ornitolog59 02.10.20, 10:42 Jakie lubicie ptaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Ptaki 02.10.20, 10:52 kurczak pie...y !!!! tu przepis: www.youtube.com/watch?v=WNIKZJjrtBo Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ptaki 02.10.20, 10:57 KUCHNIA PEŁNA NIESPODZIANEK 32 - KURCZAK A LA WOŁODYJOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Ptaki 02.10.20, 10:56 ornitolog59 napisał: > Jakie lubicie ptaki? Takie które nie robią na parapet. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:41 Moje nie robią. I niebieskie ptaszki lubię I kolorowe ptaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Ptaki 02.10.20, 11:00 Kurczaki, kaczki, gęsi, indyki, bażanty, perliczki Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:43 Ooo, bażanty... Rzadko widuję Ostatnio u sąsiadki z działki uciekał Chowają się skubańce Ooo i kuropatwy spod nóg nawiewające galopem Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Ptaki 02.10.20, 11:06 Lubię rudzika , jest ich dość sporo w zimę w naszym ogródku. Natomiast ostatnio urzekł mnie widok zimorodka, mały, zwinny i ten piękny niebieski kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:50 Gile zimą. Zazdraszczam umiejetności rozpoznawania gatunkow ptakow. Kiedyś z przyjaciołką odkryłyśmy na swoich półkach takie same zielone stare atlasy ptaków. Ale mimo dziesiątków lat z atlasem - nadal słabo z wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ptaki 02.10.20, 11:17 pitupitt napisał(a): > Nie pytaj...😛 Przecież to jest zamysł wątku.. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:54 Niebieskie cudo Nigdy nie miałam w domu żadnych ptaków z wyjątkiem wykarmionych i puszczonych na wolność wróbli pisklaków i wrony. W domu ( oprócz kotów) jakoś mało przestrzeni niestety. Gdzie tu latać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Ptaki 02.10.20, 12:52 Najbardziej ptaka mojego męża a z latających to lubię łabędzie, bociany i flamingi.Czyli no jak widać duże ptaki lubię. A martwych na talerzu nie jadam Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ptaki 02.10.20, 13:31 Miastowa jestem więc oczywi$cie Gołębie i wszystkie malutkie,Wrony lubię coraz mniej😞 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:56 Gołąbki jadalne? Pycha. Na zimno i na gorąco, z sosem/ bez sosu, w różnych rozmiarach Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ptaki 02.10.20, 14:00 Ptakow nie lubie i sie ich boje - te dziobki/dzioby, te pazurki - brrrr Ale doceniam urode i gospodarnosc, sposob wychowywania potomstwa tych, ktore wija gniazda na drzewach wokol mojego backyard: blue jays, cardinals, chicadees ... Fascynujace tez jest obserwowanie snowy owls, ktore nie-wiedziec-czemu lubia pomieszkiwac w okolicy lotniska - one faktycznie sa piekne No i nie da sie mowic o ptakach nie wspominajac (podobno) jednego z najstarszych dzwiekow na Planecie - call of the loon - fantastic Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 15:01 Bi kochana. DZIĘKUJĘ. Przypomniałam sobie czemu te jeziora tak ciągną i ciągną od lat dziesiątków Dzieciom też wysłałam Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:34 już chciałam wymienić, że różowe lubię , ( przyjaciółka widzi je na sosnach jako szare bardziej), papużki zielone z Praskiego zoo, pisklaki gołębi na dziecka balkonie, sikorki i sójki i dzięcioły na mirabelce, szpaki i kosy na trawniku, wróble w mieście i gołębie, pustółki i jastrzębie na polu, pawie w parku, chmary gromady masy ptaków grupowych na niebie jak fale ogromne, ławice ptaków, gęsi i kaczki i łabędzie przy kanałku przed blokiem i w Łazienkach, orła rzucającego pod nogi śmierdzącą padliną w zoo w Pradze, czarne niepozorne cosie średniego rozmiaru burczące i gruchające słodko w klatce, żurawie śledzone przez lisa nad jeziorem, bociany w różnych pozach i miejscach oglądane po drodze. I flamingi z ich dźwiękami też z zoo. I strusie z farmy. I wtedy patrzę, a jakaś forumka napisała p... Kurczaki No i smutno przyznam kurczaki też z rzadka lubię Czaple też lubię Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:35 Nad ulubioną Biebrzę chcemy pojechać wiosną. Bo ptaki też. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:36 I kotów swoich nie wypuszczam do ogrodu, na łąki. Także, choć nie głównie, bo ptaki. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:37 I gliniane ptaszki ze skansenów do dmuchani lubię bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ptaki 02.10.20, 15:05 I sowy, puchacze i ich dźwięki wszystkie Plus wiosną świergot za oknem od świtu bo wiosna, chyba w lutym początek I slowika wieczorem w czerwcu Kury też bo są mądre Widziałam fajny kurnik przed muzeum designu w Pradze Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ptaki 02.10.20, 15:10 majenkir napisała: > Kruki. Bo sa madre i ładne. > > Raven, the Trickster, eh Duzo pieknych legend, First Nations maja bardzo interesujacy stosunek do ravens, inkonografii ravens - z jednej strony, jak Ty - doceniaja ich "IQ" i urode, z drugiej uwazaja je ze oszustow i cwaniakow ale tez doceniaja ich ... hmmm ... poczucie humoru Ravens jak my, humans - wszystkiego po trochu Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ptaki 02.10.20, 17:50 Właściwie wszystkie, ale ulubiony to puszczyk uralski, ma w sobie coś magnetyzującego. Od czasów dzieciństwa mam jeszcze dwóch ulubieńców, dudek, miałam piękne dudki w kolekcji zbieranych znaczków, i pingwiny, od czasów połykania książek podróżniczych o zdobywaniu Antarktydy. W dorosłym życiu wszystkie trzy spotkałam na żywo, pingwin mnie nawet ugryzł Jakbym miała jeszcze dokooptować jakieś to maskonury, alki, czaple złotawe i żurawie, szczególnie na przelotach. Odpowiedz Link Zgłoś