Dodaj do ulubionych

Pegasus - mam marzenie

27.01.22, 11:42
Mam taką myśl: wiecie co by sprawiło, że sprawa miała by szansę naprawdę walnąć?

Jakby wyszło że nasi dzielni rządzący podsłuchiwali jakichś biskupów czy np dziadzia Dziwisza.
I jakoś nie mam złudzeń, że to robili - pytanie czy sprawa wyjdzie na światło dzienne.

Tego KK mógłby nie znieść i mogłby się troszkę znarowić.

Pewnie nic takiego się nie wydarzy, ale fajnie by było....
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:21
      A po cholerę im podsłuchiwać biszkoptów?
      Zakładałabym podsłuchiwanie Rydzyka, żeby ustalić czy nie chce przenieść swoich sympatii gdzieś bardziej w prawo.
      • swinka-morska Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:22
        Ja nadal mam nadzieję, że usłyszymy ostatnią rozmowę braciszków spod kaczej gwiazdy.
        • smoczy_plomien Re: Pegasus - mam marzenie 28.01.22, 00:32
          Nawet, jeśli taka rozmowa istnieje, to my maluczcy nigdy jej nie usłyszymy. Ona jest o wiele cenniejsza jako narzędzie manipulacji, niż jako narzędzie zniszczenia.
      • beataj1 Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:26
        Po co? Tradycyjnie: władza i szantaż. Przecież biskupi to biznesmeni i silni gracze polityczni.

Ja myślę, że się nie oparli pokusie.
    • agonyaunt Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:31
      Oni podsłuchują przede wszystkim siebie nawzajem, i niech to walnie do mediów, zobaczymy za jakie brudy niektórzy się tak koszmarnie poszmacili.
      • runny.babbit Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:50
        Ale co to da? Przecież już tyle było skandali i afer, że kto ma oczy i rozum ten widzi co to za mejzy. A reszta i tak powie, że " pani, oni wszyscy tacy sami" ewentualnie, że znowu deszcz pada.
        Uważam to za największy dramat tych rządów. Szambo wybiło poza skalę i ludzi już nic nie rusza. Wierzę że niestety musi być porządny kryzys gospodarczy, by znieść ich z planszy. "Na szczęście" pędzimy w tym kierunku.
        • gulcia77 Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:55
          Ale gra na wewnętrzne haki nie ma nic wspólnego z tym, czy szambo się wylało, czy nie. W grę wchodzi kasą i synekury. Wewnątrz grupy szantażuje się łatwo, bo właśnie to wymusza omertę.
          Naprawdę polecam wieczór z dobrą whisky i filmem "Wszyscy ludzie prezydenta". Aktualny jak diabli.
          • runny.babbit Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 13:36
            Rozumiem mechanizmy, tylko mam na myśli że cokolwiek jeszcze wypłynie, opinia publiczna dostała już wcześniej wystarczająco dużo materiału by dojść do wniosku że to gnidy.
            • agonyaunt Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 18:23
              Rzecz w tym, że jak wypłynie, to opinia publiczna będzie mogła kupić popcorn i obserwować, a umoczeni pozagryzają się sami.
    • borsuczyca.klusek Re: Pegasus - mam marzenie 27.01.22, 12:53
      Rydzyka by mogli podsłuchiwać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka