06.04.22, 08:54
Jezdzicie na rolkach? Mozna na nich jezdzic po kostce bauma?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Rolki 06.04.22, 08:57
      Można!
      • suki-z-godzin Re: Rolki 06.04.22, 12:38
        będzie jak masaż drenująco-ujędrniający, tylko nie zapomnij o dobrym staniku.
    • kafana Re: Rolki 06.04.22, 08:58
      Jechać jadą ale to wątpliwej natury przyjemność.
    • mikams75 Re: Rolki 06.04.22, 09:54
      mozna jak nie ma wyjscia i trzeba gdzies kawalek przejechac ale zeby dluzej po tym jezdzic to nie, szybko bedziesz miala dosc.
      • magata.d Re: Rolki 06.04.22, 12:33
        Jeżdżę na rolkach i myślę tak samo. Jako droga dojazdowa i krótka to tak, ale żeby mieć z tego przyjemność to nie.
      • ania_z_zielonymii Re: Rolki 06.04.22, 15:44
        Otóż to, bez względu na jakość sprzętu i wielkość kółek. Największy komfort jazdy to gładki asfalt. Jeżdzę regularnie od 20 lat.
    • magata.d Re: Rolki 06.04.22, 12:35
      Mogę się podpiąć do wątku i zapytać o kask? Jeździcie w kasku? To bezpieczniejsze, ale dla mnie mniej wygodne.
      • kafana Re: Rolki 06.04.22, 12:41
        Owszem zarówno na rolkach jak i na rowerze
      • ania_z_zielonymii Re: Rolki 06.04.22, 15:47
        Dla mnie też było mniej wygodne dopóki jako stara 40 letnia baba nie wyrżnęłam łbem bez kasku o krawężnik, a mam wysokiego skila w jeździe na rolkach i wydawało mi się, że umiem upadać. Otóż zdarzają się sytuacje, że ciało nie zdąży zareagować właściwie mimo 25 lat doświadczenia w regularnej jeździe na poziomie zaawansowanym. Ucz się na moich błędach😂
        • suki-z-godzin Re: Rolki 06.04.22, 18:19
          ania_z_zielonymii napisał(a):

> Dla mnie też było mniej wygodne dopóki jako stara 40 letnia baba nie wyrżnęłam
          > łbem bez kasku o krawężnik, a mam wysokiego skila w jeździe na rolkach i wydawa
          > ło mi się, że umiem upadać. Otóż zdarzają się sytuacje, że ciało nie zdąży zare
          > agować właściwie mimo 25 lat doświadczenia w regularnej jeździe na poziomie zaa
          > wansowanym. Ucz się na moich błędach😂

przymierzam się do powrotu na rolki po jakiejś dekadzie, wcześniej to była spokojna jazda rekreacyjna, dzisiaj pewnie nie będzie inaczej, a dodatkowo pojawiła się potrzeba ochraniaczy i kasku. pytanie za pięć groszy, czy kask taki jak na rower się nada na rolki, czy musi być taki a'la ss-man na motorze?
          • ania_z_zielonymii Re: Rolki 06.04.22, 18:27
            Może być taki jak na rower, byle dobrze zapięty.
            • suki-z-godzin Re: Rolki 06.04.22, 18:39
              ania_z_zielonymii napisał(a):

> Może być taki jak na rower, byle dobrze zapięty.

Dzięki za opinię!
              • ania_z_zielonymii Re: Rolki 06.04.22, 18:50
                Polecam. Ja miałam po tym upadku ranę uwidaczniającą kości czaszki. Lekarz na pogotowiu powiedział mi, że kask by mnie absolutnie uratował i nie miałabym nawet draśnięcia. A tak to miałam wyrwany płat skóry z włosami w części skroniowej, szwy i stłuczony oraz obdarty bark.
                • suki-z-godzin Re: Rolki 06.04.22, 19:17
                  jestem zdecydowana, tylko chciałam się dowiedzieć czy czeka mnie wydatek, czy wystarczy to co mam w domu.
                  na pewno potrzebuję, jestem mniej elastyczna niż kiedyś i upadki mogą boleć. kiedyś heheszkowałam z ludzi w ochraniaczach, teraz sama właśnie szukam smile
    • extereso Re: Rolki 06.04.22, 14:42
      Ja na rolkach w 70 procentach jeżdżę w kasku. Na rowerze jeszcze mniej. Mam nowe postanowienie. A po kostce: dziś mnie też da się, ale nie ma frajdy
    • komorka25 Re: Rolki 06.04.22, 15:37
      Można, ale po co? Przyjemności żadnej, a wq... potężny.
    • jednoraz0w0 Re: Rolki 06.04.22, 18:55
      można, tak, jak można chodzić w błocie, ale to żadna przyjemność oraz yebie łożyska.
    • alba27 Re: Rolki 06.04.22, 21:37
      Jeżdżę dużo i uwielbiam. W zasadzie jest to mój ulubiony sport. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka