Dodaj do ulubionych

Botoks i sauna

03.04.22, 14:16
Nie mówię że się zdecydowałam na odrobinę botoksu, ale byłabym bardzo blisko, gdyby nie sauna. Czy to są się połączyć? Nie mówię o zejściu na wyjeździe do hotelowej sauny tylko porzadne wielogodzinne saunowanie raz w tygodniu plus sesja 2 g też w każdym tygodniu.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:19
      Tydzień- dwa po zabiegu zabronione, potem nic nie stoi na przeszkodzie.
      • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:21
        Serio? Nawet intensywne i długie saunowanie? To byłoby super.
        • primula.alpicola Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:26
          Najwyżej szybciej Ci się wchłonie i będziesz musiała częściej powtarzać.
          • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:27
            🤔🤔🤔
            • primula.alpicola Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:33
              No tak, sama musisz zdecydować, czy spróbować.
              • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:37
                Po wyjaśnieniach geez, za które zresztą jestem wdzięczna, decyduję że nie. Może wrócę do kobido z większą regularnością.
    • geez_louise Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:21
      Szybciej mięśnie powrócą do pełnej ruchomości. Jeśli będziesz się saunowac w pierwszych dniach po podaniu botoksu, to efektu działania toksyny może nie być wcale.
      • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:22
        Ale czy mi nie zaszkodzi? I czy w ogóle warto w tej sytuacji, jeśli efekt ma być 3 tyg to nie warto 🤔 dzięki za odpowiedź
        • geez_louise Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:26
          Nie, nie zaszkodzi w sensie wytworzenia się czegoś dziwnego. Po prostu ciepło rozkłada toksynę i wspomaga rehabilitację porażonego obszaru. Osoby lubiące efekt botoksu u siebie po prostu rezygnują z sauny, bo wolą wygląd swojej twarzy (czy efekt na innych partiach ciała) od saunowania.
          • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:28
            Dzięki, to nie dla mnie w takim razie. Czy jest coś zamiast?
            • po_godzinach_1 Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:30
              masaż lodem dobrze robi na urodę
              • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:35
                A to wiadomo, to w saunie często robię, dzięki.
            • geez_louise Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:32
              Dla mnie botoks w medycynie estetycznej jest substancją nr 1. Można pójść w stronę naturalną - masaże, plastry, można wzmacniać skórę wieloma mezoterapiami (sauna niestety przyspiesza tez rozkładanie innych substancji, np. Kwasu hialuronowego)
              • extereso Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:35
                Dzięki. No cóż, podaruję sobie, zostaje przy masażach itp. Saunowanie w pewnym momencie wpisuje się tak mocno w styl życia ( oczywiście nie dla wszystkich), że młody wygląd jest jednak mniej ważny.
    • po_godzinach_1 Re: Botoks i sauna 03.04.22, 14:22
      jeśli sobie wstrzykniesz pod skórę jad kiełbasiany a potem będziesz go godzinami podgrzewać w wysokiej temperaturze to może być klops
      • black_magic_women Re: Botoks i sauna 03.04.22, 15:54
        po_godzinach_1 napisała:

> to może być klops

Raczej kiełbasa
    • lalkaika Re: Botoks i sauna 03.04.22, 20:25
      Tydzień się powstrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka