Dodaj do ulubionych

Poradźcie

04.08.21, 18:34
Jestem po rozwodzie, mam faceta. Luzny zwiazek. I czasem do niego jeżdżę, on do mnie nie jeździ bo nie mam warunków aby go przyjąć. Bylam u niego kilka tygodni, wzrosly mu koszty medii, za drugą osobę.
Przyjezdzam gości mnie, kupuje więcej jedzenia, ktore sam je. Nic więcej od niego nie dostalam. Jak jestem u niego tez robię zakupy powiedzmy wydaje 1/3 tego co on.
Do tego wydaję na dojazdy miesięcznie do niego ok 300- 400zl.
Czy powinnam się dołożyć do oplat?
Ja chce się dołożyć, on nie chce, ale mi jest głupio bo kilkaset zl doplaty to jest jednak dużo.
Jak to powinnam potraktowac?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Poradźcie 04.08.21, 18:36
      Tak. Masz bez wątpienia rację. Pomogłem?
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 18:50
        Rację? Zeby oddać te kilkaset zl?
        • krwawy.lolo Re: Poradźcie 04.08.21, 19:37
          Nie wiem. W każdym razie przyznaję Ci rację.
    • alpepe Re: Poradźcie 04.08.21, 18:36
      Ciesz się, że nie jest skąpiradłem. Jak chcesz, to sobie załóż subkonto i przelewaj tam kwoty, które musiałabyś/chciałabyś mu dawać.
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 18:56
        Ale po co?
        • mid.week Re: Poradźcie 04.08.21, 20:02
          żeby zrobić coś szalonego
          • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 20:17
            Ja nie muszę odkladac na jakies subkonta
            • mid.week Re: Poradźcie 04.08.21, 20:26
              podam ci numer jakby co
    • kotejka Re: Poradźcie 04.08.21, 18:42
      Będąc gościem faceta z którym jestem w związku nigdy w życiu by mi nie przyszło do głowy zwracać mu za wodę
      Pogrzało was już z tym równouprawnieniem
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 18:52
        Niby tez mam takie Odczucia, bo duzo wydaję ma dojazdy do niego, zebysmy miło spedzili czas. Ale chyba dam tą kasę, bo mi honor nie pozwala inaczej. Ale zapytalam żebym na idiotke nie wyszla
        • gryzelda71 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:51
          Żal mi ciebie.
          • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 20:18
            Mi ciebie też
            • arkanna Re: Poradźcie 04.08.21, 22:30
              Ciebie bardziej,nas jest więcej
    • tt-tka Re: Poradźcie 04.08.21, 18:47
      Ty chcesz sie dolozyc i zadeklarowalas to ? A on powiedzial, ze nie ? Znaczy chce cie goscic i stac go na to. Potraktuj to jako stwierdzenie czynem, ze jestes dla niego upragnionym gosciem.
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 18:54
        Powiedzialam ze oddam oczywiście, on mówi ze nie, ale wydaje mi się ze jednak chce żebym się dolozyla 500 zl/połowę
    • jednoraz0w0 Re: Poradźcie 04.08.21, 18:48
      ta, jeszcze za proszek za pranie pościeli mu zwracaj.
      Ileż mu te media wzrosły, bez ciebie by siedział w zimnie po ciemku i się nie kąpał? Specjalnie na twoją cześć włącza prąd w lodówce i wkręca żarówki?
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 18:58
        Sama nie wiem jak wygląda zycie z kims bez slubu. Jak dzieli sie koszty, połowę moim zdaniem. Mam tylko tą wątpliwość ze dojazdy mnie kosztują kilkaset zl.
        • panna.nasturcja Re: Poradźcie 04.08.21, 19:46
          Życie z kimś bez ślubu wyglada na ogół dokładnie tak jak po ślubie tylko bez formalizowania związku.
          Was raczej nie dotyczy.
          I za co on tyle płaci, ze koszt mediów wzrósł mu o kilkaset złotych? To ile płacił wcześniej za jedną osobę?
        • gryzelda71 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:52
          Troll
        • mid.week Re: Poradźcie 04.08.21, 20:46
          03.jedrzejewska napisała:

> Mam tylko tą wątpliwość ze dojazdy mnie kosztują kilkaset zl.

Ale jedziesz na prąd czy na wodę?
        • saszanasza Re: Poradźcie 04.08.21, 22:12

> Sama nie wiem jak wygląda zycie z kims bez slubu. Jak dzieli sie koszty, połowę
          > moim zdaniem. Mam tylko tą wątpliwość ze dojazdy mnie kosztują kilkaset zl.

Nie wiem do czego zmierzasz i jakiej odpowiedzi oczekujesz, zastanawiające jest że już kilkakrotnie wspominasz o wysokich kosztach dojazdu. Może więc zadaj pytanie inaczej: czy Pan powinien ci zwrócić lub partycypować w kosztach dojazdu, bo mam wrażenie, że o to ci chodzi.
          • pulcino3 Re: Poradźcie 04.08.21, 22:21
            O dokładnie, jeszcze on ci jest winny za dojazd i koszty amortyzacji, jakby co. Nie mówiąc o srodkach czystości, w które musisz zainwestować przed przyjazdem, szampon, mydełko fa wszystko kosztuje..
    • kachaa17 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:32
      Chyba żartujesz.
    • kachaa17 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:33
      A za co to niby jest kilkaset zł dopłaty? Że za prąd i wodę?
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 19:39
        Tak
      • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 19:40
        Dużo się kąpię i prad tez, mam zdalną pracę
        • kachaa17 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:43
          Ja też miałam pracę zdalną. Dopłata za prąd zwiększyła się u mnie o 2 zł miesięcznie.
          • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 20:14
            Komputer pracuje 7 dni w tyg 24/dobe
            Mimo iz nie korzystam, komputer chodzi bo musi robić pracę. Bardzo dużo się kąpię czyli codziennie i ogólnie wodę zuzywam. Doplata 1000 tak naprawdę ale polowe chce zwrocic.
            • malia Re: Poradźcie 04.08.21, 20:19
              On placi o 1000 więcej bo ty się kapałaś codziennie przez kilka tygodni ????
              To ile to jest kapac sie niedużo?
              • kachaa17 Re: Poradźcie 04.08.21, 20:37
                Ja też się kąpię codziennie. Nie chce mi się wstawać do rachunków, żeby sprawdzić ile płacę za wodę ale cały czynsz wynosi 370 zł, w tym jest woda więc no nie wiem jakim cudem Ty nabiłaś takie rachunki. Myślę, że trolujesz.
                • mid.week Re: Poradźcie 04.08.21, 20:39
                  Jak nie zuzywasz wody za 500zl to jesteś fleja i tyle
                • malia Re: Poradźcie 04.08.21, 21:21
                  taka forumowa kreacja na czyściocha , a wyszło, ze nie kapiesz sie cala smile, jak możesz płacić tak mało
            • tt-tka Re: Poradźcie 04.08.21, 21:03

> Komputer pracuje 7 dni w tyg 24/dobe
              > Mimo iz nie korzystam, komputer chodzi bo musi robić pracę. Bardzo dużo się kąp
              > ię czyli codziennie i ogólnie wodę zuzywam. Doplata 1000 tak naprawdę

a ja cie wzielam serio... moja kulpa, ide i wiecej nie grzesze !
              • panna.nasturcja Re: Poradźcie 04.08.21, 23:15
                tt-tka napisała:

> 03.jedrzejewska napisała:
                >
                > > Komputer pracuje 7 dni w tyg 24/dobe
                > > Mimo iz nie korzystam, komputer chodzi bo musi robić pracę. Bardzo dużo s
                > ię kąp
                > > ię czyli codziennie i ogólnie wodę zuzywam. Doplata 1000 tak naprawdę
                >
                > a ja cie wzielam serio... moja kulpa, ide i wiecej nie grzesze !

Ja prawie też. Mimo medii.
                Ale są granice.
        • malia Re: Poradźcie 04.08.21, 19:48
          Skapa jesteś, co to jest marne 500??? Pewnie tez śmiecisz, a śmieci drogie, do czynszu by sie wypadało dołożyć, amortyzacje za zużycie sprzętów dolicz. Tysiak jak nic wyjdzie
          • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 20:16
            Ja skąpa? Ja chce oddac a pan nie chce wziąć.
            • malia Re: Poradźcie 04.08.21, 20:23
              Oczywiście ! Tez bym takich ochłapów nie brała. Sprzęty domowe sie szybko zużywają, o tym wcale nie myślisz, pościel trzeba prac, kanapę pewnie wysiedziałaś
              • aqua48 Re: Poradźcie 04.08.21, 21:07
                I drzwiami pewnie trzaska. Wiecie jak takie drzwi się zużywają?
        • mid.week Re: Poradźcie 04.08.21, 20:01

> Dużo się kąpię i prad tez, mam zdalną pracę

Kąpiel z prądem faktycznie bywa kosztowna
        • magdallenac Re: Poradźcie 04.08.21, 20:41

> Dużo się kąpię i prad tez,

Nie kap pradu.
          • krwawy.lolo Re: Poradźcie 04.08.21, 20:42
            Kiedy prąd kopie.
    • primula.alpicola Re: Poradźcie 04.08.21, 19:40
      Koniecznie dopłać do medii, koniecznie.
      🤦‍♀️
      • daniela34 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:44
        Fajny wątek, autorka dużo się kąpię, prąd też się dużo kąpie. Czyścioszek z niego. Byle nie kąpali się razem.
        • gryzelda71 Re: Poradźcie 04.08.21, 19:53
          Albo niech się razem wykąpią, nie będzie głupich watqskow.
          • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 20:15
            Ale dlaczego glupi. Poprostu zapytalam
            • gryzelda71 Re: Poradźcie 04.08.21, 20:17
              Forum.pisze daj spokój. Ty i tak mu zapłacę. Płać jak głupiaś.
            • sarah_black38 Re: Poradźcie 05.08.21, 08:59

> Ale dlaczego glupi. Poprostu zapytalam

Nie rozumiem, jak można prosić o porady obce forumowe byty ... najczęściej kończy się wyśmiewaniem i obrażaniem, bo kilka pań przez chwilę lepiej się czuje jak wyskoczy z ,,mądrymi radami ". Ja jak mam problem to roztrząsam go z siostrą/koleżanką /mamą/ mężem. W życiu nie przyszloby mi do głowy zadawać pytania na forach. Zwłaszcza jeżeli chodzi o życie prywatne.
              • tt-tka Re: Poradźcie 05.08.21, 09:43
                Bo mama/siostra/kolezanka (meza nie ma) smiechem by ja zabily, gdyby im zasunela, ze po dwoch tygodniach kapania sie codziennie rachunki skoczyly o tysiaka w gore. Tak po prostu.
              • pade Re: Poradźcie 05.08.21, 09:54
                sarah_black38 napisała:

> 03.jedrzejewska napisała:
                >
                > > Ale dlaczego glupi. Poprostu zapytalam
                >
                > Nie rozumiem, jak można prosić o porady obce forumowe byty ... najczęściej końc
                > zy się wyśmiewaniem i obrażaniem, bo kilka pań przez chwilę lepiej się czuje
                > jak wyskoczy z ,,mądrymi radami ". Ja jak mam problem to roztrząsam go z siostr
                > ą/koleżanką /mamą/ mężem. W życiu nie przyszloby mi do głowy zadawać pytania na
                > forach. Zwłaszcza jeżeli chodzi o życie prywatne.
                >
                >

Tobie serio "problem" autorki wydaje się poważny?
                Odpowiedzi są zwykle adekwatne do problemu. I ja tu nie widzę wyśmiewania się z autorki, tylko z tego, co ona pisze.
          • snajper55 Re: Poradźcie 04.08.21, 20:29
            gryzelda71 napisała:

> Albo niech się razem wykąpią, nie będzie głupich watqskow.

To niebezpieczny pomysł. Jak się będą razem kąpać a ona mu zaproponuje, że za żel połowę mu zwróci, to on ją może utopić.

S.
            • daniela34 Re: Poradźcie 04.08.21, 20:35
              to on ją może utopić.

Kto???
              Prąd???
              • mid.week Re: Poradźcie 04.08.21, 20:39
                daniela34 napisała:

> to on ją może utopić.
                >
                >
                > Kto???
                > Prąd???

Hołmofis!
        • 03.jedrzejewska Re: Poradźcie 04.08.21, 20:15
          Haha
    • anorektycznazdzira Re: Poradźcie 04.08.21, 20:18
      KILKASET???
      Co tam wyrabiasz, odkręcasz ciepłą wodę i wychodzisz???
      Trzyosobowa rodzina w sumie może zużywa za 200-300 zł wody i prądu, jak nie skąpi.

To jedna kwestia. Druga jest taka, że nieźle odjechałaś.
      • aqua48 Re: Poradźcie 04.08.21, 21:09
        anorektycznazdzira napisała:

> Co tam wyrabiasz, odkręcasz ciepłą wodę i wychodzisz???

Przecież napisała, że 24 godziny na dobę leci..
    • snajper55 Re: Poradźcie 04.08.21, 20:30

> Jestem po rozwodzie, mam faceta. Luzny zwiazek. I czasem do niego jeżdżę, on do
      > mnie nie jeździ bo nie mam warunków aby go przyjąć. Bylam u niego kilka tygodn
      > i, wzrosly mu koszty medii, za drugą osobę.
      > Przyjezdzam gości mnie, kupuje więcej jedzenia, ktore sam je. Nic więcej od ni
      > ego nie dostalam. Jak jestem u niego tez robię zakupy powiedzmy wydaje 1/3 tego
      > co on.
      > Do tego wydaję na dojazdy miesięcznie do niego ok 300- 400zl.
      > Czy powinnam się dołożyć do oplat?
      > Ja chce się dołożyć, on nie chce, ale mi jest głupio bo kilkaset zl doplaty to
      > jest jednak dużo.
      > Jak to powinnam potraktowac?

Mam nadzieję, że przyjeżdżasz z własnym papierem toaletowym?

S.
      • marta.graca Re: Poradźcie 04.08.21, 21:08
        Był tu taki wątek o najbardziej skąpym facecie, laska jak w gościach u faceta chciała się napić herbaty, to musiała położyć 5 zł na lodówce 😄w sumie najlepiej wprowadzić cennik za każdą czynność, z przeliczeniem na czas trwania. Np. lejesz wodę 5 min=5 zł.
        • trampki-w-kwiatki Re: Poradźcie 05.08.21, 00:49
          Był taki facet co za amortyzację kuchni liczył dziewczynie i uznał, że okres amortyzacji sprzętów kuchennych i mebli to dwa lata!
          • marta.graca Re: Poradźcie 05.08.21, 10:25
            Chyba jakiś księgowy smile
    • mandre_polo Re: Poradźcie 04.08.21, 20:57
      Ci ty robisz z tą wodą i prądem ze opłaty wzrosły o 1000? Tam gdzie mieszkałas też tyle płaciłas?
    • saszanasza Re: Poradźcie 04.08.21, 22:14
      Nie no, to troll, poznaję po języku wypowiedzi. Ona ma tu już kilka wątków z „facetami” w roli głównej
    • trampki-w-kwiatki Re: Poradźcie 05.08.21, 00:50
      Jak koszty medii wzrastajo o tysiaka to znaczy, że powinnaś przestać napełniać morze wodą z kranu. Polecam zakręcić kurek.
    • evee1 Re: Poradźcie 05.08.21, 03:11
      Jezeli Cie tylko goscil, nawet przez kilka tygodni, to raczej bym nie oddawala, ale jakbym pomieszkiwala na stale, na przyklad dwa tygodnie w miesiacu, albo kilka dni w tygodniu to chyba jednak bym sie dokladala do mediow. Jeszcze zalezy jakie bylyby nasze zarobki, jezeli on zarabialby 5x wiecej niz ja, to zaproponowalabym dokladanie sie do kosztow z przyzwoitosci, ale jezeli by odmowil, to bym nie drazyla tematu.
    • aandzia43 Re: Poradźcie 05.08.21, 10:30
      Dokładaj się do zakupów, nie 1/3 tylko połowa albo więcej, to powinno uspokoić twoje sumienie wink Albo zapraszaj go czasem do restauracji.
    • mikams75 Re: Poradźcie 05.08.21, 10:45
      w zyciu by mi do glowy nie przyszlo, zeby dokladac sie do rachunkow facetowi, do ktorego przyjechalam w gosci. A jakby facet chcial te kase, to bym go uznala za skapiradlo. No chyba, ze to jakies studenckie czasy i kazdy ledwo ciagnie.
    • wbka1 Re: Poradźcie 05.08.21, 11:06
      ,,jesteś w gościach" czy razem sypiacie? Jeśli on cię tylko gości, zwracaj kasę, natomiast jeśli sypiacie ze sobą to dużo zależy od okolicznosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka