Dodaj do ulubionych

Ja chcę program telewizyjny o szyciu

12.06.22, 08:31
Jestem wielką fanką programu "The Great British Sewing Bee" ("Mistrzowie szycia") i marzy mi się polska wersja tego programu. Moje umiejętności szycia są znikome, ale jestem zachwycona jak ludzie, którzy nie zajmują się szyciem zawodowo, potrafią w krótkim czasie wyczarować coś niesamowitego. Mogłabym taki program poprowadzić - podgrzałabym się trochę w blasku ich talentu smile Na dzisiejsze czasy program idealny.
Czy u nas w Polsce taki program miałby rację bytu?
Jaki program telewizyjny Wam się marzy? O czym?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Ja chcę program telewizyjny o szyciu 12.06.22, 09:19
      Szycie na gorąco
      • krwawy.lolo Re: Ja chcę program telewizyjny o szyciu 12.06.22, 09:20
        Królowe szycia
    • feiticeira Re: Ja chcę program telewizyjny o szyciu 12.06.22, 11:34
      Ten o szyciu oglądam, choć nie szyję. Uwielbiam The Great Potterty Throw Down - po polsku Mistrzowie Ceramiki - na ceramikę się zapisałam i jest super. Na Netflix są jeszcze takie programy o makijazystach i dmuchaczach szkła - zwłaszcza w tym ostatnim robią takie cuda, że aż trudno uwierzyć.
      Kiedyś, już z 10 lat temu, na którymś BBC leciały takie programy, w których ludzie uczyli się rzemiosła, kładli dachy ze słomy, robili witraże, stolarkę - ale już nie pamiętam, jak to się dokładnie nazywało smile
      • magazynka Re: Ja chcę program telewizyjny o szyciu 12.06.22, 21:43
        Tak, ceramikę też oglądam jak akurat trafię.
        Lubię oglądać jak coś powstaje - kulinarne, rzemieślnicze i dekoracyjne.
        • perspektywa Re: Ja chcę program telewizyjny o szyciu 12.06.22, 21:58
          Też oglądałam ceramikę. Super. Mogłabym też o renowacji mebli i szyciu. W formie rywalizacji.
    • magazynka Re: Ja chcę program telewizyjny o szyciu 12.06.22, 21:40
      Też czasami oglądam na BBC Life i podziwiam inwencję amatorów.
      Tak naprawdę to nie są amatorzy, bo mają lub potrafią zrobić wykroje, szyją na wymiar dla konkretnych żywych modeli i dobrze znają zasady krawiectwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka