Dodaj do ulubionych

Mogę liczyć na dziecko

09.02.22, 13:31
Jako osoba ze znacznym stopniem niepełnosprawności dostaję rentę i 500+ dla dorosłych. A od teraz mając pełnoletnie dziecko, załatwiłam sobie 2000zl świadczenia z tytułu opieki nade mną. W sumie 3500zl dostaję co miesiąc za to tylko, że choruję. Syn pracuje na czarno, więc oficjalnie jako bezrobotny pobiera na mnie to świadczenie. Polska to piękny kraj.
Mam jeszcze dodatek mieszkaniowy w wysokości 350zl co miesiąc jako dopłatę.
Na młodszego już tylko 500+ zostało. Na rodzinne się nie łapiemy.
Budowa domu w trakcie, ciekawe jak będzie z wsparciem w nowej gminie.
Syn starszy czeka już na swoje gminne mieszkanie, pomysł kupna wybiłam mu z głowy szybko. Kredyty są dla frajerów.
Obserwuj wątek
    • nutella_fan Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:33
      Nie boisz się, że ktoś na Ciebie doniesie? Przecież po IP służby mogą Cię namierzyć w moment.
      • m_incubo Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:16
        Tak, "służby" codziennie przeczesują fora dla matek w poszukiwaniu wyłudzaczek świadczeń, jest nawet specjalna komórka zajmująca się donosami w stylu "anonimowy nick na anonimowym forum twierdzi, że..."
        • trampki_w_kwiatki Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 20:32
          , 😂😂😂
        • morekac Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 23:20
          m_incubo napisała:

> Tak, "służby" codziennie przeczesują fora dla matek w poszukiwaniu wyłudzaczek
          > świadczeń, jest nawet specjalna komórka zajmująca się donosami w stylu "anonimo
          > wy nick na anonimowym forum twierdzi, że..."
          >

Pegasusa biorom i namierzajom tych pszestemcuf, nie znacie się...
          • heca7 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 23:34
            Hallo? Policja? Proszę przyjechać na ematkę! big_grin
    • bywalczyni.hosteli Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:34
      Też tak myślę. Pozdrawiam Cię serdecznie, pa.tol8.
      • nutella_fan Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:41
        Pozdrawiam bywalec smile
    • lauren6 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:38
      Nie zapomnij pouczyć syna, żeby kradł papier toaletowy dla rodziny z tej roboty na czarno. Tylko frajerzy kupują w sklepie.
      • kira02 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:41
        Szczegolnie, ze papirr coraz droższy. Brakowalo mi tych watkow Tol8 ❤️
      • gama2003 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:04
        I syn niech śledzi rynek emerytalny dla swoich roczników. Chociaż już pewnie mają plany i wiedzę, gdzie w systemie są pieniądze dla dziedzicznie niepracujących.

Znam z daleka rodzinę, gdzie już trzecie pokolenie ma dojenie państwa w jednym palcu. Nikomu się tam nie opłaca pracować.
      • wkswks Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:14
        Tam z roboty- z galerii handlowej tez mozna wynieść.
        • lauren6 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:45
          W galeriach się wycwanili i zamykają rolki na klucz przed takimi tol8.
    • igge Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:41
      Ten starter jest dziwny. Miałam 20 lat spory kredyt czyli jestem frajerem. Mój syn też zaczyna myśleć o kredycie na mieszkanie w przyszłości...czyli też jest frajerem???
      Żadnych świadczeń od dawna nie pobieramy, nie robimy zbiórek, nie zbieraliśmy nigdy 1%.
      Żyjemy raczej skromnie. Mega frajerstwo autorko.
      • m_incubo Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:17
        No tak. Jesteście frajerami.
      • heca7 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:17
        Poszukaj starych wpisów Tol wink To jest po prostu magia. Tam jest np ogródek działkowy na którym są boiska, trawnik, altany, basen, całe łany różnych owoców i warzyw. A z tego co pamiętam też Tol rozważała czy dać dziecku prezent, który położyła pod choinką wcześniej a on zrobił z tyłu małą dziurkę w papierze. Za karę miał nie dostać NIC.
        • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:28
          Tak, to z prezentem też pamiętam.
          • heca7 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:33
            Oraz piękne mieszkanie komunalne z kilkoma pokojami i chyba garderobą suspicious
            • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:48
              Pewni ludzie z mojej dalszej rodziny też mieli dość duże i ładnie zrobione wewnątrz mieszkanie komunalne. Szkoda tylko, że było na poddaszu strasznie obskurnej kamienicy gdzie strach było dzieci wypuść na klatkę.
            • arwena_11 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:52
              A to nie ona kradła papier toaletowy z pracy?
              • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:52
                Tak, ona smile
                • arwena_11 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:58
                  Tak mi się coś wydawało. Akcję z prezentem też pamiętam. Albo troll, albo baaardzo chora na głowę i zaburzona kobieta.
                  • heca7 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 16:14
                    Myślę, że jedno i drugie wink
                    • ginger.ale Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:46
                      Ja też. Wątki o papierze i prezentach pamiętam.
                      • ginger.ale Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:47
                        I jeszcze, że dzieci nie mogły wieczorem wychodzić z pokoju, bo ona i gach byli w pokoju przejściowym...
                        No i ten o prestiżowej pracy tirowca, ogólnie wielkie zazdro wszystkich.
                  • lauren6 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:47
                    Troll. Kiedyś napisała na forum wątek pożegnalny, w którym pisała, że wszystkie jej posty to był trolling.
    • gryzelda71 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:44
      Serio ktoś się jeszcze na to łapie, na te opowieści.....
      • afro.ninja Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:45
        Jak widać, mnóstwo osób.
      • daniela34 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:47
        Najbardziej zabawne jest to, że parę lat temu tol wprost napisała, że na forum uprawiala trolling (coś w stylu: "odchodzę, fajnie się trollowało") a i tak jej wpisy są czasem brane poważnie.
      • no_name33 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:09
        Żeby to tylko były opowieści....

Marzy mi się świat, w którym oomoc otrzymują faktycznie potrzebujący.
    • georgia.guidestones Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:45
      Czekamy na wpis za rok, jak to mlodszy tez dostaje rente i 500 a mąż 2000 swiadczenia + praca na czarno oraz zaczynacie tworzyc jakis bootcamp o inwestycjach NASDAQ czy coś. Miej rozmach!
    • nigdynigdynigdy84 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:48
      To Ty kradlas papier toaletowy z pracy i się tym chwalilas?
    • 35wcieniu Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:50
      Ładny powrót.
      big_grin
      Partner nadal schizofrenik- kierowca tira? big_grin
      • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:56
        Nie wiem czy ładny powrót. Moim zdaniem mogła to jakoś lepiej wymyślić. Wiem jak to wygląda i renty ani opiekuńczego na piękne oczy nie dają. Rysuje mi się wizja biednej tol leżącej, której syn zmienia pieluchę sad
        • georgia.guidestones Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 13:59
          Troll, opisywala jak to z niesamodzielnoscia z powodu nowotworu stara sie o dziecko i jezdzi na zagraniczne wakacje pod namioty.
          • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:03
            To ja wiem, że troll ale chodziło jej o podkoorwienie uczciwie pracujących a zamiast tego widzę tę pieluchę sad albo jak jej zupa po brodzie kapie ... Czyli wspominając o ciężkiej niepełnosprawności i zasiłku opiekuńczym zepsuła ten wątek jak dla mnie. Niech już lepiej o tym papierze toaletowym pisze.
    • figa_z_makiem99 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:00
      Jakoś ci nie zazdrościmy. Wolimy być zdrowi, spłacać kredyt, zarabiać legalnie i mieć satysfakcję z pracy, a nie kombinować jak szczury w kanałach.
      • danka88 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:02
        Kity z satelity
        • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:04
          A Ty marzysz o byciu niepełnosprawną?
        • figa_z_makiem99 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:13
          Obracasz się w kiepskim środowisku, skoro myślisz, że to niemożliwe i marzysz o socjalu.
    • nangaparbat3 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:07
      To ma być przeciwwaga do wątku p pani Monice, mamie Maryjki?
      Wstydu nie masz, trolico wstrętna.
    • podaje_haslo_okon Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:11
      A ja mam 3 odziedziczone mieszkania, 2 działki i dom w Hiszpanii, a do tego zero dzieci. Mogę to wszystko sprzedać i rozpie*rzać majątek do końca życia. Współczuję ludzią na zasiłkach tongue_out
      • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:12
        👍
      • figa_z_makiem99 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:14
        I tego można zazdrościć smile
        • podaje_haslo_okon Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:17
          Ej,miałyście mnie przelicytować tongue_out
          • figa_z_makiem99 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:51
            Dobrze smile Do tego dodałabym starego męża milionera nie żałującego na mnie pieniędzy, który wielbi ziemię po której stąpam, nie spisał intercyzy i, który nie oczekuje w zamian seksu smile
            • livia.kalina Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:37
              Phy, ja mam młodego męża milionera, który totalnie oszalał na moim punkcie!
            • banicazarbuzem Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:41
              Dokładam obrzydliwie bogatego męża podłączonego do respiratora.
              Dla tol jak znalazł.
      • bywalczyni.hosteli Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:47
        Mam 3 działki rodo, 2 mieszkania komunalne, dom ze stodoła po babci i unikalną kolekcję znaczków z Janem Pawłem II. #taksiezyje #jebacbiede #instalife
        • ludzikmichelin4245 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:56
          Ja, ja jestem lepsza.
          Mam klitkę w kredycie, ale za to mam aż trzy kuwety!
          • hanusinamama Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 16:24
            Pytanie czy kuwety mają bidet 😜
            • ludzikmichelin4245 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:39
              Użytkownicy kuwet mają autobidet xD
              • heca7 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:59
                Się nie znacie wink Takie coś teraz się używa tongue_out
                www.wagpets.com/awesome-litter-robot
    • elenelda Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:17
      Współczuję niepełnosprawności w stopniu znacznym.
      • georgia.guidestones Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:28
        Dodaj, ze niepelnosprawnosci w st.znacznym nie wykluczajacej robienia przyspieszonym trybie dyplomu na logistyce, staran o trzecie dziecko i wymagajacych fizycznie wypraw pod namiot po Europie. Jest troche bardzo aktywnych gleboko niepelnosprawnych, ale jak sie przyjrzec z bliska, to moze robią 1/3tego, co t(r)ol8 relacjonuje, co robi (tol oczywiscie bez sztabu ludzi do pomocy)
        • lifecolor Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:51
          Jaka tam Europa. Przecież planowała podroz po USA
        • lauren6 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:50
          Starania o trzecie dziecko nie wyszły, bo mąż schizofrenik w czasie starań uciekł z domu i słuch o nim zaginął. Dzieci też chyba były oficjalnie niepełnosprawne, na załatwionym NI.
        • barbibarbi Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:57
          Ale dziewczyny, niepełnosprawność w stopniu znacznym można mieć na choroby psychiczne. I w tym przypadku na to właśnie wygląda - remisja to jeździ pod namioty, nawrót to zaczyna pisać na emamie patowątki.
          • 35wcieniu Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 23:09
            Miała też już toczeń, nowotwór, a facet miał schizofrenię ale na szczęście nie przeszkadzało mu to w pracy tirowca. big_grin
          • georgia.guidestones Re: Mogę liczyć na dziecko 10.02.22, 00:07
            barbibarbi napisała:

> Ale dziewczyny, niepełnosprawność w stopniu znacznym można mieć na choroby psyc
            > hiczne. I w tym przypadku na to właśnie wygląda - remisja to jeździ pod namioty
            > , nawrót to zaczyna pisać na emamie patowątki.
            W znacznym raczej jest to ktos w kaftanie/pasach w dps. Ale trop mozliwy.
      • saszanasza Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:30
        elenelda napisała:

> Współczuję niepełnosprawności w stopniu znacznym.

Dokładnie, ja też współczuję. Nie chciałabym sie znaleźć w takiej sytuacji
        • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:33
          Chyba nikt by nie chciał nawet gdyby zasiłek opiekuńczy to było 20 tysięcy a nie 2.
          • banicazarbuzem Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:50
            A ten stopień niepełnosprawności masz z jakiego powodu? 🤔
            • milva24 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 14:55
              Ale, że ja? Nie na szczęście nie mam I za żadne pieniądze nie chciałabym mieć.
              • banicazarbuzem Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:42
                Nie, Ciebie o to nie podejrzewam 😆, to było pytanie do tol
    • heca7 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:13
      Hurrrraaa!!! Tol wróciła! Będzie, będzie zabawa, będzie się działo...
      • nota_bene0 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 19:44
        A coś było jeszcze z rezerwacją miejscówki na wakacje przez booking i kartą kredytową
        • georgia.guidestones Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 19:49
          Tak, zastrzegla karte zeby nie zdjeli jej kasy za rezerwacje. Chciala na miejscu doplacic tylko tę różnicę miedzy pełną ceną a zaliczką z Booking.
          • nota_bene0 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 19:54
            Tak, zgadza się.
    • szara.myszka.555 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 15:32
      Za zapominaj o papierze toaletowym wyniesionym z miejsca pracy... 😁
    • memphis90 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 16:18
      Za późno. Twoje miejsce zajęła taka jedna, która nie będzie pracować bo wie, że się do tego nie nadaje i już.
    • mondaymorning1987 Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 16:40
      Polska to piękny kraj donosicieli, jakiegoś sąsiada lub znajomego zaboli Wasz dobrobyt i mogą złożyć donos, że wyłudzacie świadczenie pracując na czarno. A tak serio mam pytanie, co tam u pasierbicy słychać?😊
    • ga-ti Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 20:18
      2 tysie za opiekę, serio? Nie tak dawno kuzynka jako opiekunka dostawała 550 zł.
      No ale niepełnosprawności nie zazdroszczę, tym bardziej znacznej, mam tylko nadzieję, że to nie intelektualna.
      • georgia.guidestones Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 20:27
        Trolling fest, za doroslego czlonka rodziny jest w granicach 600 i zalezy od dochodu na osobe w rodzinie. Jesli byloby to prawdą, to tam nikt nie moglby pracowac legalnie, żeby to w ogole przyslugiwalo.
    • trampki_w_kwiatki Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 20:41
      Niestety, ale trollujesz. Jakiś czas temu, gdy w przypływie kobiecej odwagi oraz wkurwu na męża postanowiłam się rozwieść i zostać samotną matką niemowlaka, znalazłam się w trudnej sytuacji finansowej. Szukałam wtedy jakiejkolwiek formy wsparcia z systemu. Nawet dodatku mieszkaniowego, o którym piszesz. I otóż nie należał mi się, bo moje mieszkanie było za duże (a mam ledwie pięćdziesiąt parę metrów). Ty masz ponoć rezydencję w tej kamienicy, jakim cudem spełniasz kryteria?
      • ginger.ale Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:53
        Prawem trolla.
      • 35wcieniu Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 23:07
        Och, ta kamienica to też legenda forum. Wyremontowana komunałka z podziemnym parkingiem i nieprzedostajacym się smogiem. To byly wątki big_grin
    • barbibarbi Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 22:49
      Kłamiesz. Domniemany synuś nie może pobierać świadczenia pielęgnacyjnego będąc jednocześnie oficjalnie bezrobotnym. Albo jedno albo drugie, następnym razem lepiej się przygotuj do trolowania
      • 35wcieniu Re: Mogę liczyć na dziecko 09.02.22, 23:08
        Nawet nie próbuje, wyszła z wprawy ale bada teren big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka