Dodaj do ulubionych

Ślub - pytanie

16.12.21, 18:33

Cd mojego watku
forum.gazeta.pl/forum/w,567,172678847,172678847,Wesele_czy_tak_sie_teraz_robi_.html
Więc postanowiliśmy wysłać mojego tatę do kościoła. Z kartká i kasa. Ma kupić kwiatki? Czy w Polsce daje się jeszcze wiazanki?
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Ślub - pytanie 16.12.21, 18:36
      Jeśli na zaproszeniu nie ma info, że zamiast kwiatków chcą kupony lotto/karmę dla zwierząt/talon na balon, to owszem.
    • koronka2012 Re: Ślub - pytanie 16.12.21, 23:13
      majenkir napisała:

> Więc postanowiliśmy wysłać mojego tatę do kościoła. Z kartká i kasa. Ma kupić k
      > wiatki? Czy w Polsce daje się jeszcze wiazanki?

A co tam ojciec zawinił że go narażacie? Przy takiej ilości zachorowań wysłanie go do kościoła na czyjś ślub, w tłum, to naprawdę nieodpowiedzialny idiotyzm.

Zresztą - zapraszali was IMO na odwal więc kompletnie nie rozumiem po co te starania? Kwiaty, kasa są najdoskonalej zbędne i mocno nadmiarowe w takiej sytuacji.
      • majenkir Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 03:19
        Mój tata żyje normalnie, nie będzie wychodził z bunkra specjalnie na ten ślub… A wysyłam go, żeby mi opowiedział jak było 😏😂
    • iwles Re: Ślub - pytanie 16.12.21, 23:17

Możecie wysłać od siebie kartkę z życzeniami.
      I finito.
      • iwles Re: Ślub - pytanie 16.12.21, 23:18

A kasę, jak już tak bardzo chcecie, możesz dać przy okazji, jak będziecie w Polsce.
    • myelegans Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 03:48
      Wyslijcie kartke, ojcu dajcie o co mlodzi prosza na zaproszeniu eg zdrapki, wino, talony itp….

Kase dajcie przy nastepnej wizycie….
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 04:00
      wyslalabym kartke z zyczeniami poczta, i tyle
    • morekac Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 06:35
      Szczerze? Kartka z życzeniami wystarczy najzupełniej. Zaproszenie było typu: wypada zaprosić, bo bliska rodzina, ale bez oczekiwania, że będziecie się tłukli przez pół świata.
      Jeśli chcecie - prześlijcie kasę czy prezent.
      Ojca wysyłać wyłącznie wtedy, jeśli sam chce tam iść.
    • huang_he Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 06:47
      Po co ta kasa? Żeby potem opowiadać, że źle cie zaprosili, a ty im jako dobra ciocia z Hameryki dolary dałaś?
      Wyślij kartkę i wystarczy.
      • majenkir Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 15:03
        huang_he napisał(a):
        Po co ta kasa? Żeby potem opowiadać, że źle cie zaprosili, a ty im jako dobra ciocia z Hameryki dolary dałaś?

Komu konkretnie miałabym to opowiadać?
    • kaki11 Re: Ślub - pytanie 17.12.21, 15:18
      Ja akurat odpuściłabym kasę i kupiła tylko kartkę + do wyboru kwiaty, wino, jakiś rodzaj kosza prezentowego.
      A z kwiatami na naszych weselach jest różnie, często młodzi na zaproszeniu życzą sobie aby ich nie kupować i wtedy jeśli masz taką adnotację to kupujesz coś innego, a jeśli nie ma to w zasadzie masz dowolność czy to będzie butelka wina, bukiet kwiatów czy kosz ze słodkościami zależy od ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka