Dodaj do ulubionych

Apart prosi o pomoc

11.12.20, 13:20
Kto ma zapłacić za "słynną" reklamę Apartu? My!

biznes.radiozet.pl/News/Apart-prosi-rzad-o-pomoc-Branza-jubilerska-moze-nie-przetrwac
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:25
      fakt faktem, że w tegorocznej reklamie Apartu widać pewną desperację. Wcześniejsze nie były aż tak sztuczne, a tu już poszli na całość
      • kkalipso Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:29
        Desperacja desperacją ja jestem ciekawa ile zapłacili trzem gwiazdeczkom.
        • em_em71 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:33
          z których jedna, w porównaniu i na tle wygląda jak pokurczony karzełek smile
          • ms.piggy Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:09
            a z pokurczonych karłów można się wyśmiewać?
            ..tak jak szczerze nie znoszę całej trójki, to przytyk do wzrostu jest durny
            • em_em71 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:56
              Trudno. Wygląda to slabo, nic nie poradzę. Chyba nikt pomyslodawcy reklamy nozna do gardla nie przystswial? Gdyby w reklamie brala udzial osoba ulomna, tego komentarza by nie bylo smile
        • daniela34 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:36
          Chyba dużo. Mnie by musieli dużo zapłacić (nie, żeby ktoś chciał, duuuużo mi brakuje urodowo) żebym tak głupie miny robiła nieironicznie.
          Co piszę z pewną przykrością, bo Sochę lubię, Anna Lewandowska mi nie przeszkadza, nie przepadam tylko za Julią Wieniawą, bo nie do końca rozumiem, za co należy ją cenić.
          • bye-bye Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:36
            Nie musisz jej cenić przecież. Wiele reklam opiera się wyłącznie na urodzie modelek. A ona bezwzględnie jest bardzo atrakcyjna 🙂
            • daniela34 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:52
              Nie muszę i nie cenię. Absolutnie nie odmawiam jej urody, z tym że ona chyba jest aktorką? Mam na myśli to, ze gdyby fo tejbreklamy zaangażowano modelkę/aktorkę, ze tak powiem "no-name" o takiej urodzie to ok. Ale Wieniawę zaangażowano bo to Wieniawa, a ja zjawiska: Julia Wieniawa nie ogarniam umysłem.
              Ale śliczna jest.
              • heca7 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:17
                Dla mnie ona nie jest śliczna. Jest zadbana i powiedzmy powyżej przeciętnej. I tyle. Za to jej promocja jest tak rozkręcona jakby to był nasz skarb narodowy i jedyny towar eksportowy na świat wink
                • daniela34 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:21
                  heca7 napisała:

> Dla mnie ona nie jest śliczna.

Moze ja to widzę przez porównanie z odbiciem w lustrze 😃

Za to jej promocja jest tak rozkręcona jakby to był nasz skarb narodowy i
                  > jedyny towar eksportowy na świat wink
                  >
                  No właśnie. I tego nie rozumiem.
                  • znowu.to.samo Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 18:51
                    Jest po prostu nachalnie reklamowana przez promotorów gdzie tylko się da. Obiektywnie nic szczególnego/wybitnego ani pod względem urody ani talentu. Ot przeciętne dziewcze raczej
                • nimaletko Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:27
                  Ja też nie uważam jej za śliczną. Atrakcyjna jest, ładna i zadbana, tak jak napisałaś.
                  Ale śliczna to według mnie za dużo powiedziane.
                  • fortalesa Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:42
                    oj nie, nie jest. I te usta obrysowane powyżej górnej wargi, okropne. W ich katalogu świątecznych są 'no-name' modelki na głowę bijące urodą to całe trio celebrytek.

A co sądzicie o kampanii Kruka z Martyną?
                    • heca7 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 19:02
                      Nie jest stricte świąteczna ale o wiele, wiele ciekawsza. Na pewno wzbudziła u mnie większe zainteresowanie. Bo ta Aparta to mi się kojarzy z " Żonami ze Stepford".
        • kadfael Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:54
          I za czas antenowy. Przecież tak długi spot musiał kosztować krocie.
          • borsuczyca.klusek Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:14
            I stroje i scenografię itd.
            • borsuczyca.klusek Re: Apart prosi o pomoc 12.12.20, 00:33
              Chociaż jakieś bystre oko w komentarzach wypatrzyło, że Lewandowska wystąpiła w swojej sukience, którą miała na jakiejś gali 😮
    • woman_in_love Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:34
      za tuczenie kasą pani L. - niech toną
      • dyzurny_troll_forum Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:36
        woman_in_love napisała:

> za tuczenie kasą pani L. - niech toną

• marcelina4 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:37
      Chyba ich rozum opuścił, mają kasę na płacenie celebrytkom za kiczowata reklamę? To niech spadają, akurat Apartu nie wsparłaby ani centem i nie przez tą głupia reklamę, tylko przez jakość ich biżuterii i sposób rozpatrywania reklamacji i nie szanowanie klienta
      • alicia033 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:47
        marcelina4 napisała:

>To niech spadają,

mam nadzieję, że twojemu pracodawcy ktoś tak samo życzy.
        • azalee Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:08
          Coz, gdyby moj pracodawca zaplacil grube hajsy watpliwej jakosci gwiazdkom za zenujaca reklame ktora zrobilaby z firmy posmiewisko, a nastepnie publicznie oswiadczal ze nie ma kasy na pensje dla pracownikow, to sama bym mu tego zyczyla.
        • hanusinamama Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:18
          Apart jako pracodawca juz w marcu zgłaszał problemy...i teraz wydał kupe kasy na długą i kiczowatą reklamę i 3 drogie gwiazdy....kasy dla pracowników brakuje, kasa dla Lewej była...
        • dyzurny_troll_forum Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:20
          alicia033 napisała:

> mam nadzieję, że twojemu pracodawcy ktoś tak samo życzy.

Każdemu pracodawcy ktoś tak życzy. To naturlane.
          Sztuką prowadzenia biznesu jest to, żeby takich było możliwie jak najmniej.
        • marcelina4 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 19:26
          alicia033 napisała:

> marcelina4 napisała:
          >
          > >To niech spadają,
          >
          > mam nadzieję, że twojemu pracodawcy ktoś tak samo życzy.
          >
          >
          >
          >
          >
          na szczęście mój pracodawca ma trochę więcej oleju w głowie, niż szefowie Apartu i w trudnych czasach nie wyrzuca pieniędzy na kosztowną i okropną reklamę
          znając stosunek ludzi do A.Lewandowskiej trzeba mieć chyba niedobrze w głowie, żeby ją zatrudniać do reklamy, zapewne za spore wynagrodzenie,
          J. Wieniawa ostatnio w sieci epatuje zdjęciami nowego apartamentu za jakieś kosmiczne pieniądze i przeżywa "obijanie" wanny marmurem, pewnie jej Apart tą wannę zafundował smile
          no faktycznie gwiazdy jak się patrzy zatrudnili, na ich honoraria starczyło, na wypłaty dla pracowników zabrakło
      • mamamisi2005 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:18
        Niestety, właśnie sposobem rozpatrzenia reklamacji skutecznie mnie do siebie zniechęcili już kilka lat temu
    • aagnes Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:41
      za ta wstretną reklame niech ida na dno. akurat nie sadze zeby akurat tylko w tym konkretnym sklepie mozna bylo kupic bizuterie ktorej szukamy, rynek pęka w szwach od niepotrzebnych nikomu pierdółek
    • swinka-morska Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:46
      Jaka piękna i droga reklama apartu....
      • majenkir Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:00
        big_grinwink
      • milva24 Re: Apart prosi o pomoc 12.12.20, 00:51
        big_grin
    • canaille Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:47
      Niewstrzelenie się w trend kosztuje. Było wziąć do reklamy pielęgniarki.
      • alicia033 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:49
        canaille napisał(a):

> Niewstrzelenie się w trend kosztuje.

to nie jest kwestia trendu tylko zabicia gospodarki lockdownami.
        • canaille Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:03
          Zabiło już ją do końca? A podobno ludzie chętnie mieszkania kupują? Było zamiast łańcuszków i diademików natrzaskać sztabek AD 2020 i trochę nieśmiertelników, może by ludzie jeśli nie w celach inwestycyjnych to przynajmniej na pamiątkę kupili. To jest niewstrzelenie się w trend. Rozenkowa z tymi swoim torebkami na każdy dzień tygodnia też śmiesznie wygląda. Bal na Titanicu trwa.
          • primula.alpicola Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:06
            Genialny pomysł, kupiłabym te sztabkiwink
            • memphis90 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 19:04
              Widziałam bombki "2020 survivor"
          • alicia033 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 23:45
            canaille napisał(a):

> Zabiło już ją do końca?

owszem.
            Parę dni temu upadłość ogłosił np. Topshop. Bankrutów z każdym dniem będzie przybywać.
            Ale spoko, znam tę magię ematkowej bańki - bogatej i wiecznie młodej.

• hanusinamama Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:14
          Ale reklama dobiła do konca. Kasa na płacenie Lewandowskiej była..a dla pracowników brakuje? Przeciez taka Lewa wzsieła kupe kasy za to...a reklama akurat jak strzał w kolano
          • alicia033 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 23:52
            po pierwsze - reklama dźwignią handlu, więc dziwienie się reklamie jest hmmmm... śmieszne.
            Po drugie oni mają gigantyczne koszty, choćby z racji czynszów w centrach handlowych. Ta reklama to był jakiś tam ułamek budżetu, w ogólnych kosztach pewnie niewiele znaczący, no ale rozumiem, że dla niektórych każda okazja, by pojeździć po lewandowskiej czy wieniawie jest dobra.
            • borsuczyca.klusek Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 23:58
              Ale chyba też musisz przyznać, że dobór celebrytek co najmniej niefortunny.
            • tt-tka Re: Apart prosi o pomoc 12.12.20, 00:06

> po pierwsze - reklama dźwignią handlu,

Reklama dzwignia, o ile dzwiga. Czemus watpie, czy akurat ta reklama podniesie im zbyt.

>więc dziwienie się reklamie jest hmmmm..
              > . śmieszne.

Wiec dziwie sie, ze dali takie barachlo z celebrytkami z pewnoscia niewartymi wydanej kasy, ile by tej kasy nie bylo. Bo w tym badziewiu kazda stawka bylaby za wysoka.

> dla niektórych każda okazja, by pojeździ
              > ć po lewandowskiej czy wieniawie jest dobra.

A i owszem, dla mnie przykladowo. Bo cos ich, kurna, nie lubie.
    • alpepe Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:48
      Co za piękna i długa reklama Apartu. Oglądałam sobie online, nic mi się tam nie podobało. NIC.
    • heca7 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:50
      Miało być bajkowo a wyszło kiczowato. Jest tyle celebrytek, aktorek itp a oni wybrali najbardziej zgrane trio. Lewandowska wychodzi z każdej lodówki, Wieniawa jest promowana na siłę tak bezczelnie, że zastanawiam się kto za tym stoi. Sochy też mam już przesyt. Ktoś kto zaproponował te panie do reklamy i stworzył jej scenariusz powinien poszukać innej pracy... A te zamarznięte róże na ścianie będą mi się śniły po nocach.
    • kkalipso Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:50
      Do Lewej niech zadzwonią o pożyczkę żeby zapłacić pracownikom.
    • cku Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:51
      Ludzie roboty nie mają to i świecidełek nie kupują.
    • kira02 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 13:55
      Kiedy usłyszałam o tej reklamie, przez myśl mi przemknęło: a kto robi takie dluuugie, wystawne reklamy z gwiazdami w dobie kryzysu i pandemii, kiedy ludzie oszczędzają na dobrach luksusowych, tracą pracę i co chwila wszystkich dotyka lockdown?

Et voila...wszyscy za to zapłacimy.
      • kadfael Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:11
        Prawie nie oglądam telewizji, ale ona się rozniosła po internetach. Powiem szczerze - byłam zniesmaczona. zwykle mi wsjo rybka, co, kto i za ile reklamuje, ale tu blech. Być może jakiś geniusz reklamy wymyślił, że ma być zupełne oderwanie od rzeczywistości. Nie wyszło mu zdecydowanie.
    • borsuczyca.klusek Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:12
      Aparat już w marcu podczas pierwszego lockdownu zgłaszał problemy. Możliwe, że ta reklama to był ich rzut na taśmę. I myślę, że akurat sama reklama spełniła swoją funkcję, bo wszyscy o niej mówią. Nawet ja, która w życiu nie kupiła biżuterii w sieciowce, z czystej ciekawości przejrzałam ich katalog online. Niestety dla nich w czasie kryzysu mało kto ma ochotę wydawać kasę na błyskotki z giga marżą.
      • kira02 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 14:47
        Ano, przestrzelone kompletnie. Kilka lat temu reklamowała ich Anja Rubik z mężem, też przed Świętami. Reklama dużo, dużo, dużo skromniejsza.
        • azalee Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:04
          I z duzo, duzo wieksza klasa
          • fortalesa Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:16
            I Kręglicka kiedyś była. Postawili na masowego odbiorcę, widza tvnowskich seriali i czytającego "zycie na gorąco" czy co tam się kupuje, żeby był program tvsmile
            • dyzurny_troll_forum Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:24
              fortalesa napisał(a):

> I Kręglicka kiedyś była. Postawili na masowego odbiorcę, widza tvnowskich seria
              > li i czytającego "zycie na gorąco" czy co tam się kupuje, żeby był program tvsmile

Serio ktoś jeszcze kupuje coś papierowego, żeby mieć program?!
              • fortalesa Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:44
                oczywiście. Pokolenie 60+
    • primula.alpicola Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:01
      Niedawno czytałam, że sprzedaż biżuterii online hula zaskakująco dobrze, więc niech nie przesadzają. Co najwyżej upadną salony w centrach handlowych, trudno.

• agrypina6 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:05
      Cudna reklama nie pomogła? A to niespodzianka.
    • szara_w Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:15
      A czemu one wszystkie z takimi rozwartymi paszczami w tej reklamie? Naturalności w tych "uśmiechach" doszukać się trudno.
      No i mdło od całości okropnie... ble
      • agrypina6 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:28
        Bo żadne z nich aktorki. No Lewandowska aktorka nie jest, więc ok, zrobiła co mogła a że mogła niewiele.. Ale Socha aktorka ponoć jest a Wieniawa ma aspiracje. Tylko brak talentu.
        • kanna Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 21:08
          Soocha mnie zadziwia. widziałam ja w serialach, szczyty aktorstwa to nie są, ale daje radę.
          Natomiast w każdej reklamie jest nieodmiennie drewniana.
      • szara_w Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 21:08
        ha, oświeciło mnie - one ćwiczą jogę twarzy! To rozwarcie, to jedno z ćwiczeń big_grin
    • aniani7 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:18
      A tak zmieniając temat. Nie uważacie, że TKMaxx ma przepiekną reklamę, ta odstawiona owieczka jest przesłodka. Ubraliby owieczkę w biżu i byłaby nieporównywanie tańsza od gwiazd, ale do tego trzeba mieć bardzo dobrą agencję.
      • dyzurny_troll_forum Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:26
        aniani7 napisała:

> A tak zmieniając temat. Nie uważacie, że TKMaxx ma przepiekną reklamę, ta odsta
        > wiona owieczka jest przesłodka.

Przecież to koza jest!?
        Ale fakt - reklama słodycz!
        • mirmunn Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 20:42
          Boska ta koza, 🥰
          • aniani7 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 22:53
            Hahaha faktycznie koza, tez slodziutka.
      • asia_277 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 20:20
        dokładnie - słodka owieczka w naszyjniku byłaby o wiele bardziej urocza
        • mirmunn Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 20:46
          E nie, taka koza byłaby najlepsza w bereciku i perlachi podrywa ją kozioł w bizu jak raper
          • mirmunn Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 20:46
            Perłach
        • novembre Re: Apart prosi o pomoc 12.12.20, 00:09
          No, i potem ematka dostaje biżuta z apartu i robi chłopu awanturę, bo co, ty mnie za kozę uważasz? że co, że brzydka jestem czy mam nogi niezgrabne?
          I już jatka gotowa wink
    • eugeniafelek Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 15:55
      Ta reklama jest żenująca. W dobrym tonie jest nie kupować w Aparcie.
    • asfiksja Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:11
      Aż sobie wyszukałam to cudo na YT. Nawet by mi się podobało, gdyby nie wulgaryzmy:
      www.youtube.com/watch?v=Ptld98KjPuM
      • woman_in_love Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:13
        Oglądałaś parodię tej reklamy na kanale "Klub Komediowy TV"
        • asfiksja Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:17
          Co poradzę, tak mi podpowiedział YTsmile Niemniej video jest oryginalne i faktycznie budzi lekkie mdłości.
          • memphis90 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 19:08
            A to była ta strawna wersja... 😜
            Bez pikantnego "w ch...j zostawcie paczki" najdalej po pierwszej minucie schodzi się na cukrzycę.
    • lauren6 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 16:44
      Piękna i długa reklama to jedno.

Mój mąż ma kartę w Aparcie i na początku grudnia dostał od nich piękny i duży, wcale nie za gruby katalog z biżuterią. Oprócz pięknych zdjęć wcale nie za drogiej biżuterii w katalogu możemy przeczytać o kulisach powstawania pięknej i długiej reklamy, wywiad z Anią, Małgonią i Wieniawą.

Wszystko za pieniądze podatnika? 🤣
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 19:43
      Reklamkę oglądałam na youtube w wersji przerobionej - normalnej nie widziałam.
      Wklejam:
      youtu.be/Ptld98KjPuM
      • nolus Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 20:03
        kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Reklamkę oglądałam na youtube w wersji przerobionej - normalnej nie widziałam.
        > Wklejam:
        > youtu.be/Ptld98KjPuM

To jedyna dobra rzecz dotycząca tej reklamy - jej parodia 😁

Na Lewandowska i Wieniawe nie mogę patrzeć - chyba większość odczuwa znużenie promowaniem tych słabych twarzy.
    • scarlett74 Re: Apart prosi o pomoc 11.12.20, 20:26
      Nie trza było ładować kupę kasy w tą reklamę z tymi -jak im tam-bógwicio. Jakoś mi ich nie żal...A faceci i tak kobitom przeważnie kupuja biżu/perfumy 😉
    • cruella_demon Re: Apart prosi o pomoc 12.12.20, 00:17
      Pewnie chodzi o to, że nie mają czym zapłacić gwiazdom z reklamy🤣
      Stąd o tych pensjach dla pracowników 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka