Dodaj do ulubionych

Yellowjackets

10.02.22, 13:45
Ematka widziała, oglądała? Mi został na dziś wieczór ostatni odcinek i przyznaje, ze nie mogę się doczekać smile
Mam podejrzenia, ze tego serialu nie ma w Polsce (jeszcze?), gdyż ponieważ jest to produkcja Showtime, a one nie wszystkie trafiają do Polski - HBO chyba jeśli już, a po drugie i najważniejsze, już trwałaby tu od dawna ożywiona dyskusja smile To taki serial jest, według mnie bujda na resorach od samego punktu wyjścia, ale jest taka jazda bez trzymanki, ze się go pochłania szybko i chce się o nim pogadać smile
Niech się odezwie ktoś z USA/UK lub, komu niestraszne torrenty i inne semi-legalne źródła smile
Obserwuj wątek
    • eglantine Re: Yellowjackets 10.02.22, 14:44
      Obejrzałam trailer i wygląda łudząco podobnie do The Wilds Amazona, chociaż tam chyba bardziej postawiono na psychologię postaci i dynamikę w grupie niż horror przetrwania. Obsada fajna, bardzo lubię Melanie Lynskey i Juliette Lewis. Dopisuję do listy, jak obejrzę, podzielę się wrażeniami.
      • manon.lescaut4 Re: Yellowjackets 10.02.22, 15:07
        Zgadzam się, obsada świetna, a każdy film czy serial z Juliette Lewis to gratka. Wymienionego przez Ciebie nie znam, za to Yellowjackets to mieszanka gatunków, jakiej jeszcze jej nie widziałam: horror/folk horror/kanibalizm (!), wariacja na temat Władcy Much/ survival a także dramat o życiu dorosłych kobiet z trauma i PTSD. Zastanawiam się, czy nie ma elementów komedii smile Aż tak to może nie, ale nie jest ciężko przez cały czas, momentami jest tez bardzo typowo w nastoletnim klimacie.
        Oglądaj i to szybciutko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka