dolcenera 23.11.20, 09:18 next.gazeta.pl/next/7,151003,26528290,ziobro-kraje-ue-stracilyby-gdyby-polska-wprowadzila-cla-eksperci.html#s=BoxOpImg1 No to już oficjalnie o kontrolowaniu / zamykaniu granic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Polexit - cła 23.11.20, 09:42 He, he - Farage i Johnson bis - gdyby nie unia to ho, ho, ho Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Polexit - cła 23.11.20, 09:45 Gdy już suweren się na tym sparzy, trzeba będzie jednak z Polski B utworzyć odrębne państwo, ze stolicą w Krakowie czy innym Radomiu: Republikę Wolską. A reszta będzie musiała poprosić z powrotem do przyjęcie do UE. Nie ma innej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Polexit - cła 23.11.20, 10:05 no jest. jako gazeciarz odbywa ze sobą spacery po Jurze. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polexit - cła 23.11.20, 11:39 woman_in_love napisała: > Gdy już suweren się na tym sparzy, trzeba będzie jednak z Polski B utworzyć odr > ębne państwo, ze stolicą w Krakowie czy innym Radomiu: Republikę Wolską. A resz > ta będzie musiała poprosić z powrotem do przyjęcie do UE. Nie ma innej opcji. W Białymstoku, ewentualnie Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Polexit - cła 23.11.20, 09:45 No to i cytryny podrożeją. Przedsiębiorcy i rolnicy dołączą do kobiet na ulicach. Bo unia parsknie śmiechem i kupi co chce gdzie indziej. O wyprowadzaniu firm z kapitałem zagranicznym nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Polexit - cła 23.11.20, 10:04 Ale dopiero po fakcie. Na razie nie straszmy PiSem, przecież by tego nie zrobili, ludzie nie pozwolą...... To samo było w UK Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polexit - cła 23.11.20, 11:42 gama2003 napisała: > No to i cytryny podrożeją. > Przedsiębiorcy i rolnicy dołączą do kobiet na ulicach. Bo unia parsknie śmieche > m i kupi co chce gdzie indziej. O wyprowadzaniu firm z kapitałem zagranicznym n > ie wspomnę. W Sunderland, gdzie poparcie dla Brexitu wynosiło 63%, Nissan właśnie zamyka fabrykę i likwiduje 7000 miejsc pracy. Miejscowy suweren "nie za takim brexitem głosował".... Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Polexit - cła 23.11.20, 10:11 czytałam i uważam, że jeżeli Ziobro się tak oficjalnie wypowiedział, to oznacza tylko tyle, że zaczynają oswajać opinię publiczną z tematem i kwestią czasu jest, jak wprowadzą cła. kilka pokoleń minie zanim się odkręci RP by PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polexit - cła 23.11.20, 10:15 Nie tyle nawet zaczynają oswajać, co już mają rozkręconą machinę - prawicowe szmatławce finansowane z reklam SSP już piszą w radosnym tonie o tym, że należy rozważyć koncepcję Polexitu. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Polexit - cła 23.11.20, 11:49 No ciekawe co rolnikom obiecają w zamian za dotacje unijne ? Że wszystkie pola teraz muszą obsiać a potem te cuda natury sprzedawać w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Polexit - cła 23.11.20, 11:39 Z ciekawości - czy Węgry też tak usiłują wyjść czy grają głupa i chcą dwie matki ssać Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polexit - cła 23.11.20, 11:46 A nie pamiętasz, co Orban zrobił przy 27:1? To on jest bardziej cwany od Kaczyńskiego i Ziobry; będzie grał na weto, ba, nawet na Polexit, a potem - jak zwykle - zagłosuje zgodnie z większością i z uśmiechem pomacha na do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Polexit - cła 23.11.20, 12:05 No własnie pamiętam ale nie śledzę sytuacji Węgier na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama