Dodaj do ulubionych

Sponsor humanitarny-UK

19.03.22, 12:58
Wiem, że na tym forum są dziewczyny z różnych krajów, wiele z UK. Od prawie 3 tygodni mieszka u mnie pani z Ukrainy. Ma dyplom z psychologii i fizjoterapii. Nie zna języka, po polsku rozumie wszystko, gorzej z mowieniem Trochę zna angielski. To tytułem wstępu.
Udało się znaleźć jej pracę, była szczęśliwa. Praca poniżej kwalifikacji, mizernie płatna, ale jest. Pracują tam inni Ukraińcy. W związku z tym, że jest samotna, nie ma dzieci, krajanie zaczęli ją szykanować, że zajmuje miejsce bardziej potrzebującym. Realia nie są optymistyczne. W obecnej pracy nie pociągnie dlugo. Zaczęło się już podkładanie świni. Na inną pracę nie ma co liczyć. Natalia nieśmiało zapytala, czy pomoglibyśmy znaleźć jej sponsora humanitarnego w UK. Osoby mieszkające w Anglii zapewne wiedzą, o co chodzi.
Czy mogę prosić o podesłanie linków, informacji, jak sie za to zabrać?
Z góry bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Sponsor humanitarny-UK 19.03.22, 13:05
      www.gov.uk/guidance/support-for-family-members-of-british-nationals-in-ukraine-and-ukrainian-nationals-in-ukraine-and-the-uk#if-youre-ukrainian-and-you-dont-have-family-in-the-uk
      • sinusoidaa Re: Sponsor humanitarny-UK 19.03.22, 13:12
        Dziękuję
        • bi_scotti Re: Sponsor humanitarny-UK 19.03.22, 19:12
          Just in case ... Canada info. Good luck dla Natalii. Cheers.
          • blue_meerkat1 Re: Sponsor humanitarny-UK 20.03.22, 00:12
            Moze aplikowac o wize sponsorowana przez rzad walijski lub szkocki:
            www.gov.uk/guidance/apply-for-a-visa-under-the-ukraine-sponsorship-scheme#apply
    • ruscello Re: Sponsor humanitarny-UK 19.03.22, 19:34
      Na FB na jednej z grup pomocowych pojawił się post pani Magdaleny z UK, która zebrała chętnych do zostania sponsorem i utworzyła grupę umożliwiającą kontakt. Nazwa grupy to Help Ukraine Telford
    • umi Re: Sponsor humanitarny-UK 19.03.22, 19:36
      Nie mam linku, ale moze pani moglaby pracowac jako fizjoterapeutka? Jesli rozumie polski i ma papiery, moze bylaby szansa na normalna prace, zamiast ponizej kwalifikacji? Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale zanim ucieknie przed burakami, moze warto to sprawdzic?
    • taki-sobie-nick Re: Sponsor humanitarny-UK 19.03.22, 22:10
      A nie mieszkające nie wiedzą. Napiszesz?
      • georgia.guidestones Re: Sponsor humanitarny-UK 23.03.22, 01:28
        Jeszcze czego, żebys podle wyrzygiwała czyjes proby pomocy ludziom uciekajacym z kraju, w ktorym tocza sie dzialania wojenne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka