mamkotanagoracymdachu 24.06.22, 12:16 Kto ju偶 po? 馃槑 U nas pierwsze 艣wiadectwo odebrane, wszystko si臋 uda艂o, lody zjedzone, oficjalnie mamy WAKACJE!!! Uff. Odpowiedz Link Zg艂o艣 Obserwuj w膮tek Podgl膮d Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:25 Niekoniecznie. Ja te偶 odetchnelam. 2 miechy spokoju. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mamkotanagoracymdachu Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:15 Nieeeee, matka pierwszoklasistki Odpowiedz Link Zg艂o艣
bguslawko_1 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 18:25 Nauczyciele te偶 i to bardzo zm臋czeni. Odpowiedz Link Zg艂o艣
stephanie.plum Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 19:31 o, a ja pierwszoklasisty!!! ufff, jest promocja do drugiej klasy szko艂y podstawowej... :~P Odpowiedz Link Zg艂o艣
mamkotanagoracymdachu Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 21:30 No to gratki! U nas tez Bardzo zdolne bombelki. Odpowiedz Link Zg艂o艣
aagnes Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:27 Najgorsze wakacje ever: rekrutacja. nawet fakt, ze corka zaraz jedzie na 2 tygodnie, potem na kolejne dwa i zostane sama z kotem nie poprawia mi samopoczucia. Odpowiedz Link Zg艂o艣
gulcia77 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:39 Przyszed艂, ze偶ar艂 fasolk臋 szparagow膮. Ustali艂 kolejno艣膰 czytania "Skazanego", czyli nagrody ksi膮偶kowej, rzuci艂 "艢pi臋 dzisiaj u D...", um贸wi艂em si臋 z ch艂opem na odebranie jutro przyjaciela z lotniska i tyle go widzieli. A, przy drzwiach rzuci艂 jeszcze "Na ra!" Odpowiedz Link Zg艂o艣
znowu.to.samo Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:20 To prawie jak m贸j. Tylko m贸j ze偶ar艂 kurczaka Odpowiedz Link Zg艂o艣
heca7 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:40 U nas te偶 wakacje Przy czym to ju偶 ostatnie nasze zako艅czenie roku w tej podstaw贸wce. Po 13 latach bez przerwy- tr贸jka dzieci- ko艅czymy definitywnie ten etap. Huurrrraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od dzi艣 nie mam ju偶 偶adnego dziecka w szkole podstawowej. Odpowiedz Link Zg艂o艣
la_mujer75 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 14:11 O, tak. Koniec ! Ale jako艣 spodziewanej rado艣ci nie odczuwam. Za tydzien sa wyniki i boje si臋, 偶e M艂odszy b臋dzie niezadowolony z siebie. Ca艂y czas mu t艂umaczymy, 偶e nie wa偶ne gdzie si臋 dostanie, my b臋dziemy zadowoloni. Niestety- jako艣 nam nie wierzy... Odpowiedz Link Zg艂o艣
heca7 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:56 Teraz nie ma ju偶 co rozkminia膰. B臋dzie jak b臋dzie. Przecie偶 si臋 dostanie Odpowiedz Link Zg艂o艣
lannnnntana Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 18:33 heca7 napisa艂a: > U nas te偶 wakacje Przy czym to ju偶 ostatnie nasze zako艅czenie roku w tej pod > staw贸wce. Po 13 latach bez przerwy- tr贸jka dzieci- ko艅czymy definitywnie ten et > ap. Huurrrraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od dzi艣 nie mam ju偶 偶adne > go dziecka w szkole podstawowej. > Gratuluj臋 z ca艂ego serca Tobie i dzieciakom. Ja za rok. Ale dziecko tylko jedno. Odpowiedz Link Zg艂o艣
zwyczajnamatka Re: Wakacje!!!!! 25.06.22, 05:55 Tak, to jest ogromna ulga! Szacun za przetrwanie 13 lat podstaw贸wki! LO to jest inne 偶ycie! Odpowiedz Link Zg艂o艣
mondaymorning1987 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 13:44 艢wiadectwa odebrane, ja zadowolona, dzieciaki na weekend do taty sobie id膮, jaka艣 nagroda ma by膰 za stopnie....ide sie opala膰 na taras馃榾馃檭 Odpowiedz Link Zg艂o艣
amsterdama Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:27 Czasem mam ochot臋 si臋 rozwie艣膰, 偶eby mie膰 gdzie dzieci wysy艂a膰 na weekend. Przepraszam, nie mia艂o by膰 z艂o艣liwie, po prostu marzy mi si臋 pusty dom. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mondaymorning1987 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:36 Ale偶 doskonale Cie rozumiem, tata jest od nagr贸d i rozrywek, a cala czarna robota spada na mnie馃檭 Odpowiedz Link Zg艂o艣
enigma81 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 14:50 U nas ju偶 od wczoraj - m艂ody po偶egna艂 podstaw贸wk臋. Teraz tylko wyniki rekrutacji i luz C贸rka wakacjami po maturze si臋 nie nacieszy艂a bo od pocz膮tku czerwca pracuje - wolne dopiero od po艂owy sierpnia. Dla mnie to tylko troch臋 luzu psychicznego i plus taki, 偶e m艂ody b臋dzie wi臋cej gotowa艂 bo reszta w robocie. Odpowiedz Link Zg艂o艣
iberka Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:14 Odebra艂am 艣wiadectwo, nagrody gratulacje a m艂oda od wczoraj ma 38-39 stopni.....zaczynamy "czas wolny" ehhh Odpowiedz Link Zg艂o艣
anilorak174 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 15:36 Swiadectwa odebrane. Jeszcze wyniki rekrutacji nas czekaj膮 i dopiero odetchniemy. Odpowiedz Link Zg艂o艣
odnawialna Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:06 Tak, 艣wiadectwa odebrane, lody zjedzone te偶, ale wakacje to b臋d臋 mia艂a jutro jak wszyscy wyjad膮 na sp艂yw i zostan臋 sama w cha艂upie. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰 馃榿馃ぉ馃お Odpowiedz Link Zg艂o艣
kanna Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:28 Wi臋c tak... my z c贸rk膮 nad morzem od tygodnia. Syn napisa艂 matur臋 i od po艂owy maja na obozach, i innych zielonych szko艂ach. Ja wracam spokojnie pracowa膰 w wakacje, basen pewnie roz艂o偶臋, a urlop pewnie we wrze艣niu Odpowiedz Link Zg艂o艣
jackowo.thinktank Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 16:48 P贸藕no te wakacje, bo u nas ju偶 od pocz膮tku czerwca. Nie rozumiem, dlaczego w Polsce wakacje zaczynaj膮 si臋 tak p贸藕no, to bez sensu goni膰 dzieciaki w upalne dni czerwcowe do nieklimatyzowanych pomieszcze艅. Odpowiedz Link Zg艂o艣
em_ka_krk Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 20:29 A do kiedy macie wakacje? Tez uwa偶am, 偶e czerwiec lepszy, bo duuuzo lepsza pogoda. Odpowiedz Link Zg艂o艣
mamkotanagoracymdachu Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 21:33 Tez nie rozumem czemu wakacje zaczynaja si臋 dopiero po przesileniu letnim, przecie偶 to powinien by膰 sam ich 艣rodek. No ale najwa偶niejsze, ze JU呕 S膭 Odpowiedz Link Zg艂o艣
jackowo.thinktank Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:36 Przewa偶nie do ok. 20 sierpnia Odpowiedz Link Zg艂o艣
magdallenac Re: Wakacje!!!!! 25.06.22, 02:35 U nas od pocz膮tku czerwca, do pierwszego wtorku wrze艣nia. Ponad 3 miesi膮ce!!馃挋 Odpowiedz Link Zg艂o艣
lannnnntana Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 18:31 Jeszcze nie. Dop贸ki nie odbior臋 syna od kolegi (gdzie艣 tak za godzin臋) - otworz臋 wtedy wino musuj膮ce i zaczn臋 艣wi臋towa膰. Jeste艣my wszyscy bardzo zm臋czeni, naprawd臋 zas艂u偶yli艣my sobie na d艂ugi, solidny wypoczynek. Odpowiedz Link Zg艂o艣
ritual2019 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 19:16 Jeszcze 4 tygodnie. Za rok o tej porze syn juz bedzie po egzaminach i koniec szkoly. Potem pojdzie do nastepnej ale to juz tylko dwa lata i 16 lat plus wiec zupelnie co innego. Jeszcze rok... Odpowiedz Link Zg艂o艣
alessa28 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:06 U nas fajny dzie艅. Po rozdaniu 艣wiadectw ca艂a klasa na lody, potem z przyjaci贸艂ka jeszcze na plac zabaw. Potem obie z c贸rka posz艂y艣my do kawiarni na ciacho kaw臋 sok, a na obiad do ulubionej pizzerii. I jeszcze wsp贸lne ogl膮danie kresk贸wek na dobranoc. Moja 9 latka pad艂a i 艣pi Odpowiedz Link Zg艂o艣
18lipcowa3 Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 22:21 Cudownie. W niedziel臋 bombelki jad膮 z tat膮 na kilka dni nad jezioro i b臋d臋 samaaaaaa. Samaaaaaa Potem jedna na kolonie. Potem druga na ob贸z. Jakie艣 dziadki w mi臋dzyczasie. Pod koniec sierpnia wsp贸lny wyjazd nad Balaton. Odpowiedz Link Zg艂o艣
przepio Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 23:09 Ja mam od dzi艣 wakacje, ale po sze艣ciogodzinnym szkoleniu nie mam si艂y si臋 jeszcze z nich cieszy膰. Odpowiedz Link Zg艂o艣
sweterwkrate Re: Wakacje!!!!! 24.06.22, 23:36 A m贸j syn nie by艂 na zako艅czeniu, bo si臋 rozchorowa艂... I lod贸w te偶 nie dosta艂, bo gard艂o. A taki to pocz膮tek wakacji. Odpowiedz Link Zg艂o艣