ariathedevil 28.10.20, 10:11 Żeby nie było jestem ateistką przeciwną każdej formie opresji religijnej, ale czy to nie oni przypadkiem mieli nas bronić przed islamistami ?Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 10:24 Dlatego nie glosowałam w ostatnich wyborach, wstyd powiedzieć ale nie umiałam wybrać między islamizowaną Europą a naszymi przyjemniaczkami... jak zawsze gdy trzeba wybierać między dżumą a cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 10:26 Katolicyzm nie rozni sie bardzo od Islamu jesli chodzi o role i pozycje kobiety, juz o tym kiedys pisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 10:42 Polski katolicyzm jak widać coraz bardziej się radykalizuje i dąży do supremacji religijnej nad świecką. Żeby wyłudzać jeszcze więcej kasy, mieć jeszcze większe wpływy etc. Zresztą tak było od początku działania tej instytucji. Polecam:Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 11:56 czyli zgadzamy się, że ciężko wybrać, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 13:25 Nie. Co niby ma mi być ciężko wybrać ? Wybieram państwo świeckie. Żeby mi żadne katolickie, islamskie, czy uj wie jakie jakie dziady i baby nie wpierdalały się do majtek. Głosuje na lewice od lat. Chociaż pokłóciłam się o to z prawicowym braciszkiem mieszkającym wygodnie w DE, który narzekał na " ciapatych" zapytałam: kiedy raczy wracać ? Jakoś od 20 lat się nie śpieszy do tego powrotu. Mieszkamy w Pl i widać coraz wyraźniej kato-taliban . Billboardy narodowych zjebów. Pierdolenie szamanów o tym, że powinnyśmy być spokojne i uprzejme gdy zabierają nam człowieczeństwo, gwałcą nasze dzieci, mówią nam jak mamy żyć i co myśleć, itd, itp , etc Tak więc nie, nie zgadzamy się. Ja głosuję, bo nie chce pislamu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:13 Niestety europejska lewica ma to do siebie że jest proislamska, dlatego mnie osobiście ciężko wybrać, bo widzę i wiem jak powoli w krajach zachodnich ustępujemy miejsca ideologii niezgodnej z ideą państwa świeckiego i demokracji. Tak jak nie chcę dla Polski katolickiego nacjonalizmu tak i nie chcę uerokomunizmu proislamskiego. Ja nie głosuję w Polsce bo wybór jest między "pislamem" jak to określasz a proeuropejską lewicą, a niestety na dzien dzisiejszy proeuropejskość = przychylność islamowi i niekontrolowana imigracja drzwiami i oknami. Jak się pojawi ktoś rozsądny to zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:17 fitfood1664 napisał(a): > Niestety europejska lewica ma to do siebie że jest proislamska, ??? Jakies konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:21 Kpisz czy o drogę pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:22 fitfood1664 napisał(a): > Kpisz czy o drogę pytasz? Pytam o konkretne przyklady. Nie potrafisz ich wynienic? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:26 nie chce mi się, skoro jesteś aż tak nieobznajomiona z tematem , to znaczy że cię on nie interesuje, nie będę tracić czasu na przekonywanie kogoś, kto zajumuje z góry ustaloną pozycję, wg ostatnich wieści, google jeszcze działa, poszukaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:32 fitfood1664 napisał(a): > nie chce mi się, skoro jesteś aż tak nieobznajomiona z tematem , to znaczy że c > ię on nie interesuje, nie będę tracić czasu na przekonywanie kogoś, kto zajumuj > e z góry ustaloną pozycję, wg ostatnich wieści, google jeszcze działa, poszukaj > sobie Czyli nie wiesz o czym piszesz, poprostu klapiesz bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:19 Ja wiem o czym piszę, ale nie chce mi się o tym z tobą dyskutować. Wyraziłam swoje zdanie, nigdzie w regulaminie forum nie pisze, że MUSZĘ je uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:21 fitfood1664 napisał(a): > Ja wiem o czym piszę, ale nie chce mi się o tym z tobą dyskutować. Wyraziłam sw > oje zdanie, nigdzie w regulaminie forum nie pisze, że MUSZĘ je uzasadni 😀😀😀 ojp. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:22 o, nareszcie dyskutujesz na właściwym tobie poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:25 fitfood1664 napisał(a): > o, nareszcie dyskutujesz na właściwym tobie poziomie To jest jedyne co mozna odpowiedziec na twoj kretynski komentarz. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:38 przyzwolenie na masową imigrację z krajów islamskich przy braku konieczności asymilacji i akceptacja dla zwyczajów sprzecznych z zasadami demokracji to dla mnie dowód wystarczający, poza tym hordy wielbicieli ISIS biegające wolno po ulicach Europy to już nie koszmar a rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 10:26 fitfood1664 napisał(a): > Dlatego nie glosowałam w ostatnich wyborach O, dziękujemy ci serdecznie. Bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 11:59 Ależ nie ma za co. Każdy ma prawo do własnych wyborów. BTW, będę głosować we francuskich wyborach, bo tam sytuacja ciut inna i łatwiej mi się opowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 12:02 Niegłosowanie nie jest wyborem, tylko aktem lenistwa i wdupiemania, ale tłumacz sobie, jak chcesz, żeby się lepiej poczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 12:15 Przede wszystkim niegłosowanie wbrew pozorom jest wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 12:20 A ja nie chcę, żeby mi emigracja kraj meblowała. Nie mieszkasz tutaj, nie ponosisz konsekwencji wyboru, nie mieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:18 Na szczęście nie ty decydujesz kto może a kto nie może głosować Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:15 Jak po raz kolejny zagłosujesz "przeciw" i okaże się że ten komu pomogłaś wspiąć się na stołek to skończony xój to może zmienisz zdanie. Jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:28 Tylko raz w życiu zagłosowałam przeciw, w lipcu 2020. Uważam jednakże, że niegłosujący nie mają prawa wypowiadać się w sprawach, które olali ciepłym moczem, a ich próby dorabiania do swojego wdupiemania jakiejkolwiek ideologii są raczej żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:21 Niełosujący mają prawo nie głosować, jeśli nie pojawił się odpowiadający oczekiwaniom kandydat. Bo niby jak to sobie wyobrażasz? Oddać głos nieważny? Szkoda czasu. I to nie jest wdupiemanie. To desperacja wywołana wieloletnim olewaniem przez klasę polityczną potrzeb obywatela. Sama jesteś żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:37 To jest wdupiemanie. I potrzeb jakiego obywatela? Ty się boisz islamistów, kiedy jacyś wjechali do Polski?... Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 18:49 Jakto jakiego obywatela? MNIE. Od lat obserwuję rozwój sytuacji we Francji, która to ma nieporównywalnie więcej środków na wspieranie integracji a nawet asymilacji imigrantów, a mimo tego sytuację mają jaką mają. Gdy zaczniemy przyjmować przybyszów z krajów islamskich to nie łudzę się że zrobimy to lepiej. A przy polskim rządzie bardziej przychylnym polityce imigracyjnej Europy, to zaczniemy ich masowo przyjmować. Ja jako obywatel UE domagam się by nasza europejska tożsamość była otoczona opieką, by nie rozmyła się w plurikulturaliźmie. W temacie imigracji są dwie skrajne frakcje plurikulturalizm i asymilacja. Jestem zwolenniczką asymilacji i mam do tego prawo. W demokracji decyduje większość. Przy obecnej polityce imigracyjnej większość w Europie mogą za jakiś czas stanowić muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 19:07 I z powodu twoich rojeń, że za jakiś czas w Europie większość mogą stanowić muzułmanie, uznałaś, że PiS będzie lepszym rozwiązaniem dla Polek. Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 20:31 Nie uznałam że będzie lepszym, po prostu nie mogłam się zdecydować które będzie gorszym dlatego powstrzymałam się od udziału w wyborach, moje prawo, tak to działa, każdy ma swoje priorytety. Nie nabiorę się już na wybór mniejszego zła. Niestety czas rewiduje poglądy i nieraz mniejsze okazuje się większe. Nie będę przykładac do tego ręki. Póki co nie mam na kogo głosować, same oszołomy. Nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:39 jestemkatolem.pl/samoobrona-wiernych/lista-koordynatorow-samoobrony-wiernych/#dolnoslaskie Możecie wysłać im smsy, żeby chłopaki pobiegali sobie po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Chłopcy narodowcy nas bronią. 28.10.20, 17:46 Wiem, że to niskie, ale strasznie bym chciała wiedzieć, ile kasy zebrali, zawsze mają takie szokujące zbiórki Odpowiedz Link Zgłoś