Dodaj do ulubionych

Ghosting i dziwna sprawa.

11.04.21, 15:59
No więc tak. Moja kuzynka i jej mąż się rozwodzą. Cała rodzina wzięła stronę męża i trzyma z nim, bo zdecydowanie winna jest moja kuzynka. Ja też, bo nie zostawia się samego faceta z trójką dzieci . Tymczasem kilka dni temu zaproszenie do znajomych na fb wysłał mi bardzo przystojny facet, przyjęłam. Zaczęliśmy rozmawiać, fajnie się gadało, on po rozwodzie, wykształcony itp. Zauważył, że na moim wallu wypowiada się ten mąż kuzynki i zapytał o niego. Ja po kilku lampkach wina zaczęłam mu opowiadać tę historię. On uważnie słuchał, zadawał pytania, ja pisałam. Po czym pożegnał się, zyczył dobrej nocy i zniknął. Przestał do mnie pisywać, nie odpowiada na moje pytania- nic zero. Teraz się zastanawiam, kto to był i czy przypadkiem kuzynka go nie nasłała albo nie stworzyła fake konta, a potem wykorzysta to w sądzie. I dlaczego zniknął?
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:06
      Dobrze, że nie poprosił Cię o przelanie kilku tysięcy złotych, bo biorąc pod uwagę Twoją naiwność (eufemizm) to byś mu pewnie przesłała. A tak, to tylko podzieliłaś się sekretami kuzynki i jej męża z bóg wie kim big_grin
      • angazetka Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:16
        Wiesz, jakby przelała kasę, to tylko ona byłaby stratna, a tu obsmarowała osoby trzecie.
    • taje Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:08
      Przyjmujesz zaproszenia od nieznanych osób na FB?
      • ritual2019 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:19
        Przeciez przystojny...tzn na zdjeciu 😀
        • memphis90 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 09:55
          Przystojny, wyraźnie zainteresowany szwagrem... Jak tu nie ulec...?
    • 3-mamuska Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:12
      A co ma do ciebie mąż kuzynki, kuzynka? rozwód i ten facet?
      Po co kuzynka miałby ciebie wykorzystywać w sądzie?
      • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:43
        nie ją, tylko informację, że mąż może nie taki "różowy" albo, że łypie okiem na kuzynkę żony.
    • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:14
      Klasyka. Nagadał się, a teraz ma inne zajęcia.
    • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:15
      Doskonale cię rozumiem. Przecież to na pewno był jakiś przystojny, serdeczny, zainteresowany nieznajomy. Ja też zawsze takim wierzę i przyjmuję do znajomych i opowiadam im o wszystkich rodzinnych problemach osób, które komentują coś na moim "wallu".
      • magdallenac Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:26
        Dobrze mu z oczu patrzało big_grin
        • panna.w.paski Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:40
          Paczało!
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:16
            panna.w.paski napisała:

> Paczało!

Hihi, wygrałaś wątek big_grin D big_grin
            >
      • abecadlowa1 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 19:51
        A jeszcze jak cukierkiem poczęstuje
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:15
        daniela34 napisała:

> Doskonale cię rozumiem. Przecież to na pewno był jakiś przystojny, serdeczny, z
        > ainteresowany nieznajomy. Ja też zawsze takim wierzę i przyjmuję do znajomych i
        > opowiadam im o wszystkich rodzinnych problemach osób, które komentują coś na m
        > oim "wallu".

Ja też, z tym, że ja zaczynam od siebie i mówię o sobie dużo, opowiadam wszystko, żeby wiedział, z kim ma do czynienia. Potem przechodzę do spraw prywatnych bliższej i dalszej rodziny. Uważam, że dobrze, aby przystojny miły mężczyzna wiedział, z kim ma do czynienia. Przecież nie będzie wbijał w znajomość ze mną w ciemno. Na końcu po zawarciu znajomości i otwarciu kolejnej butelki wzmiankowanego wina podaję mu kod BLIK. Moja droga Danielo, przystojni mężczyźni nie chodzą powiązani w pęczki, zwłaszcza w naszym wieku, a już tacy, co są chętni do rozmowy - to jest rzadkość i skarb prawdziwy. Skarbem się nie szasta.

Swoją drogą - jak jeszcze raz przeczytam gdzieś o lampce wina, to kupię jak największą butelkę koniaku i z rozpaczy będę piła kieliszek za kieliszkiem, choć za koniakiem nie przepadam wink
        • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:17
          Ty koniak, a ja chyba zacznę doić gin, którego nie znoszę
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:20
            daniela34 napisała:

> Ty koniak, a ja chyba zacznę doić gin, którego nie znoszę

Będziesz w moim wieku, to polubisz!
            A który Cię tak zniesmaczył? Bo mnie podchodzą aż dwa wink
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:26
              A ja wiem? Jakiś taki przywieziony z Anglii przez mojego ojca. Okropny był. Wymazałam z pamieci nazwę smile
              Ale w ramach walki z "lampką wina" się poświęcę i będę pić 😀
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:28
                daniela34 napisała:

> A ja wiem? Jakiś taki przywieziony z Anglii przez mojego ojca. Okropny był. Wy
                > mazałam z pamieci nazwę smile
                > Ale w ramach walki z "lampką wina" się poświęcę i będę pić 😀

Ja myślę, że to słuszna walka, w ważnej sprawie - i jak wszystkie takie wymga ofiar!
          • komorka25 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 15:15
            Dołączę. Kupię ten rudy płyn na myszach.
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 15:21
              komorka25 napisał:

> Dołączę. Kupię ten rudy płyn na myszach.

Ależ zapraszamy, zapraszamy. Może być i płyn na myszach. Z lodem albo i bez.
    • angazetka Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:15
      Czekaj, opowiedziałaś obcemu facetowi historię życia prywatnego innych osób?
      • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:22
        Może anonimowo opowiedziała...
      • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:22
        No tak, wypiłam trochę i opowiedziałam. On uważnie słuchał, radził, nawet zazartował abym się zainteresowała tym mężem, no fajnie się gadało. A teraz się zastanawiam czy to podpucha nie była ze strony kuzynki, albo tego męża.
        • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:26
          slupkova napisała:

> No tak, wypiłam trochę i opowiedziałam. On uważnie słuchał, radził, nawet zazar
          > tował abym się zainteresowała tym mężem, no fajnie się gadało.

czyli nasłany przez prawnika kuzynki, żeby wybadać, czy nie da się znaleźć podkładki na to, że to on za dupami latał? Wiesz co, może weź screeny tej rozmowy, przekaż facetowi, przeproś i powiedz, żeby dał je swojemu prawnikowi, na wypadek, gdyby argumenty z tej rozmowy pojawiły się na rozprawie.
          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:31
            To w ogóle było dziwne, bo facet rzucał tekstami, że może ten mąż różowy nie był, tak jakby mnie podpytywał.
        • georgia.guidestones Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:34
          slupkova napisała:

> No tak, wypiłam trochę i opowiedziałam. On uważnie słuchał, radził, nawet zazar
          > tował abym się zainteresowała tym mężem, no fajnie się gadało. A teraz się zast
          > anawiam czy to podpucha nie była ze strony kuzynki, albo tego męża.
          przeciez nawet sama kuzynka mogla sie podszyc.
          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:42
            No własnie zastanawiam się nad tym.
            • georgia.guidestones Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:08
              Trzeba było od razu sprawdzić, czy ktoś taki istnieje gdziekolwiek poza fb. Powinnas miec jeszcze jego dane w historii czata na messengerze w fb.

Jesli na serio nie trollujesz i wątasek nie jest prowokacją, to może lepiej sprawdź:
              -fotkę profilowa w Google grafika "wyszukiwanie obrazem" oraz imię+nazwisko po prostu w wyszukiwarce.
              • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:28
                Sprawdziłam. Niestety imię i nazwisko bardzo popularne w Polsce, wyskakuje pierdyliard info. A zdjęcie nie wykazało nic.
                • georgia.guidestones Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:53
                  slupkova napisała:

> Sprawdziłam. Niestety imię i nazwisko bardzo popularne w Polsce, wyskakuje pier
                  > dyliard info. A zdjęcie nie wykazało nic.
                  Czyli ewidentnie Cie ktoś podpuscił.

Jako radę zacytuję inną forumkę z tego wątku, może bardziej do Ciebie trafi:

jednoraz0w0 napisał(a):

>Wiesz co, może weź screeny tej rozmowy,
                  > przekaż facetowi, przeproś i powiedz, żeby dał je swojemu prawnikowi, na wypade
                  > k, gdyby argumenty z tej rozmowy pojawiły się na rozprawie.

• alpepe Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:22
      Wszystkie się martwią kuzynką, jej mężem i twoim gadulstwem, a ja bym się martwiła tym, że masz smutne życie, upijasz się i gadasz po pijaku z każdym, kto się nawinie. Zmień swoje życie, masz je jedno, nie musisz go spędzać na piciu do fejsika.
      • magdallenac Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:25
        alpepe napisała:

>nie musisz go spędzać na piciu do f
        > ejsika.
        >

Jeśli musiałabym już pić przed komputerem to wolałabym picie do ematki, niż do fejsika wink
        • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:27
          ale on był przystojny.
          • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:32
            A ematka to nie?
            • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:40
              nie wiadomo, nie ma zdjęć w profilach.
              • black.emma Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:25
                WIADOMO! wink
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:54
            jednoraz0w0 napisał(a):

> ale on był przystojny.

Właśnie i rozmowny.
        • marta.graca Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:00
          Na ematce najlepsze imprezy! Nawet nie trzeba sukienki zakładać smile
          • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:23
            Wręcz należałoby zdjąć.
    • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:24
      I w tym wszystkim najbardziej cię dziwi, że zniknął, a nie, że w ogóle się pojawił i zaczął wypytywać o kogoś?
      • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:32
        jednoraz0w0 napisał(a):

> I w tym wszystkim najbardziej cię dziwi, że zniknął, a nie, że w ogóle się poja
        > wił i zaczął wypytywać o kogoś?

Właśnie on tak od razu nie zaczął wypytywać, dopiero po jakimś czasie napomknął.
        • magdallenac Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:34
          Ale co napomknął? Jak można z luźnej zapoznawczej gadki z obcą osobą przejść do rozmowy o jej znajomych z fejsa??
          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:43
            magdallenac napisała:

> Ale co napomknął? Jak można z luźnej zapoznawczej gadki z obcą osobą przejść do
            > rozmowy o jej znajomych z fejsa??

No właśnie, bo zobaczył jego wpisy na moim fb i zapytał. A mu opowiedziałam kto to i opowiedziałam o jego dramatach.
            • basiastel Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 11:23
              A nie dziwi Ciebie, że zupełnie obcy facet grzebie po Twoim facebooku i w ogóle, że chciał zaproszenia? zapytałaś chociaż, skąd jego zainteresowanie Tobą i Twoimi znajomymi?
        • ortolann Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:59
          slupkova napisała:

> Właśnie on tak od razu nie zaczął wypytywać, dopiero po jakimś czasie napomknął.

Eeee, no jak napomknął dopiero po jakimś czasie, to spoko, się nie ma czym martwić. Jakby napomknął od razu, to byłoby podejrzane, nie? big_grin big_grin big_grin

A tak przy okazji, jak juz piszę, to dlaczego nie zostawia się męża z trojgiem dzieci, tak jak to zrobiła ta Twoja kuzynka? Bo nie rozumiem dlaczego się nie zostawia?
    • m_incubo Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:26
      Jesteś porażką.
      A właściwie raczej animatorką forum, bo czytając to: "nie zostawia się samego faceta z trójką dzieci" pomyślałam, że to trolling, bo nie można być tak głupim.
      Przyjmujesz do znajomych jakichś randomowych typów, o których nic nie wiesz, nawalona opowiadasz im o prywatnych sprawach INNYCH OSÓB, wpieprzasz się w cudze życie i rozwody, masakra...
      • alpepe Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 16:28
        Ona ostatnio rozkminiała ciążę po trzech miesiącach od seksu, więc stać ją na wiele.
        • milupaa Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 01:46
          To jakiś troll jest, chyba nie można być aż tak głupim 🙂 co wątek to lepiej.
    • panna.nasturcja Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:05
      Strzeż mnie, o losie, od takich przyjaciół, jak Ty.
      • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:12
        "Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę,
        od przyjaciół, Boże, strzeż, z wrogami sobie poradzę" smile smile smile
        • panna.nasturcja Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:02
          Uwielbiam Czerwonego Tulipana smile
          • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:09
            smile
          • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:13
            He? Jeśli już to Czarnego i to nie było o Richelieu... Czy coś mylę?
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:14
              Czerwony Tulipan to zespół muzyczny
              • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:15
                m.youtube.com/watch?v=seg-2BXMPpc
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:27
                  daniela34 napisała:

> m.youtube.com/watch?v=seg-2BXMPpc

Tak przeczytałam jeszcze raz post startowy, uważnie i myślę że tu będzie stosowny inny ich utwór - "Jedyne co mam to marzenia" wink)
                  • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:38
                    smile
                    Pasuje. Ale wpis panny nasturcji przypomniał mi po prostu jedną z moich ulubionych piosenek. Jako osoba, której prawdopodobnie w kołysce stado słoni stepowało po uszach, w muzyce najbardziej cenię tekst 😀
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:43
                      daniela34 napisała:

> smile
                      > Pasuje. Ale wpis panny nasturcji przypomniał mi po prostu jedną z moich ulubion
                      > ych piosenek. Jako osoba, której prawdopodobnie w kołysce stado słoni stepowało
                      > po uszach, w muzyce najbardziej cenię tekst 😀

Oj, mieli ładne teksty. Wzdech, moja młodości big_grin
                      • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 21:00
                        W ogóle nie kojarzyłam... Dla mnie Richelieu to automatycznie Dumas.
                        • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 21:02
                          annajustyna napisała:

> W ogóle nie kojarzyłam... Dla mnie Richelieu to automatycznie Dumas.

Jeszcze gorzej, dla mnie to najpierw haft big_grin Ale ja nienawidzę historii Francji najserdeczniej.
                          • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 21:04
                            Dlanie też najpierw był haft, bo moja mama haftowała i w domu walało się mnóstwo wzorów 😀
                    • panna.nasturcja Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 22:53
                      daniela34 napisała:

> Jako osoba, której prawdopodobnie w kołysce stado słoni stepowało
                      > po uszach, w muzyce najbardziej cenię tekst 😀

Siostro!
                      Gorzej, że ja lubię śpiewać. Bardzo lubię. Tylko inni jakoś niekoniecznie chcą słuchać wink
                      • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 00:50
                        Doskonale to rozumiem. Już chyba pisałam na forum, że przez całe lata tańczenia w zespole ludowym miałam nałożony zakaz śpiewania. Mialam tylko otwierać usta, bez emitowania dźwięków, bo istniało ryzyko, że jakiś mikrofon złapie 😃 a jednocześnie nikt ze mnie nie chciał rezygnować, bo dobrze tańczyłam i -z moim warkoczem do pasa- odpowiednio się prezentowałam w ludowych strojach.
                        • panna.nasturcja Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 00:57
                          Ale to znaczy, że masz słuch i poczucie rytmu, tylko nie masz głosu?
                          Ja, niestety, nie mam żadnej z tych cech, a zawsze chciałam grać, tańczyć, śpiewać.
                          • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 01:00
                            Na pewno mam poczucie rytmu, w każdy razie.
                            • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 01:44
                              daniela34 napisała:

> Na pewno mam poczucie rytmu, w każdy razie.

To po prostu znaczy, że muzyka Ci w tańcu nie przeszkadza! big_grin
                              • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 07:54
                                smile
      • kora.bez.loginu Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:11
        Ale rodziny się nie wybiera..
    • veryvery Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:24
      Jesli to prawda to twoja kuzynka musi mieć kiepskie mniemanie o twojej inteligencji skoro takie numery ci wycina słusznie przewidując że się na takie coś złapiesz 😄, i to by mnie najbardziej zmartwiło, że inni mnie za taką głupią uważają
      • madame_edith Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:38
        No przecież ewidentnie słusznie
    • alexis1121 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:26
      Jeżeli to prawdziwa historia, to OMG 🤣 Zadzwoń do kuzynki i jej męża i wybadaj które się dziwnie zachowuje.
      • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:29
        Mąż się zachowuje normalnie, a ona jak zwykle nie. Są podejrzenia dwubiegunówki.
        • magdallenac Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 17:48
          Bez zdjęcia się nie liczy- wklej zdjęcie kuzynki i męża.
          • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:24
            I swoje do kompletu.
          • mdro Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:33
            Zdjęcia kuciapy?
            • chatgris01 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:36
              Zwłaszcza kuciapy męża cool
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:52
          slupkova napisała:

> Mąż się zachowuje normalnie, a ona jak zwykle nie. Są podejrzenia dwubiegunówki

Wyrazy uznania dla męża, ktoś musi!
          > .
    • feliz_madre Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:27
      Serio - nieznajomy facet zaczepia cię na fb, wypytuje o męża kuzynki, a tobie nie zapala się czerwona lampka? Teraz już chyba 13-latki są bardziej czujne...
      • zosia_1 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:43
        A tam ematki, ja miałam taką przygodę, że klient, do którego poszłam powiedział mi, że zaraz przyjdzie do niego informatyk, kobieta, dziewczyna jego kolegi, i tu opowiedział mi historię tego kolegi i jego dziewczyny (w tle historia kolegi przestępcy, który trafił za kratki a dziewczyna czeka na niego). Nagle otwierają się drzwi wchodzi dziewczyna, patrzę, a to moja znajoma, witam się z nią, a klient zdzwiony, że się znamy. Wyszłam, a facet smsował, żebym nie opowiadała tej historii o koledze nikomu. Także jak ktoś na długi język, to nie musi to być ani ematka ani nawet kobieta
        • memphis90 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 11:39
          Także znaczy również
      • znowu.to.samo Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 18:44
        13 latki nie dałyby się nabrać na taki trolling😆
    • kropkaa Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:22
      > I dlaczego zniknął?

Uśmiałam się do łez.

PS Ile wiosenek sobie liczysz?
    • lilia.z.doliny Re: Ghosting i dziwna sprawa. 11.04.21, 20:26
      Zauważył, że na moim wallu wypowiada się ten mąż kuzynki i zapytał o niego. Ja po kilku lampkach wina zaczęłam mu opowiadać tę historię. On uważnie słuchał, zadawał pytania, ja pisałam.

Jak, nie przymierzając, Monika Malcolm Richardson Zamachowska
      • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 14:43
        No, nie Monika Malcolm Richardson Zamachowska jednak opowiada o swoich związkach a nie cudzych.
        • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 14:55
          Pirtkiewicz Richardson Malcolm Zamachowska, bądźmy precyzyjni.
          • rainbow_dash Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:10
            PIRTKIEWICZ? czy to może być prawda? Jeżeli tak, to zaprawdę wiele mówi o rzeczonej pani
            • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:35
              PiEtkiewicz 🤣🤣🤣
        • guacamole2020 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 16:18
          Bo ma o czym opowiadać, nie to co autorka. W przeciwnym razie... Kto wie? Jej kuzyn Piotr Kraśko winien mieć się na baczności.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:48
          jednoraz0w0 napisał(a):

> No, nie Monika Malcolm Richardson Zamachowska jednak opowiada o swoich związkac
          > h a nie cudzych.

O, za pozwoleniem, swego czasu miała sporo do powiedzenia o poprzednim związku swojego wówczas aktualnego mężczyzny smile
          • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:54
            Tak, o drugiej żonie swojego trzeciego męża.
        • lilia.z.doliny Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:33
          jednak opowiada o swoich związkach a nie cudzych

Buhahahaha
        • lilia.z.doliny Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:36

jednak opowiada o swoich związkach a nie cudzych

No

(...) To najwyraźniej Monice nie wystarczyło, bo później postanowiła jeszcze mocniej upokorzyć Marię. Wpisy już zniknęły, a przecież były pełne troski o 22-latkę, która "nadal nie ma chłopaka, mieszka z matką i robi za jej rzecznika prasowego, bo nie ma własnego życia" - co skrupulatnie wypunktowała kochająca macocha.
          • jednoraz0w0 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 14:30
            o? a to soraski, do tyłu jestem. Ematka bawi i uczy, jak widać.
    • farfocel_plamisty Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 14:57
      >Teraz się zastanawiam, kto to był

znaczy- wytrzeźwiałaś?
    • guacamole2020 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 16:20
      W razie co w niech kuzyn powie, że masz problemy alkoholowe albo jesteś niepoczytalna. Myślę, że sąd uwierzy predzej niz, że ktoś o zdrowych zmysłach takie akcje odstawia... A ty się rzeczywiscie przebadaj.
      • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:36
        Piszę bo sytuacja się rozwinęła. Pan się odezwał, gadaliśmy o rożnych rzeczach a potem on przyhaczył znienacka o jakąś znajomą męża kuzynki, czy znam, bo to jego znajoma jest. Ja akurat nie znam jej w ogóle, ale sobie nazmyślałam, że tak mąż mi opowiadał o niej- to stara puszczalska, wyłudzaczka i tak sobie pisalam, no ale on porobił screeny i jej to nawysyłał. Ona oczywiście przesłała te screeny męzowi kuzynki, a on w szok i teraz ma pretensje do mnie? No i teraz ona pokrzywdzona a ja zła. Więc nic z tego nie rozumiem. Potem ponownie napisałam do tego pana i mój syn też pisał, ale pan nas wyśmiał i zablokował.
        • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:40
          O jaki uroczy wątek.
          Idę po ten gin!
          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:46
            Idź! Ale co o tym sądzisz?
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:48
              Że znieważenie i zniesławienie to jednak potrzebne przepisy w kodeksie karnym
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:51
                daniela34 napisała:

> Że znieważenie i zniesławienie to jednak potrzebne przepisy w kodeksie karnym

Kwiknęłam! big_grin
              • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:45
                🤣🤣🤣
              • kropkaa Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 01:11
                😂🤣😅😂😂😂
            • po-trafie Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:05
              No, ja sadze, ze jak sie pisze idiotyzmy i nieprawde o kins, to sie powinno za to przepraszac i wstydzic.
              I zastanowic, co masz w glowie, ze ci takie zachowania wogole przychodza do glowy.
              Po co opowiadac o rodzinie?
              Po co klamac o obcych?
              Po co wkrecac w to tez syna?!

Przeciez to sie kupy nie trzyma
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:07
                po-trafie napisała:

>
                >
                > Przeciez to sie kupy nie trzyma

Nie jest to jedyny wątek z problemem, o którym wspominasz, ale ten przynajmniej jest naprawdę zabawny smile
                • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:09
                  Fakt. Czytam i rżę 😃 Zwłaszcza ta hrabianka mnie urzekła.
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:12
                    daniela34 napisała:

> Fakt. Czytam i rżę 😃 Zwłaszcza ta hrabianka mnie urzekła.

PANNA HRABIANKA OBUWIE ZABRUDZISZ.
                    (czy buciki? nie pamiętam)
                    • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:16
                      😃

Mnie się moja mamusia natychmiast przypomina, mówiąca o sobie z dumą: "ja jestem hrabianka po Witosie"😃
                      • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:23
                        No dobrze, a da się coś z tym zrobić, bo tak on lekko obrażony i zdystansowany, ona triumfuje?
                        • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:30
                          A, nie wiem. Może nazwij jakąś inną znajomą męża kuzynki na przykład "pracownicą fachu pokrewnego miłości" albo "córą Koryntu"?
                          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:35
                            Ona napisała do niego, że mój poziom jest oburzający, podstawówka i dno.
                            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:39
                              Pani się absolutnie nie zna. Osiągnęłaś co najmniej poziom drugiej gimnazjalnej!
                              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:40
                                daniela34 napisała:

> Pani się absolutnie nie zna. Osiągnęłaś co najmniej poziom drugiej gimnazjalnej
                                > !

Oraz to zależy jaka podstawówka, takie uproszczenia i uogólnienia są krzywdzące i niebezpieczne!
                        • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:39
                          slupkova napisała:

> No dobrze, a da się coś z tym zrobić, bo tak on lekko obrażony i zdystansowany,
                          > ona triumfuje?

Z tym hrabiostwem? To tak nie bardzo, ale myślę, że ew. Daniela pomoże, tylko Ty się, Słupkova z kolei nie wygadaj z Jej mamą i Witosem, bo znowu będzie afera...
                          • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:44
                            Z hrabiostwem to może można ewentualnie próbować zrobić naganę szlachectwa tej znajomej męża kuzynki
                            • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:51
                              daniela34 napisała:

> Z hrabiostwem to może można ewentualnie próbować zrobić naganę szlachectwa tej
                              > znajomej męża kuzynki

O, widzisz, mądrego to i miło posłuchać. Rozparcelować mająteczek, cofnąć nadania, arystokrację w kibitkę i w tajgę. A ile będzie do opowiadania!
                              • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:54
                                "Jedzie kibitka wąziutką ulicą...
                                Ojra tarira, ojra tarira, ojra tarira raz, dwa, trzy"

Najmocniej przepraszam, ale chyba gin mi za bardzo wszedł
                                • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:05
                                  daniela34 napisała:

> "Jedzie kibitka wąziutką ulicą...

A KOLEDZY JEMU SZCZĘŚCIA, ZDROWIA ŻYCZĄ.
                                  Bardzo Ci dziękuję, teraz będę to śpiewać!

>
                                  > Najmocniej przepraszam, ale chyba gin mi za bardzo wszedł

To ja chyba pójdę do kuchni po lampeczkę...
                            • tt-tka Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 09:12
                              daniela34 napisała:

> Z hrabiostwem to może można ewentualnie próbować zrobić naganę szlachectwa tej
                              > znajomej męża kuzynki

Czytam i chichocze, ale teraz to sie serio zainteresowalam - nie spotkalam sie z terminem "nagana szlachectwa", nie wiem, co to bylo i jak sie przeprowadzalo ewentualnie, czy chodzi o sad obywatelski ? Podpowiesz cos, albo choc lekturke jakas zasugerujesz ?
                              • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 09:52
                                tt-tka napisała:

>
                                > Czytam i chichocze, ale teraz to sie serio zainteresowalam - nie spotkalam sie
                                > z terminem "nagana szlachectwa", nie wiem, co to bylo i jak sie przeprowadzalo
                                > ewentualnie, czy chodzi o sad obywatelski ?

Tt-tko, żadna ze mnie specjalistka w zakresie historii prawa, ale nagana szlachectwa była środkiem prawnym służącym do wyeliminowania ze stanu szlacheckiego osób, które nie mogły udowodnić swojego pochodzenia.
                                Ciekawostką było to, że w razie, jeśli się tego pochodzenia nie udowodniło naganiający przejmował część majątku osoby naganianej. Dowodem były zeznania świadków (wywód szlachectwa/obrona szlachectwa) Pierwsze wymogi co do tego, ilu i jakich są wskazane w Statutach Kazmierza Wielkiego. Po utworzeniu w XVI wieku Trybunału Koronnego, a potem Trybunału WKS- procesy o naganę odbywały się właśnie przed trybunałami.
                                Co do książęk: wydaje mi się, że jest dostępna cyfrowo "Nagana i oczyszczenie szlachectwa w Polsce XIV i XV wieku" Władysława Semkowicza, jest jeszcze jedna jego książka ("Wywody szlachectwa"?). Z "nowszych" (czyli napisanych w XX wieku wink ) Jacek Matuszewski "Nagana szlachectwa w Polsce w XV i XVI wieku"

Pod zaborami, co oczywiste, się pozmieniało. Problem "niewylegitymowanej" drobnej szlachty zaściankowej na pewno znasz. Oprócz tego pozbawienie szlachectwa było karą wymierzaną przez sądy, nie tylko za przestępstwa polityczne zresztą.
                                O wywodzeniu szlachectwa całkiem sporo w jednym miejscu poczytasz na stronie Ornatowskiego
                                • tt-tka Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 13:02
                                  daniela34 napisała:

/ciach/

Ogromne dzieki !!!

Nie znalam tego terminu, nie wiedzialam, ze odnosi sie do pozbawienia szlachectwa, myslalam, ze to jakas proba zdyscyplinowania smile

za polecone lektury jeszcze wieksze dzieki *niski dyg*, lubie takie rzeczy, ciekawia mnie, dzis i jutro, a moze dluzej, zamiast kolacji czytanie !
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:47
          Się narobiło. Teraz to ci chyba tylko pozostaje zmiana tożsamości i wyprowadzka do Kambodży, bo dotychczasowa osobowość raczej spalona.
          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:55
            Nie, na razie skłóciła mnie z moją rodziną tj tym mężem, bo posłala mu screeny. Mogła tego nie robić, gdyby nie chciała.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:56
              slupkova napisała:

> Mogła tego nie robić, gdyby nie chciała.

Myślę, że to doskonały i bardzo uniwersalny wniosek!
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:57
              slupkova napisała:

> Nie, na razie skłóciła mnie z moją rodziną tj tym mężem,

Tym się w ogóle nie przejmuj, krew nie woda, sądzę więc, ze dojdziecie do porozumienia z rodziną, to jest tym mężem po lampce wina. Albo kilku lampach.
              • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:00
                doubledoublejoyandtrouble napisała:

> slupkova napisała:
                >
                > > Nie, na razie skłóciła mnie z moją rodziną tj tym mężem,
                >
                > Tym się w ogóle nie przejmuj, krew nie woda, sądzę więc, ze dojdziecie do poro
                > zumienia z rodziną, to jest tym mężem po lampce wina. Albo kilku lampach.

Nie, bo on się zdystansował a ona zasżarżowała tymi screenami. I go podpuszcza.
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:58
              Widzisz, tak to już jest, że ludzie wielu rzeczy mogliby nie robić, gdyby nie chcieli. Mogliby na przykład nie pisać o innych ludziach "stara puszczalska, wyłudzaczka". Ale to robią. Zaprawdę, niezbadane są ścieżki, którymi wędruje umysł ludzki.
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:02
                Bożeee, Daniela, Ty jak zaczniesz moralizować, to ja naprawdę... Była po lampce wina, nie pamiętasz? A potem to już po całym żyrandolu. Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto po winku nigdy nie poplotkował z przystojnym nieznajomym. Trzeba być ludzkim.
                • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:04
                  Masz rację. Kajam się. Errare humanum po vinum est.
                  • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:49
                    In vino veritas. Zaprawdę starożytni mieli rację.
              • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:02
                daniela34 napisała:

> Widzisz, tak to już jest, że ludzie wielu rzeczy mogliby nie robić, gdyby nie c
                > hcieli. Mogliby na przykład nie pisać o innych ludziach "stara puszczalska, wył
                > udzaczka". Ale to robią. Zaprawdę, niezbadane są ścieżki, którymi wędruje umysł
                > ludzki.

I ona teraz wyszła na tę " z klasą", panią hrabiankę co to ładnie pisze a ja na prymitywa.
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:05
                  slupkova napisała:

> I ona teraz wyszła na tę " z klasą", panią hrabiankę co to ładnie pisze a ja na
                  > prymitywa.

"I cóż nam panna hrabianka pomożesz? To sprawa ludu​!"

Przepraszam, nie mogłam sie powstrzymać smile
        • memphis90 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 14:35
          >ale sobie nazmyślałam, że tak mąż mi >opowiadał o niej
          Ale ten mąż, z którym ostatni seks miałaś 3 miesiące temu, czy inny mąż?
        • makinetka82 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 15:46
          Ale trolling....
          • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 16:07
            Ale patrz, jaki fajny wątek wyszedł.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:55
        guacamole2020 napisał(a):

> W razie co w niech kuzyn powie, że masz problemy alkoholowe albo jesteś niepocz
        > ytalna.

Ja uważam, że nie ma co oszczędzać na takich rzeczach i proponuję chwilową niepoczytalność wywołaną problemami alkoholowymi.
        • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:58
          On jej powiedział, że jest w ciężkim szoku jak zobaczył te screeny... a ja tam pisałam, że on ma nią wyjebane i jest staruchą.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 20:59
            slupkova napisała:

> On jej powiedział, że jest w ciężkim szoku jak zobaczył te screeny... a ja tam
            > pisałam, że on ma nią wyjebane i jest staruchą.

Oj, to bardzo brzydko napisałaś, nie uważasz? Mogłaś chociaż: "ta niemłoda osoba jest mu obojetna".
            • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:00
              W bawełnę miałam oowijać
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:02
                slupkova napisała:

> W bawełnę miałam oowijać

Mhm. Albo chociaż w perkalik.
                • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:05
                  Batyścik...barchanik..
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:06
                    daniela34 napisała:

> Batyścik...barchanik..

Jak nie ma pod ręką jedwabnej satyny, to sie trzeba ratować czymkolwiek, ale owijać, owijać koniecznie!
              • alpepe Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:07
                gazecia? Musisz nią być, tu nie ma innych trolli takich na serio.
        • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 21:51
          Pomroczność jasna to się fachowo nazywa.
          • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:01
            Ona go zalała tymi screenami i mu kulturalnie napisała a ze mnie zrobiła wariatkę.
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:10
              slupkova napisała:

> a ze mnie zrobiła wariatkę.

Ona zrobiła, hmm... całkiem sama zrobiła, samiuteńka

"Jam to, nie chwaląc się, sprawił(a)!"- rzekła znajoma męża kuzynki, hrabianka "z domu von und zu"
              • beneficia Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 00:09
                > "Jam to, nie chwaląc się, sprawił(a)!"- rzekła znajoma męża kuzynki, hrabianka
                > "z domu von und zu"

Pierwsze to Zagłoba, ale drugie? Chmielewska?
                • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 00:24
                  Witkacy. "Szewcy" 😀
                  • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 13:27
                    Zawsze chce mi się śmiać, jak widzę von und zu raten. Jeszcze bardziej bez sensu to vel. Natomiast mój pruski pradziad używał Freiherr von... ski. Masło maślane 🤣🤣🤣
                    • annajustyna Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 13:27
                      Razem, nie raten.
                    • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 14:11
                      annajustyna napisała:

> Zawsze chce mi się śmiać, jak widzę von und zu

"Ja jestem z domu "von und zu",
                      A to tak imponuje mu,
                      Pędzę jak antylopa gnu,
                      Jestem to tam, to tam - to tu!"

Nie przepadam za Witkacym, ale moja przyjaciółka jest miłośniczką, a ja mam głowę- śmietnik z cytatami

• doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:20
              slupkova napisała:

> Ona go zalała tymi screenami i mu kulturalnie napisała a ze mnie zrobiła wariat
              > kę.

Ale ile się przy tym napracowała, przy tym robieniu z Ciebie wariatki, to jak kamienie tłuc w rowie przecież!
              • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 22:23
                Syzyfowa praca!
                • slupkova Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 23:09
                  Przecież nie musiała ich wysyłać, nikt jej nie kazał. Mogła to zachować dla siebie, ja bym tak zrobiła.
                  • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 12.04.21, 23:13
                    Oczywiście, że nie musiała. Tak jak ty nie musiałaś pisać nieznajomemu, że jest starą puszczalską, wyłudzaczką. Czasem ludzie robią rzeczy, których robić wcale nie musieli. It is one of life's great mysteries.
                    Dziwny jest ten świat...

Mam wrażenie, że ta rozmowa zatoczyła koło (???)
                    • panna.nasturcja Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 00:37
                      Siedzę sobie przy komputerze i pokwikuję, herbatę przewidująco zostawiłam w kuchni.
                    • kropkaa Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 01:14
                      Wreszcie jakiś porządny,.hm...,.troll 😂
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:31
                        kropkaa napisała:

> Wreszcie jakiś porządny,.hm...,.troll 😂

Wątek pyszny, przemyślany i konsekwentny, dawno się tak nie bawiłam big_grin
            • memphis90 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 14:38
              Podstawowa zasada "nie rób nic, co już zostało zrobione"!
    • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 09:56
      Chciałam tylko dodać w tym miejscu, że ten wątek pokazuje istotę forum emama.
      Tytuł roboczy: "O obgadywaniu bliźniego swego przed nieznajomym i procesach o naganę szlachectwa w Rzeczpospolitej Obojga Narodów słów kilka" smile
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:31
        daniela34 napisała:

> Chciałam tylko dodać w tym miejscu, że ten wątek pokazuje istotę forum emama.
        > Tytuł roboczy: "O obgadywaniu bliźniego swego przed nieznajomym i procesach o n
        > aganę szlachectwa w Rzeczpospolitej Obojga Narodów słów kilka" smile

Danielo, ryczę przez Ciebie od rana big_grin Ach, wyobraź sobie te krwawe, forumciowe jatki: "Obgadała mnie przed nieznajomym w karczmie na popasie i teraz pół majątku jej, czy powinnam się obrazić - pisze forumka vituperatio_nobilitatis"
        • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:35
          doubledoublejoyandtrouble napisała:

> Danielo, ryczę przez Ciebie od rana big_grin

Tak. Ja często tak działam na ludzi smile

Ach, wyobraź sobie te krwawe, forumciowe
          > jatki: "Obgadała mnie przed nieznajomym w karczmie na popasie i teraz pół mają
          > tku jej, czy powinnam się obrazić - pisze forumka vituperatio_nobilitatis"

"Kochana, gdzie mieszkasz: Poznań, czy Kraków? Teraz musisz przedstawić 6 świadków z rodu ojca albo 2 z rodu ojca a 4 z obcego rodu, żeby się z tego wyplątać, ale to zależy od tego, z której jesteś dzielnicy." odpowiada jej calamitas.regnum
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:41
            daniela34 napisała:

>
            > "Kochana, gdzie mieszkasz: Poznań, czy Kraków? Teraz musisz przedstawić 6 świad
            > ków z rodu ojca albo 2 z rodu ojca a 4 z obcego rodu, żeby się z tego wyplątać,
            > ale to zależy od tego, z której jesteś dzielnicy." odpowiada jej calamitas.re
            > gnum

"Bożęęęęę wy tam w tej Rzplitej macie jeszcze naganę szlachectwa? Dzicz. U nas w Albionie dawno z tym skończyli. A klepisk to nawet w chłopskich chatach dawno nie ma. Jak wy możecie tak żyć, zwierzętom podobni??"- dodaje jak zwykle na temat i wdzięcznie forumka GentryRitual
            • daniela34 Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:48
              "Szlachectwo szlachectwem, ale macie w tym Albionie jakieś hoże dziewki" wtrąca, jak zawsze na temat, forumowicz bywalec.kaszteli
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Ghosting i dziwna sprawa. 13.04.21, 10:53
                daniela34 napisała:

> "Szlachectwo szlachectwem, ale macie w tym Albionie jakieś hoże dziewki" wtrąca
                > , jak zawsze na temat, forumowicz bywalec.kaszteli

O Boże jedyny, koniec, nie popracuje dziiiiśśś, łzy mi lecą ciurkiem
              • bywalec.hoteli Re: Ghosting i dziwna sprawa. 15.04.21, 19:51
                daniela34 napisała:

> "Szlachectwo szlachectwem, ale macie w tym Albionie jakieś hoże dziewki" wtrąca
                > , jak zawsze na temat, forumowicz bywalec.kaszteli

Ja tak nie mówiłem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka