triismegistos 08.04.21, 22:10 Kupiłam tonik mokosh biała róża. Wybrałam ten produkt między innymi że względu na atomizer, bo nie służy mi przecieranie twarzy wacikiem, tymczasem na opakowaniu ostrzegają, by nie rozpylać bezpośrednio na skórę. Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Porada urodowa potrzebna 08.04.21, 22:11 Dziwne. Ja też zawsze kupuję z atomizerem i pryskam bezpośrednio na twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Porada urodowa potrzebna 08.04.21, 22:36 Może żeby sobie sobie do oczu nie napryskać? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Porada urodowa potrzebna 08.04.21, 22:57 Też bym obstawiała pryskanie do oczu 😉 Tym bardziej, że piszą jak widzę żeby omijać okolice oczu przy stosowaniu. Ja bym pewnie psikała po prostu z zamkniętymi. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Porada urodowa potrzebna 09.04.21, 14:41 Odruchowo zamykam oczy. Muszę się wczytać i sprawdzić czy i na moich jest to ostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Porada urodowa potrzebna 09.04.21, 06:02 Prawie na wszystkich tonikach lub hydrolatach z atomizerem jest ta uwaga. I tak psikam . Myślę że umieszczają to dla bezpieczeństwa. Jak w Stanach na rowerkach: nie wjeżdżać do basenu. Po słynnych procesach. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Porada urodowa potrzebna 09.04.21, 09:37 Pierwszy raz się z czymś takim spotykam powiem szczerze... Ale nie upierram się, że zawsze czytam jakieś ulotki Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Porada urodowa potrzebna 09.04.21, 09:51 Też się z tym nie spotkałam. Ale ten tonik jak patrzę na skład, ma w sobie kwas mlekowy, ocet, generalnie dość bogato, może stwierdzili, że bezpieczniej będzie ostrzec na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Porada urodowa potrzebna 09.04.21, 12:27 Użyłam atomizera, jak mi nos odpadnie będzie na was 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Porada urodowa potrzebna 09.04.21, 12:42 Ja tez porzuciłam całkowicie waciki a esencje, hydrolaty i inne toniki nakładam palcami, jeśli nie maja atomizera. Myśle, ze może chodzić o to, zeby sobie oczu nie zapsikać. Odpowiedz Link Zgłoś