Dodaj do ulubionych

X-KOM sklep, problem,reklamacja...

28.06.22, 11:03
Znacie ten sklep?
Elektronika,tablety,telefony,laptopy...
Mam z nimi kłopot,duży. I szukam kogoś,komu udało się z nimi porozumieć i dostać to,co kupującemu przysługuje,czyli zwrot w ramach gwarancji po kilkukrotnym naprawianiu wadliwego urządzenia.
Proszę o opinie...
Obserwuj wątek
    • tenjedennick Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 11:09
      Znam, kilka lat temu kupowałam tam stacjonarnie laptop. Nie było żadnych problemów. Laptop działa bez usterek cały czas smile
    • woman_in_love Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 11:11
      znamy i od razu wiemy, że na bank źle wybrałaś sprzęt, kupując taki z gwarancją sprzedawcy a nie gwarancją producenta
    • cud_bogini_w_bikini Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 11:11
      Mój mąż kilka lat temu dostał nowy telefon po dwukrotnej, nieudanej naprawie.

Dostaliśmy też nowego laptopa, po tym jak nie udało się skonfigurować poprzednika, bo zawiesił się tuż po włączeniu.

Mam bardzo dobre zdanie o sklepie.
    • pyzata0001 Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 11:23
      Jak korzystasz z gwarancji producenta to sklep zrobi to co mu producent zaproponuje tzn. jeśli naprawi po raz 10ty to naprawiony trafi do ciebie. Teoretycznie mógłby z własnej woli zwrócic ci kasę ale wtedy nie rozliczy tego z serwisem, producentem.
      Sprawdź w karcie gwarancyjnej jakie maja warunki gwarancji. Albo skontaktuj sie bezpośrednio z serwisem.
      Możesz tez ponownie zgłosić reklamację w ramach rękojmi. Wtedy to sklep wg prawa decyduje o wyniku reklamacji. Prawdopodobnie odeśle też do producenta lub serwisu. Z doświadczenia w pracy w wielkim Dziale Reklamacji sklepu On-line wiem że im bardziej klient sie awanturuje tym więcej uzyska. Niesprawiedliwe ale prawdziwe.
    • enigma81 Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 11:44
      Kupujemy tam mnóstwo rzeczy od lat - zero problemów, jeśli była reklamacja i nie dało się czegoś naprawić to albo dawali nowy sprzęt albo oddawali kasę. Najczęściej dotyczyło to słuchawek i myszek gamingowych bo tu moje chłopaki mają duży przemiał i wysokie wymagania.
      • gajmal Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 11:46
        Może zgłosić niezgodność towaru z umową do sprzedawcy.
    • mama_duzych_dzieci Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 12:22
      bardzo duzo kupuje w x-komie, zawsze fer.
    • 7katipo Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 12:25
      Ja robiłam u nich zwrot. Kilka dni po zakupie. Bez najmniejszego problemu.
    • iwoniaw Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 15:18
      Znam, korzystałam z gwarancji, nie bylo nigdy żadnych problemów.
    • heca7 Re: X-KOM sklep, problem,reklamacja... 28.06.22, 15:47
      Musiałaś mieć wyjątkowego pecha. My też kupujemy tam mnóstwo różnych rzeczy komputerowych łącznie z całymi komputerami gamingowymi i jak dotąd ani jednej wpadki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka