Dodaj do ulubionych

Modowo, pytanie o dodatki

26.04.22, 12:36
1. Jaka torebka na wesele do tych kolorøw? Żakiet ewentualnie płaszcz granatowy da radę?
2. Od dłuższego czasu szukam cielistych szpilek, ale kurde albo fason be, albo kolor nie taki.. jak sie w ogóle dopiera kolor jaśniejszy czy ciemniejszy niz skóra nóg (w rajstopkach 6den visone/daino zazwyczaj noszę)
Impreza w połowie maja, w miejscu bez upałów 😛
Obserwuj wątek
    • asiairma Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:47
      Torebka ciemniejsza od sukienki- granatowa, ciemno niebieska? Nie róż. Płaszcz czy żakiet po prostu taki jaki będzie najlepszy do warunków pogodowych.
    • snakelilith Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:49
      Twoje kolory i pasujące do nich w wiosennej tonacji:
      • snakelilith Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 13:09
        Odpowiadając jednak konkretnie na twoje pytanie - jak żakiet/płaszcz są w zgaszonym granacie, to dobrze pasują. Torebką wzięłabym w bardzo bladym różu, kolor butów albo bardzo rozbielony. Różowych torebek jest mnóstwo w sklepach. Granatowa jest chyba zbyt dominująca, ale też by pasowała. Wtedy buty są bardziej w fokusie.
        Ładny ten róż na butach. Ja łączyłabym je jednak z zielonym. Uwielbiam róż z zielonym. Zielony pasuje też do niebieskiego i (bladego) różu, ale wtedy kolorów jest więcej.
        • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 13:32
          Żakietu jeszcze nie mam, chciałam sobie kupić taki "marynarski" ze zlotymi guzikami, niekoniecznie tylko do tej stylówy,
          Płaszcze mam 2, wybiorę w zależności czy bedzie 8, czy 18 stopni plus wiatr 😀
          Trudno zrobić zdjęcie realnych kolorów.
          Zielonego nie mam w szafie nic, nie pasuje mi podobnie jak fiolet "w głowie", chociaż teoretycznie mógłby, ale nie lubię i nie 🤣
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 13:24
        Skąd można wziąć takie wzorniki połączeń kolorystycznych?
        • snakelilith Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 16:29
          Z googla. smile
        • georgia.guidestones Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 18:51
          jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> Skąd można wziąć takie wzorniki połączeń kolorystycznych?
          Canva.com ma wiecej wzornikow, w tym edytowalnych.
          Mi takie kombinowanie pomoglo laczyc wczesniej nie tak bardzo oczywiste kolory z szafy.
    • lauren6 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:50
      Biała, błękitna, różowa
    • koko8 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:54
      Jeśli to ma być mała torebka pudełkowa/kopertowka to różowa/czerwona /złota.
    • aqua48 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:54
      Ja lubię połączenie tego odcienia niebieskiego ze szmaragdową zielenią. Do różowego ona też pasuje, więc pewnie w tym kierunku bym poszła. Ale i żakiet/płaszczyk i torebka spokojnie mogłaby być też beżowa, kremowa, lub granatowa.
    • mia_mia Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:57
      Nie pomogę, ale bardzo ładny kolor butówsmile
    • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 12:58
      A moze torebka jakaś kolorowa? Przydałaby się jakaś i na lato 😂 takie np. Na szybko znalazłam
      • nuta15 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 18:24
        Wzorzysta raczej nie, przy tak prostym fasonie sukienki możesz wybrać bardziej fantazyjny kształt torebki, efektowny detal typu pasek, uchwyt , zapięcie.
      • kk345 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 19:01
        A ja bym tę pierwsza wybrała.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 22:06
          Ja też.
    • aniani7 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 13:30
      Po co Ci torebka? Ja wszystko upycham po kieszeniach meza.
      • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 13:39
        Np na zapasowe rajstopki 😛 6 sa mega delikatne, zawszeee jak nie mam awaryjnych, to zdarzały mi się wpadki, jak mam jest git przez całe balety 😂
        Mężuś też ma się dobrze prezentować, bez powypychanych kieszeni, jego skarby będą w mojej torebce
      • majenkir Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 15:19
        Elegancka kobieta zawsze ma torebkę 😌
    • szafireczek Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 14:54
      Wiosenne kolory - więc torebka bananowa, albo ciepła jasnopopielata (pastelowy odcień).
      • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 15:14
        Żółta chyba nie, boję się trochę efektu papugi, ale taka jasna szaraaaa, popatrzę 😊
        • majenkir Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 15:20
          Pokaż nam tą sukienkę w całości.
          • ajaksiowa Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 15:27
            Płaszcz lub żakiet pomarańczowy,torebka zielona...na inne wariacje wyobraźni mi nie starcza😄😄😄
          • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 15:42
            Swojej nie pokazę 😛 Prosta ołówkowa, tylko moja ma dekolt "w serek" i w talii wszyty jest bardzo wąski jakby satynowy ciut błyszczący pasek w tym samym kolorze, który to robi sukience mniej biurowy efekt, ze tak powiem
            • majenkir Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 16:07
              Czy ja wiem… a materiał jaki?

Ja bym wzięła taką torebkę, ale ja jedtem papuga i lubię jak się świeci 😌
              • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 16:42
                Taki materiał
                • lumeria Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 16:52
                  A w jakich kolorach masz już torebki? Biala, srebrna, jasnoszara - beda neutralne.

• skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 21:06
                    W wymienionych przez Ciebie nie mam żadnej odpowiedniej na wyjście... jeszcze😊 korci mnie bardzo jakaś jasno szara i ewentualnie kolorowa.
                    Mam ładną granatową, ale ciut znoszona/ porysowana juz, jeszcze czarne, fuksja, czerwona jasna...
                    Jeszcze Zolta, bezowa, ale te za duzeee bedą.
              • georgia.guidestones Re: Modowo, pytanie o dodatki 29.04.22, 11:57
                majenkir napisała:

> Czy ja wiem… a materiał jaki?
                >
                >
                > Ja bym wzięła taką torebkę, ale ja jedtem papuga i lubię jak się świeci 😌
                >
                I cudnie zaciaga lancuszkiem i kamykami taka dzianinowa sukienke jak ta niebieska w odnodze watku
    • saszanasza Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 17:02
      Złota😁 Serio, nie lubię złotych elementów, ale pasowałaby.
      • saszanasza Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 17:11
        saszanasza napisała:

> Złota😁 Serio, nie lubię złotych elementów, ale pasowałaby.
        >
        • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 26.04.22, 21:07
          Oglądałam ją nawet na Z 😛
    • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 12:06
      Co Wy na te?
      • alpepe Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 12:10
        Ta druga piękna.
      • mava1 Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 13:17
        torebki, właściwie kopertówki, bardzo ładne, szczególnie ta pierwsza.
        Jednak, moim zdaniem, w żaden sposób nie pasuje do twojej stylizacji, jednobarwnej i mało "strojnej".
        Jesli żakiet ma być granatowy ze złotymi guzikami, to ja bym poszła w złotą torebkę (stonowane złoto), pokazaną gdzieś wyżej.
        I bizuterię z różowymi elementami, żeby te pantofle też miały jakies nawiązanie do całości.
        • ajaksiowa Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 13:19
          Żakiet powinien mieć marynarski kołnierz🙂
        • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 14:19
          Z biżuterii mam np. ten zegarek i te kolczyki, na szyję założę raczej tylko cieniutki łancuszek,
          ideału żakietu, takiego jaki "siedzi mi w głowie", jeszcze nie namierzyłam, więc raczej nie bede kupować na razie
          Różowy trencz mi za to wpadl w oko 😂
          • saszanasza Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 17:10
            skat_0 napisała:

> Z biżuterii mam np. ten zegarek i te kolczyki, na szyję założę raczej tylko cie
            > niutki łancuszek,
            >
            albo zegarek, albo kolczyki, odcienie złotego się gryzą.
            • skat_0 Re: Modowo, pytanie o dodatki 28.04.22, 18:08
              Wina zdjęć, w realu ani zegarek nie jest taki mocno rose, ani kolczyki tak zolte, ale to tylko jeden przyklad co mam tu na stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka