Dodaj do ulubionych

Mega osłabienie

28.11.21, 21:41
Dziewczyny, doradźcie co jeszcze zbadac. Jutro rano lecę na badania krwi.
Obudzilam się w środę w fatalnej formie - potworne oslabienie, zmęczenie, zrobienie czegoś to jak przebiegnięcie maratonu. Na drugi dzień lekki katar i kaszelek. Ta słabość po poltorej doby ustapila w zasadzie, a wczoraj znów wrociła...
Trochę sie zestresowałam szczerze mowiąc, rodzina mnie straszy problemami z sercem.
Miesiąc temu przechodziłam infekcję grypopodobną z której dlugo wychodzilam, bo z 2 tygodnie, ale potem czulam sie zupelnie dobrze.
W ostatnich dwoch tygodniach chorowaly dzieci (infekcje dróg oddechowych plus obajwy jelitowo- żołądkowe) a w ostatnich dniach mąz przerabiał jelitowkę z zapaleniem spojówek. Mąz wymazywany - nie covid.
Co jeszcze sprawdzić poza zwyklą morfologią z rozmazem? Moja hipochondryczna natura już mi różne wizje podsuwa uncertain
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Mega osłabienie 28.11.21, 21:48
      No covid sprawdzić.
      Negatywny wynik męża nie ma tu nic do rzeczy.
    • mamtrzykotyidwa Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:22
      Covida sprawdź - idź na test genetyczny. Wszyscy macie typowe objawy.
      A mąż miał jaki test? Antygenowe mogą nie wyjść.
      • melisananosferatu Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:35
        Dokladnie, moj antygenowy byl negatywny.
        • thea19 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 12:57
          pcr też wychodzą fałszywie ujemne
          • kornelia_sowa1 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 20:26
            pójdźmy dalej: wszystkie ujemne są fałszywe.
    • ichi51e Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:23
      covid
    • andaba Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:24
      U mnie jedynym objawem covida było właśnie takie osłabienie.
      Po trzech, czy czterech dniach przeszło.
    • labdelm Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:27
      Omikron jak nic
    • simply_z Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:28
      brzmi jak covid. Też mnie dopadło osłabienie..trzymało mnie z 1,5 tygodnia
    • hanusinamama Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:30
      U mnie covid wyłączył mi baterie na dobre 2 tygodnie. Dosłownie jakby mi ktoś zasilanie odłączył. Zbadaj serce bo to zawsze warto...ale po chorobach trzeba dac sobie czas dojśc do siebie
    • melisananosferatu Re: Mega osłabienie 28.11.21, 22:34
      W poniedzialek wysprzatalam dom, poszlam pobiegac, pozalatwialam pare spraw a wieczorem nie mialam sily ruszyc powieka. Covid.
      • taniarada Re: Mega osłabienie 28.11.21, 23:12
        Umiesz pocieszać .Różne są przyczyny
        • ichi51e Re: Mega osłabienie 28.11.21, 23:44
          le covid który się objawia głównie osłabieniem to jest lepsza opcja niż rak
      • alfa36 Re: Mega osłabienie 29.11.21, 00:24
        Długo trwał covid u Ciebie? Tak nagle...
        • melisananosferatu Re: Mega osłabienie 29.11.21, 00:32
          Jestem na samoizolacji. Zaczelam czuc sie taka oslabiona w poniedzialek, teraz dokucza mi tylko brak wechu i smaku i...rozleniwienie. Przez dwa dni mialam mega katar i stan podgoraczkowy.
    • taniarada Re: Mega osłabienie 28.11.21, 23:09

– Ja zaczynam zawsze od podstawowych: morfologia, glukoza we krwi żylnej, badanie ogólne moczu, ast, alt, kreatynina i EKG, bo pokazują stan naszego organizmu Monika Piecuch-Kilarowska zwraca ponadto uwagę na dwa elektrolity, których nie warto analizować na podstawie badań krwi:

– Bez sensu jest pobieranie: żelaza i magnezu, bo ich poziom nie odpowiada rzeczywistym niedoborom. Jest bardzo labilny od wielu czynników. Zamiast żelaza lepiej zbadać ferrytynę i morfologię.Być może się nie wysypiasz .Konsultacja z lekarzem internistą . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hellozdrowie.pl/meczy-cie-zimowe-oslabienie-lekarka-radzi-jakie-badania-zrobic-aby-sprawdzic-niedobory-w-organizmie/&ved=2ahUKEwj2reiAh7z0AhXRs4sKHWkqAGMQFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw3QxirDQ2XBuc3rFUMKqhvK
    • zuzanna_a Re: Mega osłabienie 28.11.21, 23:10
      Ja tak mialam przy covidzie. I wiekszosc osob ktore znam, wiec nie krew badaj tylko wymaz zrob.
      • taniarada Re: Mega osłabienie 28.11.21, 23:13
        Bzdury piszesz .Może zrobić test .Ale to nie covid.
    • skumbrie Re: Mega osłabienie 28.11.21, 23:58
      Ojojoj, znów cenzurze nie odpowiada post?

Powtórze w takim razie: a teraz napisz, że jesteś po trzeciej dawce, to wszystkie covidianki stwierdza, że to jednak nie covid 😂
    • ankanka3 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 10:04
      Zrobiłam badania.
      Wymaz negatywny.
      Badania laboratoryjne wyszly w normie, poza glukozą na czczo. Może tu leży problem.
      Ale od wczoraj czuję się juz lepiej, a dzis w zasadzie zupełnie normalnie.

Dla ciekawskich - zrobiłam też badania na przeciwciala - IgG i IgM. Obydwa wyszly ujemne. Przeciwciala po szczepieniu - 97 BAU/ml -pol roku po J&J. Bez rewelacji (tak mi sie wydaje), ale wazne ze są.

Będe zgłębiać temat glukozy.
      • taniarada Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:26
        Wpędziły by Cię do grobu.Jeśli lekko podwyższona to zmiana form żywieniowych i ruch.Jeśli podwyższona to środki farmakologiczne.Badanie krwi wszystko Ci pokaże.Życzę zdrowia i życia wesołego.
        • ankanka3 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 15:19
          Na szczęście niewiele podwyższona, no ale do kontroli. Morfologia z rozmazem wyszla bardzo dobrze. Dzięki i wziajemnie smile
    • asfiksja Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:14
      Test na covid. Ale zrób u siebie, nie u męża, nie u sąsiadki.
    • gorzka.gorycz Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:17
      Omikron!
      • taniarada Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:26
        Ty dalej swoje pieprzysz.
        • gorzka.gorycz Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:46
          Krynico mądrości!
    • melisananosferatu Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:24
      Ale zrobilas test pcr czy antygenowy? Bo mi, przy covidzie antygenowy wyszedl negatywny. Jesli robilas pcr i wyszedl negatywny to oczywiscie nie covid i potrzebujesz dalszej diagnostyki.
      • ankanka3 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 12:20
        Pcr
        • melisananosferatu Re: Mega osłabienie 30.11.21, 12:30
          A to nie covid, to dobrze. To trzymam kciuki zebys to zdiagnozowala. Tak na marginesie, nie mialas ostatnio stresow, zmartwien, gorszego okresu w pracy? To tez bardzo drenuje z sil.
          • ankanka3 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 15:13
            Mialam tragiczny listopad. Pod względem stresów, chorób w rodzinie, nawału pracy. Może rzeczywiście stres się przyczynił... poki co objawy ustąpily, zobaczymy jak bedzie dalej. Badania krwi wyszly wrecz idealnie, spodziewalam sie np anemii czy jakiegos stanu zapalnego, a tu wszystko na szczescie ok. Umówiłam sie do kardiologa, bo w sumie nigdy nie bylam, no i kwestie tej podwyzszonej glukozy bedę drazyć.
            Dzięki smile
            • melisananosferatu Re: Mega osłabienie 30.11.21, 17:00
              To ja zycze chwili odpoczynku, zrob cos tylko dla siebie.
    • jehanette Re: Mega osłabienie 30.11.21, 11:50
      Sprawdź czy nie covid testem pcr i czy nie grypa.
    • wapaha Re: Mega osłabienie 30.11.21, 12:52
      Mega szybko dostałaś wynik
      • ankanka3 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 15:04
        Jakos po 24h, więc chyba tak normalnie.
        • taniarada Re: Mega osłabienie 30.11.21, 15:16
          Wszyscy są zestresowani ,że nie masz covida .😊
    • lotka_5 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 16:44
      Takie tam bjawy ma teraz nowy wariant - Omikron. Właśnie osłabienie i objawy delikatnego przeziębienia.
    • karo.8 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 20:10
      A mnie tydzien temu rozłożyło na maksa. zaczęło sie kilka dni wczesniej wielkim oslabieniem wlasnie... po pracy dreszcze, spalam tylko godzine. zrobilam test pcr, wynik negatywny. wczoraj po tygodniu ponownie zrobiłam pcr wynik pozytywny... a najgorsze mam juz za soba. do piatku nie moglam podnieść sie z łóżka . jestem po jednej dawce szczepionki , drugiej juz zrobic nie zdążyłam. covid byl szybszy.
    • nikita1908 Re: Mega osłabienie 30.11.21, 20:19
      Omikron😂
      • czarne-jagody Re: Mega osłabienie 30.11.21, 20:31
        My przechodzimy teraz rodzinnie covid, wszyscy jesteśmymega osłabieni. Trzy osoby zaszczenione, najmłodsza córka nieszczepiona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka