cysorz-bez-poczty 06.05.22, 15:38 Ile można żyć w konkubinacie? Ja już żyję 24 lata. Ciekawe czy trwalsze są konkubinaty czy małżeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallard Re: Ile można? 06.05.22, 22:41 gryzelda71 napisała: > Małżeństwa. Moje trwa 26 Moje 37... Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ile można? 06.05.22, 15:45 Trwalsze są konkubinaty, bo nie kończą się rozwodem Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ile można? 06.05.22, 16:02 Małżeństwa - nawet dostają nagrodę za 50 lecie wspólnego życia. Widziałaś kiedyś, żeby "konkubinat" dostał taką nagrodę? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Ile można? 06.05.22, 16:10 little_fish napisała: > Małżeństwa - nawet dostają nagrodę za 50 lecie wspólnego życia. Nie nagrodę a medal. Moja babcia z dziadkiem dostali taki medal. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ile można? 06.05.22, 16:34 Moja ciotka z wujkiem też - za 70 lecie. Nie pamiętam co prawda czy to był medal, ale uważam, że medal należał im się, co nsjmniej wielko jsk kołpak, bo całe 70 lat się nienawidzili, kłócili i darli koty. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Ile można? 06.05.22, 16:38 m_incubo napisała: całe 70 lat się nienawidzili, kłócili i darli koty. > To jest powszechne w małżeństwach? No to nie dziwne, że tyle rozwodów jest. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ile można? 06.05.22, 19:58 Nie zawsze, ale akurat ich małżeństwie było codziennością. Zapewne dlatego żyli oboje grubo powyżej 90 lat i zmarli oboje w przeciągu 5 miesięcy- bo się całe życie nawzajem nakręcali. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Ile można? 06.05.22, 20:53 Nam stuknęło już 14 lat. Coraz częściej się zastanawiam coby się nie ohajtać, dzieciaki cisną temat, ale chyba jeszcze nie jestem gotowa 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Ile można? 06.05.22, 21:09 Tzn zyjesz "w grzechu", "na kocia lape" itp... Ma ktos wiecej okreslen? Pozytywne jest to ze nikt nikomu niczego nie przysiegal i w kazdym mpmencie moze sie wyprowadzic albo mozna tak osobe "wykopac za drzwi" "wyrzucic na bruk" etc bez konsekwencji prawno finansowych. Tak osoba nie bedzie dziedziczyc ani dostawac emrytury malzonka.. Jakie sa pozytywy? A wiec pytanie - dlaczego to robic? Brak wzajemnego zaufania.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ile można? 06.05.22, 23:55 "Tak osoba nie bedzie dziedziczyc" Będzie, testamentem "ani dostawac emrytury malzonka" Nikt nie dostaje emerytury małżonka. Co najwyżej rentę rodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ile można? 07.05.22, 12:58 pozytywy są wlsnie takie ze w każdej chwili możesz się wyprowadzić i nikomu (ani jego rodzinie) nic do twojego majątku. Dziecko i tak dziedziczy.0 Odpowiedz Link Zgłoś