przepyszny_jagielnik 13.11.20, 19:59 Wszyscy na forum narzekają. A może jednak są tacy, którzy powiedzą że jest dobrze i wszystko idzie ku lepszemu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malia Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:01 Jest cudownie, szczęśćboże panie prezydencie, tak to jakoś było Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:05 malia napisała: > Jest cudownie, szczęśćboże panie prezydencie, tak to jakoś było Błogosławione łono i piersi Ale to już dość dawno było. Teraz powinno być chyba jeszcze lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:06 Z każdym dniem bliżej końca pandemii. To jest dobra wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:06 U mnie jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej😆 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:07 No dobra: mi jest dobrze. 1) Marcowy krach pozwolił nakupić akcji za bezcen. 2) 4 RP okazała się zgodnie z moimi prognozami krajem z mokrej dykty i śmieci. 3) Suweren dostaje w doopę w PiSowskich dobrozmianowych szpitalach. 4) Dostaje już po kieszeni a wkrótce dostanie jeszcze bardziej. 5) Jest kryzys a ja jestem okopana za zwałami EURo - na zagranicznych kontach. 6) Mam już obywatelstwo IRL, więc mam wyj.....e czy Polska zostanie w UE czy wywalą ją czy sama wyjdzie z powodu odebrania dotacji. 7) Jestem genialna! Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:14 woman_in_love napisała: > 3) Suweren dostaje w doopę w PiSowskich dobrozmianowych szpitalach. Ale dużo mniej osób odwiedza przychodnie, czyli społeczeństwo jest dużo zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:22 idź głosić swoje mądrości na automoto, pewnie czekają z utęsknieniem. - Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:09 przepyszny_jagielnik napisał(a): > woman_in_love napisała: > > 3) Suweren dostaje w doopę w PiSowskich dobrozmianowych szpitalach. > > > Ale dużo mniej osób odwiedza przychodnie, czyli społeczeństwo jest dużo zdrows > ze. Masz rację, społeczeństwo nam zdrowieje. Tych co nie odwiedzali przychodni w marcu i kwietniu pochowano w październiku (pomijając covida wzrost zgonów rok do roku o jakieś 12 tys). W listopadzie pochowa się tych z kwietnia, w grudniu tych z maja. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:17 milva24 napisała: > Masz rację, społeczeństwo nam zdrowieje. Tych co nie odwiedzali przychodni w ma > rcu i kwietniu pochowano w październiku (pomijając covida wzrost zgonów rok do > roku o jakieś 12 tys). W listopadzie pochowa się tych z kwietnia, w grudniu tyc > h z maja. Wszyscy którzy nie odwiedzali przychodni umrą? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:21 Wszyscy nie ale część na pewno, alarmowali i kardiolodzy i onkolodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:28 milva24 napisała: > Wszyscy nie ale część na pewno, alarmowali i kardiolodzy i onkolodzy. No ale część i tak by umarła, nawet gdyby odwiedzali przychodnie. Jakiś specjalista powinien obliczyć ilu ludzi zmarło z powodu nieodwiedzania przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:23 Ja nie mieszkam w Pl, ale i tak się nie cieszę😆 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:10 Jest kryzys a ja jestem okopana za zwałami EURo - na zagranicznych kontach. 😂 Forumowa czcionka wszystko przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:38 Mamy pandemię, kryzys gospodarczy, rozwaloną służbę zdrowia i nieudolny, szkodliwy rząd. Jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:46 angazetka napisała: > Mamy pandemię, kryzys gospodarczy, rozwaloną służbę zdrowia i nieudolny, szkodl > iwy rząd. > Jest super. No ale przynajmniej nauczymy się jak walczyć z pandemią i kryzysem. No i jak wybierać rządy. Nie nauczymy się? Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Jest dobrze 15.11.20, 21:20 Nie. Przed samymi wyborami rzuca podwyżka z 500 na 600+ i ich wyborcy znów na nich zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 15.11.20, 22:16 moze_sprobowac_inaczej napisała: > Nie. Przed samymi wyborami rzuca podwyżka z 500 na 600+ i ich wyborcy znów na n > ich zagłosują. 600 to za mało. Obiecają co najmniej 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:42 Mało ci "kariery" na Kraj? To może zacytuję, co tam wypisujesz, a lepiej, dam odnośnik, bo cytować nie ma sensu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,170788863,170788863,Sluuchaj_lobuzie_gnoisz_mnie_juz_trzeci_rok_.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,170789920,170789920,PiSiorku_na_moderacji_ktory_mnie_gnoisz_trzy_lata.html Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 20:53 buldog2 napisał: > Mało ci "kariery" na Kraj? > To może zacytuję, co tam wypisujesz, a lepiej, dam odnośnik, bo cytować nie ma > sensu: > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,170788863,170788863,Sluuchaj_lobuzie_gnoisz_mnie_juz_trzeci_rok_.html > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,170789920,170789920,PiSiorku_na_moderacji_ktory_mnie_gnoisz_trzy_lata.html Jest coraz lepiej. Psycholog pozwolił buldogowi na korzystanie z internetu. Specjalista od buldogów, to psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:05 ale zaraz, chcesz powiedzieć , że byw..., jagielnik to.... Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 14.11.20, 09:48 Na to wygląda, może się mylę. Natomiast jest pewne, że założyciel wątku chlubił się pracą dla notabli PRL i ZSRR, którzy w latach 70. mieli kible z fotokomórką. I że KC PZPR remontował też. Ważny facet, nie byle kto, jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 14.11.20, 11:13 buldog2 napisał: . > Natomiast jest pewne, że założyciel wątku chlubił się pracą dla notabli PRL i Z > SRR, którzy w latach 70. mieli kible z fotokomórką. I że KC PZPR remontował też > . Ważny facet, nie byle kto, jak my. > Jak wy, prawdziwa klasa robotnicza? Z takimi wspomnieniami i żalami, to najlepiej się poczujesz na jakimś forum geriatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 14.11.20, 19:26 Jak mi się zachce, to wkleję twoje przechwalanki, jak to za PRL wozili cię limuzynami do willi, których pilnowały jednostki wojskowe, a kible miały fotokomórkę. Nic, tylko pozazdrościć. I jeszcze, jak kierowałeś brygadą remontową KC PZPR i jaki jesteś z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 14.11.20, 19:41 buldog2 napisał: > Jak mi się zachce, to wkleję twoje przechwalanki, jak to za PRL wozili cię limu > zynami do willi, których pilnowały jednostki wojskowe, a kible miały fotokomórk > ę. Nic, tylko pozazdrościć. > I jeszcze, jak kierowałeś brygadą remontową KC PZPR i jaki jesteś z tego dumny. > Dziadku, drogi dziadku, ty wiele bajek znasz "Piaskowy dziadek" piosenka z dobranocki niemieckiej z 1959 roku Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 14.11.20, 19:53 Deklaracje rzeczonego nie są warte odpowiedzi. Jeśli jednak ktoś zechce to przeczytać, to się zdobędę i odszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 14.11.20, 20:01 buldog2 napisał: > Jeśli jednak ktoś zechce to przeczytać, to się zdobędę i odszukam. > No to się zdobądź a nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 14.11.20, 20:04 A jednak (znalazłem szybko) : buldog2 Re: Dobrowolny ZUS to najgłupsze hasło jakie słys 26.06.20, 10:26 Remontował i odnawiał wnętrza budynków Rady Państwa, Rady Ministrów i podobne (Komitetu Centralnego pewnie nie, bo nowy). Tak tu pisał. A oto nasz smakowity jagielnik: stanpan Re: Dobrowolny ZUS to najgłupsze hasło jakie słys 26.06.20, 18:21 buldog2 napisał: > Remontował i odnawiał wnętrza budynków Rady Państwa, Rady Ministrów i podobne ( > Komitetu Centralnego pewnie nie, bo nowy). Tak tu pisał. > Kłamieszę psie , te remontowałem jako Kierownik Grupy Robót jednej z czołowej spółdzielni pracy w Warszawie. A jak się wziąłem za rzemiosło to pacanie robiłem tylko z polecenia: Gnojku to moi klienci: Andrzej OLechowski. Błażej Krupa Krzysztof Zanissi Andrzej Wajda Andrzej Konic i tych co mnie polecili innym... A takich klientów było więcej!!! A pracując w firmie: Urza≤d RAdy MInistrów i KAncelaria RAdy Pańsstwa , a w tym: Rezydencja Gierka w KLarysewie! Mieszkanie Jabłońskiego! Rezydencje Cyrankiewicza I wiele wiele innych gdzie mnie wozili rządowymi limuzynami, a tak całe jednostki wojskowe strzegły tych rezydencji w któtych w latach 70 tych światło w staczu było zapalane na fotokomórkę! MAm pisać więcej? forum.gazeta.pl/forum/w,28,170134465,170134465,Dobrowolny_ZUS_to_najglupsze_haslo_jakie_slyszalem.html?p=170138820 *** Nie ma sprawy. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 14.11.20, 20:09 O, warte podkreślenia jest i to: I wiele wiele innych gdzie mnie wozili rządowymi limuzynami, a tak całe jednostki wojskowe strzegły tych rezydencji w któtych w latach 70 tych światło w staczu było zapalane na fotokomórkę! MAm pisać więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 14.11.20, 20:17 buldog2 napisał: > MAm pisać więcej? Pisz. Lepsze to niż miałbyś chodzić wściekły i krzyczeć sam do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 14.11.20, 20:27 Tak dla porządku. Fragment niżej: "I wiele wiele innych gdzie mnie wozili rządowymi limuzynami, a tak całe jednostki wojskowe strzegły tych rezydencji w któtych w latach 70 tych światło w staczu było zapalane na fotokomórkę! MAm pisać więcej?" to słowa naszego interlokutora, który w jakiś niewytłumaczalny sposób wyciąga z nich wniosek, że to ja mam pisać. A piszę to wszystko dlatego, że warto wiedzieć, jacy bywalcy tu pisują (na Kraj ma opinię jednoznaczną) Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 14.11.20, 20:42 buldog2 napisał: > MAm pisać więcej?" Masz! Ja tak chcę i musisz pisać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 15.11.20, 02:39 Buldog, daj głos! Chciałem wyjaśnić twoje problemy na forum :Kraj", ale wyświetlił mi się komunikat: W związku z przypadkami łamania Regulaminu, nie możesz założyć nowego wątku na tym forum. Nie napisałem ani jednego postu na tym forum. I ciekawe czemu "Regulaminu" z wielkiej litery? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jest dobrze 15.11.20, 17:00 Nie wiem, co trzeba mieć w glowie, żeby ciągle kłamać, do tego tak prymitywnie. Cytuję jego wpis dzisiejszy: "A tymczasem mściwy PiSior,obrońca PiS na moderacji krol.osle.jlawki 15.11.20, 16:34 Obudził się i jak zwykle tak jak to robi od trzech lat zaczął od wypier... mnie na osła dwóch watków, które poza prawdą i krytyką PiS nic nie łamały i nie były zdublowane! PiSiorze jesteś bardziej mściwy i nienawistny niż twój idol naczelny Mścichuj!" forum.gazeta.pl/forum/w,28,170799024,170799024,A_tymczasem_msciwy_PiSior_obronca_PiS_na_moderacji.html Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 15.11.20, 17:06 buldog2 napisał: > Nie wiem, co trzeba mieć w glowie, żeby ciągle kłamać, do tego tak prymitywnie Zrób sobie wiertarką dziurkę w głowie, to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:11 buldog2 napisał: > PIS to najlepsze co mogło się przydarzyć Polsce - PISSolidarność PiS nam zafundował gorszą wersję PRL'u. Smutne, nigdy bym nie pomyślał, że tak kiedyś napiszę, a te gwiazdy jeszcze nie skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:20 bistian napisał: > PiS nam zafundował gorszą wersję PRL'u. W PRL był socjalizm a pis chce od razu przeskoczyć do komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:08 Nie wiem czy jest dobrze, pewnie nie. Ale chcąc byc szczera muszę przyznać, że mi jest dobrze. Dawno nie miałam tak dobrego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:24 Ja niestety nie mam dobrego roku. Obiektywnie finansowo bez zmian, wszyscy zdrowi (co co byli poważnie chorzy zdrowieją) ale cała sytuacja w kraju działa na mnie przygnębiająco. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 13.11.20, 21:23 feliz_madre napisała: > Nie wiem czy jest dobrze, pewnie nie. Ale chcąc byc szczera muszę przyznać, że > mi jest dobrze. Dawno nie miałam tak dobrego roku. No i wreszcie ktoś zadowolony a nie tylko pesymiści i defetyści. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Jest dobrze 14.11.20, 22:28 Jest dobrze, byliśmy dziś na łyżwach i w środę. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Jest dobrze 14.11.20, 23:03 klaramara33 napisała: > Jest dobrze, byliśmy dziś na łyżwach i w środę. Jeździliście w maseczkach czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama