matematycznego na nasze. Bardzo dużo ludzi ma problem nie z liczbami (chociaż i tacy sa, w tym ja), tylko z jezykiem matematyki, czyli przedstawieniem problemu jako równania lub wyrażenia (Mareczek). Jemu trzeba było powiedzieć, że 34 347 to jest 100% (cena produktu) + 7% vat, czyli 107%, bo to jego jedyny bład. Taki sam bład jaki popełnia sławetne 5/4 Polaków nieznajacych sie na ułamkach, mówiac "ja nie płace podatków". Mareczek też podatku nie płacił, skoro cena+vat=100%. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: bracia liczą 27.08.20, 22:14 Proporcje sie przyadają bardzo..ale po co komplikować jak mozna prościej? Mi matematyk mowił, ze najlepiej liczyć najprostszą drogą, mniej szans na błąd w rachunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: bracia liczą 27.08.20, 19:15 jak_matrioszka napisała: > Mnie zdziwiło, że ten który podał sposób z mnożeniem na krzyż, też skomplikował > sprawe, zamiast napisać tak jak Ty. Ta mnożenie na krzyż nazywamy proporcją. Cały sposób obliczania powstaje w wyniku rozwiązania proporcji. To jest właśnie podstawowy problem z matematyką - brak podstaw. Żeby napisać tak jak przedmówca to trzeba mieć pomysł skąd się taki zapis w ogóle wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: bracia liczą 27.08.20, 20:33 Wiem, ze to proporcja. Wiem skad sie wszystko wzielo. Specjalnie uzylam nazwy jaka sie u samcow pojawila. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bracia liczą 28.08.20, 17:20 jak_matrioszka napisała: > Mnie zdziwiło, że ten który podał sposób z mnożeniem na krzyż, też skomplikował > sprawe, zamiast napisać tak jak Ty. Ja tam bym nawiasy dodala bo inaczej wynik moze wyjsc w ulamku Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: bracia liczą 28.08.20, 17:31 W zapisie odrecznym to byłoby zapisane jako ułamek, w zapisie liniowym (czyli jak tu na forum) nie ma znaczenia gdzie walniesz nawias. Możesz nawet zamienić miejscami liczby które mnożysz, tylko dzielić trzeba przez 123. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: bracia liczą 24.08.20, 11:00 Właśnie sobie pomyślałam, że brakuje mi jakiegoś braciego wątku. Kalafior chyba zajęta i nie wrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 24.08.20, 13:13 Znudzili mi sie. Walkuja ciagle to samo, jak ematki przed Bozym Narodzeniem, przeplatajac wynurzeniami o masturbacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: bracia liczą 27.08.20, 22:11 Prawda? Kiedys to mozna było wejsc co jakiś czas i byłam pewna ze albo bede miec oczy jak 5 zł...albo sie popluje herbatą ze śmiechu (często i jedno i drugie) a teraz jakoś tak nijako. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 27.08.20, 22:16 Chociaz jakos wiosna weszlam i trafilam na soczysta afere jak brat bratu odbil samice, nota bene tez forumowa. Nickow samczych nie pamietam ale Ona miala nick Helena. Skonczylo sie niestety tymczasowym banem miedzy innymi dla brata Tomko, ktory chyba jako jeden z nielicznych widzi co sie tam porobilo.Niestety Brat Zalozyciel wszelka krytyke Swojego Dzieła odbiera osobiscie i rozdaje bany za najdrobniejsza krytyke Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bracia liczą 28.08.20, 17:18 O ku..wa! No to juz naprawde gruba afera. Musze poszukac ;D Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 28.08.20, 17:41 Paaaaani, ze 20 podstron było Proszę: braciasamcy.pl/index.php?/topic/27321-historia-mojego-upadku-i-powstania-o-toksyczno%C5%9Bci-ubranej-w-uleg%C5%82o%C5%9B%C4%87/ Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 28.08.20, 17:45 O, Tomko dostał stałego bana. Ku*wa, jedyny normalny na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bracia liczą 29.08.20, 17:37 Przeczytalam pîerwsze pare akapitow i zostawiam na jakis wieczor. Czuje, ze material na telenowele Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: bracia liczą 24.08.20, 11:13 Ten Marek, autor wątku, to jest to ich guru od kobiet? Jeśli tak, to wszystko jasne. Z logiką i nich gorzej niż słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: bracia liczą 24.08.20, 11:16 To guru bez matury, pracy, mieszkania, rodziny etc. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: bracia liczą 24.08.20, 11:20 No tam jest filmik wskazujacy ze to zadanie z matury 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: bracia liczą 25.08.20, 10:03 Z matury? O.o Przeciez to zadanie na poziomie podstawowki, moze zadania niekoniecznie byly nazwane cena towaru...netto...brutto....ale obliczenia dokladnie takie same. To jak oni robia zakupy, skoro z takimi zadaniami sobie nie radza? I zeby nie bylo, skonczylam klase humanistyczna w LO i matury z matematyki nie zdawalam. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: bracia liczą 24.08.20, 11:20 Czyli wbrew pozorom nie ma tam zbyt wielu absolwentów politechniki. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bracia liczą 27.08.20, 12:07 1matka-polka napisała: > Czyli wbrew pozorom nie ma tam zbyt wielu absolwentów politechniki. > Tyle w kwestii tej niby meskiej przewagi nad kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 27.08.20, 15:51 Jakim pozorom? Tam jest ze trzech gosci z wyzszym wyksztalceniem, juz nawet nie z powodu specyfiki forum a dlatego, ze wiekszosc ma po prostu okolo 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: bracia liczą 27.08.20, 16:20 Takim pozorom, ze niektore ematki twierdza, ze politechnika to wylegarnia inceli i braci samcow🤭 Poza tym mozna miec okolo 20 i byc na ktoryms roku politechniki a w przyszlosci stac sie absolwentem tejze. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: bracia liczą 27.08.20, 20:47 Ale to jest poziom starej podstawówki. Nie dziwię się, że oni nie funkcjonują normalnie w społeczeństwie. Swoją drogą byłemu musiałam tłumaczyć sumy jego składek, bo co roku się wkurzał, że mu za mało wypłacili kasy (premie były amatorsko wyliczane i nie wliczane do dochodu jak być powinny i później przychodził 2 próg znienacka), a to był inteligentny typ. Nie wiem skąd się bierze stereotyp, że faceci rozumieją matematykę i logikę. Kwadrat logiczny na roku co prawda lepiej chwytali faceci, ale logikę leksykalną kobiety. Ciągle nie rozumiem dlaczego ich tak mało w programowaniu skoro tak dużo w księgowości. To się niczym (poza porąbanymi prawami w księgowości) nie różni. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: bracia liczą 27.08.20, 20:52 . Ciągle nie rozumiem dlaczego ich tak mało w programowaniu skoro Brak umiejetnosci logicznego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: bracia liczą 27.08.20, 21:16 Jest charakterystyczny dla większości ludzi. Logika się nie trzyma mózgu, bo mózg myśli heurystycznie. Natomiast jak już kobiety złapią logicznego bakcyla, to są w niej lepsze. Są lepsze w rozwiązywaniu problemów, w łączeniu faktów i w myśleniu koncepcyjnym (w obrębie logiki, a nie wróżek). To jest moje doświadczenie ad personam więc nie będę wychodziła z doktoratami w tym temacie.. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: bracia liczą 27.08.20, 21:56 "Ciągle nie rozumiem dlaczego ich tak mało w programowaniu skoro tak dużo w księgowości." Moze ksiegowe maja wiecej kontaktu z ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bracia liczą 24.08.20, 13:15 cauliflowerpl napisała: > Brat Marek nie ma zdanej matury. Oraz co chwila wrzuca wątki o tym, że teraz już na pewno schudnie. Podobno jest też tak, że mieszka u jakiejś starszej pani, która go utrzymuje 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 24.08.20, 13:17 Bardzo mi sie podobal filmik jak se zrobil silownie. Takiego pier***nika to nie mialam w koszu z zabawkami jako czterolatka. A powtarzaja bracia: kalistenika! To nie, nakupil sprzetu ze przejsc nie bylo jak, i mowisz, ze dalej nie ma efektu? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 24.08.20, 13:19 A historia o rowerze wprawila mnie w stupor, zwlaszcza zale, ze rower ledwie sie do auta zmiescil. Jakby nie mozna bylo kół zdjac 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bracia liczą 24.08.20, 13:22 cauliflowerpl napisała: > A historia o rowerze wprawila mnie w stupor, zwlaszcza zale, ze rower ledwie si > e do auta zmiescil. Jakby nie mozna bylo kół zdjac Daj linka bo ja braci nie sledzę zbyt pilnie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: bracia liczą 24.08.20, 15:53 braciasamcy.pl/index.php?/topic/21595-problemy-z-reklamacj%C4%85-giant-roam-0-w-sprint-bakoniuk-sp-j/page/2/ Ale widze, ze jednak bral pod uwage rozmontowanie kol. W stupor wprawil mnie caloksztalt, zwlaszcza stwierdzenie "Mam już tego serdecznie dość. Tyle problemów i nerwów, bo nie INFORMUJĄ ŻE SYSTEM BEZDĘTKOWY TO LIPA". Wprawdziemnie latwo sie wymadrzac w temacie Ale bawi mnie podejscie "schodzi mi powietrze = tubeless jest do dupy". Mareczek potem na innym forum pisal, ze mial mikrootworki w oponie (pewnie rower stal na wystawie w sloncu cale lato albo co), tez mialam, wlozylam kolo do wanny i mialam jak na dloni co temu kolu dolega, a nie histeryzowalam po forach. A tubeless jest zarabiste i kropka. Jak sie umie konserwowac. Inaczej: jak sie wie, ze trzeba konserwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: bracia liczą 27.08.20, 19:15 black_halo napisała: > Oraz co chwila wrzuca wątki o tym, że teraz już na pewno schudnie. To tak jak ja . Chyba musze zaczac go czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: bracia liczą 24.08.20, 13:32 cauliflowerpl napisała: > Brat Marek nie ma zdanej matury. Już wiadomo, dlaczego. Jest głupszy niż ustawa przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: bracia liczą 24.08.20, 13:37 No ja jestem wzruszona, że się tak dzielnie wspierają i pocieszają, że przecież te % takie łatwe nie są Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: bracia liczą 24.08.20, 20:36 araceli napisała: > No ja jestem wzruszona, że się tak dzielnie wspierają i pocieszają, że przecież > te % takie łatwe nie są > Prawda, ematki już by koleżankę naprostowały w kwestii zaległości z podstawówki, a bracia zawsze znajdą dla brata tak Totalnie Przezeń Niezawinione Powody Porażki . Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: bracia liczą 24.08.20, 20:09 Matematyka jest kobietą. I wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: bracia liczą 27.08.20, 19:08 Mnie zastanawia nazwa tego forum, czy nie powinno byc bracia samce? Nie jestem polonistka ale cos mi nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: bracia liczą 27.08.20, 20:07 Znając ich, to zrobili literówkę, a miało być bracia samicy Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: bracia liczą 27.08.20, 20:52 jak.z.nut napisała: > Tak uroczo liczą, że właściwie nie dziwię się, że wszystkie kobiety ich finanso > wo (według nich) naciągają Akurat takich jak oni to nie ma na co naciagnac . Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: bracia liczą 27.08.20, 22:02 Rozbroiło mnie: "Kurła, taka nie za łatwa ta matematyka. " Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: bracia liczą 28.08.20, 17:34 A ten Mareczek nie miał iść na studia? Nawet bracia juz się cieszyli w jego imieniu z powodu studentek. 😁 Chyba jednak matura przekracza jego możliwości 😂 Odpowiedz Link Zgłoś