Dodaj do ulubionych

Retinol a krople samoopalajace

10.04.22, 21:34
To się jedno z drugim nie kłóci?
Rozumiem, ze jak wieczorem retinol, to już nie krople?
Nie lubię tych kropli (mam clarinsa) rano, wole wieczorem. Mogę je jakoś z wieczornym retinolem przemycić?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 21:36
      Jasne, jak się retinol wchłonie, to możesz nakładać, bo w sumie dlaczego nie? Te krople można mieszać z kremem?
      • shellyanna Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 21:38
        Je się z kremem właśnie miesza. Jutro w takim razie wypróbuje. Dzięki! Jestem bardzo fajnie zaskoczona ich działaniem i kolorem jaki dają. I brakiem smrodku.
        • primula.alpicola Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 21:50
          Przysięgasz, że nie śmierdzą?
          • snakelilith Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 22:49
            Lepiej jej nie wierz. Te krople zawierają dihydroxyaceton (na drugim miejscu po wodzie), a to jest TA substancja, która reagując ze skórą powoduje ten nieprzyjemny mdły zapach. Może być, że w mniejszych ilościach ten zapach jest subtelniejszy i co niektórzy ze słabym nosem go nie czują, ale nie ma bata, dihydroxyaceton śmierdzi na skórze i koniec.
            • primula.alpicola Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 22:51
              Szlag. Mam węch jak pies Cywil.
              • snakelilith Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 23:03
                Ja w ogóle nie wiem, czy istnieją samoopalacze bez dihydroxyacetonu. Wiele osób się mimo tego łudzi, że produkt innej marki będzie inny, bo dihydroxyaceton nie śmierdzi w butelce. Ten zapach powstaje dopiero po dłuższym czasie reakcji ze skórą.
                • chococaffe Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 23:07
                  Teoretycznie są

alkmie.com/product-pol-33-Hello-Sunshine-50-ml.html
                  • snakelilith Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 23:36
                    Z erythrulosą. Ta jest często w samoopalaczach jako dodatek do DHA, bo ochładza nieco efekt. Sam DHA wychodzi zwykle bardzo pamarańczowy.
                    Erythrulosa jednak działa słabiej, potrzebuje dłużej, by pokazał się kolor. Dlatego w podanym przez ciebie produkcie jest barwiący olej z marchewki.
                    Nie jestem jednak pewna, czy po erythrulozie nie ma na pewno tego zapachu, internety podają, że chodzi o podobną reakcję na skórze. Ale mój nos nie miał okazji sprawdzić. To pierwszy produkt bez DHA, który widzę, oprócz wycofanego z produkcji Melvita Pro Sun.
                    • chococaffe Re: Retinol a krople samoopalajace 11.04.22, 07:24
                      Ja należę do szczęsciar którym zapach DHA nie przeszkadza (używam Lavery). Szukam innych rozwiązań w ramach urozmaicenia.
          • mikams75 Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 23:13
            troche smierdza ale wyraznie mniej od innych samoopalaczy
          • magdallenac Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 23:23
            Primula, mam te krople i je uwielbiam- jedynie regularnie kupowany przeze mnie kosmetyk. Niestety smrodek jest- nie jest intensywny, ale jest. Jednak efekt spektakularnego, naturalnego glow, przebija wszystkie niedogodności stosowania tych kropli.
    • zonda-m Re: Retinol a krople samoopalajace 10.04.22, 21:39
      Jeśli po retinolu się łuszczysz, to nie ->efekt może być brzydki. Ale innych przeciwwskazań do łączenia nie widzę
      • black_magic_women Re: Retinol a krople samoopalajace 11.04.22, 00:12
        No właśnie, dla mnie albo kwasy/retinol albo wszelkie samoopalacze. Przecież "opalenizna"potrafi zejść już przy tarciu ręcznikiem. Za to potpytam, czy któraś używa pomarańczowy Mokosh na twarz? Mnie się podobał jego kolor, ale niestety zapychał (drugi kosmetyk po bufecie TO, nic innego tak na mnie nie działa).
    • bye-bye Re: Retinol a krople samoopalajace 11.04.22, 00:47
      Przerazilas mnie tym wątkiem😱

Po raz pierwszy w życiu posmarował się dziś serum z retinolem i po wchłonięciu bez zastanowienia krem i kilka kropelek samoopalacza🤪

Dam znać rano, choć nabrałam wątpliwości pewnych, że będzie pięknie😁

• primula.alpicola Re: Retinol a krople samoopalajace 11.04.22, 07:36
      To ten:
      www.notino.pl/clarins/self-tan-radiance-plus-golden-glow-booster-preparat-samoopalajacy-do-twarzy/p-16084103/?gclid=Cj0KCQjwgMqSBhDCARIsAIIVN1Up2bHpE5UJKW3bFucEdAavhnNoBbTv_oh8ban_JwYbSek8kon3BxoaAoVpEALw_wcB

Spróbuję, ale jesienią. Teraz złapię trochę prawdziwej opalenizny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka