Dodaj do ulubionych

paddleboard board

26.05.22, 12:39
Po raz pierwszy spadłam wczoraj z boardu. Do tej pory zakładałam, źe jak spadnę, to wlezę, trochę jak na basenie, trochę jak na boogie board. No okazało się, że jednak nie wiem, jak, tu wiosło, tu okulary, tu telefon, jestem za mała żeby sięgnąć ręką i chwycić drugą stronę, jak próbowałam za ten uchwyt na środku no to się całość przechylała, a jak próbowałam podejść z tylu gdzie to jest cieńsze to też się gibało tylko względem innej osi tongue_out. Skończyło się na tym, że odholowałam dziada na płytszą wodę, bo jak mogę stanąć na dnie to już nie mam problemu, no ale gdybym była na środku jeziora to by odpadało. Nie wykluczam, ze całość była nieprzyjazna bo bez bicia przyznam, ze miałam go dopompować ale mi sie nie chciało po pompkę iść. Na pewno to jest do opanowania bo ludzie to robią,
niby obejrzałam parę filmików na youtube ale to głównie kolesie są, więc mają wszystko dłuższe i są sprawniejsi. No więc, te które pływają i kiedyś spadły, co było źródłem sukcesu we włażeniu na to z powrotem, zanim to się stało łatwe? Jak zacząć tę operację?
Obserwuj wątek
    • jackowo.thinktank Re: paddleboard board 26.05.22, 16:59
      To nie może być trudne, ja widziałam dużo dziadków pływających na tym, no ale mieli instruktora, który ich nauczył,
      • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 26.05.22, 17:12
        ale ja nie pytam czy to trudne (nie sądzę), tylko jaki myk jest najłatwiejszy a przede wszystkim co zrobić z wiosłem żeby go potem nie gonić. Dopłynięcie z tym do brzegu tez nie jest trudne, ale czasem może być bez sensu.
        • mikams75 Re: paddleboard board 26.05.22, 17:22
          Wiosło kładziesz na wierzchu, z jednej strony pod gumki
        • jackowo.thinktank Re: paddleboard board 26.05.22, 17:26
          Wiosło jest połączone z ręką długim sznurkiem do zapięcia chyba na rzepę na nadgarstku. Dlatego wiosło nigdy nie ucieka. Tak mają na Hawajach.
          • jackowo.thinktank Re: paddleboard board 26.05.22, 17:46
            ps.
            znaczy się, ten sznurek nie jest długi nie wiadomo jak, długość ma taką, że nie przeszkadza podczas wiosłowania
            • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 29.05.22, 20:04
              nie wiem czy nie mylisz tego ze smyczą do boardu, wiosła na sznurku są praktycznym rozwiązaniem na kajak, ale tu się przekłada wiosło z jednej ręki na drugą, z jednej strony na drugą, chyba za łatwo zahaczyć o przód boardu.
              • jackowo.thinktank Re: paddleboard board 29.05.22, 22:35
                Na Oahu tych sznurków, cokolwiek to jest, fakt, nie widziałam. Ale wydaje mi się, że już na Maui widywałam. Wokół Maui ocean jest bardziej żywiołowy, więc jakby nie mieli czegoś takiego, to te wiosła by im po upadku wypływały hen w ocean. Zawsze możesz zadzwonić do jakiegoś punktu na Hawajach zajmującego się tymi rzeczami i powiedzą Ci na sto procent.
                • jackowo.thinktank Re: paddleboard board 29.05.22, 22:41
                  ps. zapomniałam podkreślić, że gdybyś chciała dzwonić, to do jakiego punktu na Maui, nie na Oahu.
                  • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 29.05.22, 23:00
                    Dziękuję, mogę w sumie jakiegoś surfera z Hawajów poprosić żeby mi coś wybrał.
    • supnieporet Re: paddleboard board 29.05.22, 09:53
      Nie łapiesz za uchwyt na srodku deski, bo przewracasz deskę na siebie. Trzeba oprzeć obie dłonie na desce i jak foka wpełznąć na deskę. Robimy szkolenia dla stawiających pierwsze kroki na supie, zapraszamy: www.facebook.com/supnieporet
      Szkolenia odbywają się na kanale żerańskim w Nieporęcie pod Warszawą (brak fal, motorówek itp).
      • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 29.05.22, 16:35
        Spamik, ale co tam. Dzięki, ja plywam od roku, po prostu jeszcze nigdy wczesniej nie spadłam. A do tego miałam przypiętą nerkę na telefon, w której miałam tez dwie torebeczki na spacer z psem, one nabrały wody wiec miałam litrową ciężką bułę przy pasie, to już mi łatwiej było zostać w wodzie zamiast to opróżniać i ryzykować ze telefon zgubię. I okulary na smyczy, ani założyć na nos bo mokre wiec nic nie widać, ani zostawić wiszące bo wtedy przy tej „foczce” bym je mogła zgnieść smile
    • krwawy.lolo Re: paddleboard board 29.05.22, 10:03
      Jak widzę kogoś na tej desce Pan Jezus staje mi przed oczami.
      • heca7 Re: paddleboard board 29.05.22, 16:42
        big_grin
      • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 29.05.22, 16:55
        Jak jestem na tej desce to się czuję jak Pan Jezus
    • berdebul Re: paddleboard board 29.05.22, 10:11
      Wiosło pod gumki z przodu. Wchodzę z godziny 7😅 łapię krawędź tam gdzie węższy (bliżej ogona) i ten pasek na środku, głęboki wdech, żeby się unieść na wodzie i pełznę. Męczarnia, więc generalnie trzymam się pazurami, żeby nie musieć tego robić 😂
      • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 29.05.22, 16:38
        No ja z tego samego założenia wychodziłam i do tej pory mi się udawało big_grin
        • bovirag Re: paddleboard board 29.05.22, 19:55
          Ja to pływam z córką po Tamizie. Ona na stojąco a ja- urwał nac- na kleczaco! No nie umiem stanąć na tym ciulstwie! Sport jako taki bardzo mi się podoba tylko te kolana- masakra normalnie!
          • jednoraz0w0 Re: paddleboard board 29.05.22, 20:00
            no powiem ci, że ja pierwszy raz tez tak asekuracyjnie na klęcząco, ale takie to było niewygodne, że szybciutko się nauczyłam wstawać. Teraz na klęcząco tylko jak jest silny wiatr albo pod niskim mostem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka