panna_lila 10.07.22, 09:00 Nałożyłam żelowy peeling Bielenda i przetrzymałam za długo. Teraz mam twarz czerwoną. Czym ugasić ten pożar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 09:49 Nie posiadasz dostatecznej wiary. Musisz intensywniej pomyśleć o włosach Panienki Jasogórskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 09:12 Miałam to samo, choć z innym kwasem. Jeżeli nie przejdzie samo albo od jakiegoś łagodnego żelu nawilżającego (aloesowego, bambusowego - czegoś takiego), to zostaje jeszcze maść z witaminą A albo, na poważniejsze przypadki, Cicaplast b5. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 09:16 A co masz pod ręką? Nawilzaj i szukaj lagodScych Aloes, oleje, skwalam, kwas hialuronowy, ja mam takie ampułki po opalaniu Maski na naczynka też dobrze zrobią Pokaż, co Ci tam zalega Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 09:44 Panthenol mam, może być czy będzie gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 09:57 Tak, pantenol jest spoko na takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 09:45 Na takie wypadki smarowałabym się tym co pod ręką- u mnie to na przykład żel aloesowy, eveline egyptian miracle (tłuścioszek, ale jako jedyny nie powoduje u mnie wyprysków, bardzo polecam) czy jakieś serum hialuronowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 10:09 Jak sobie zjarałam ryj rumuńską maską z tretynoiną to bardzo mi pomógł krem Weleda skin food. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 10:13 Zinalfat. Kip sobie i miej. To jest najlepszy specjalistycznyczny krem apteczny pozabiegowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 10:22 Zależy co masz w domu. Maseczka z płatków owsianych może wyciszyc Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 10:29 Ło, współczuję! Posmaruj twarz czymś mocno nawilżającym od razu a w aptece kup emulsję Avene Cicalfate Post Acte (regenerująca po zabiegach) ewentualnie krem z tej samej linii (ale emulsja lżejsza i bardziej nawilżająca imo)🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 10:54 Maska pozabiegowa Neutrea, ale pewnie nie masz pod ręką. Panthenol zatem, w każdej aptece są pianki. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 10:59 Tylko raz zdarzyl mi sie podobny problem ale akurat w momencie, w ktorym bardzo mi zalezalo na niezlym wygladzie - pomogl zel aloesowy plus krem do cery z tradzikiem rozowatym avene plus cicalfate (nie wszystko na raz ale caly dzien kremowalam na zmiane zeby caly czas skora byla nawilzona i opatulona). Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 11:01 a, cicabio to bylo, LRP, ale mysle ze wszystko co ma cica bedzie ok (chyba ze w ogole mozesz na szybko zorganizowac jakas maske pozabiegowa). Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 12:09 Za dawnych czasów kefiru albo maślanki się używało na poparzoną twarz. na pewno nie zaszkodzi, a z lodówki będzie przyjemnie zimne. Btw: po co wrzucasz fotę specyfiku? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 18:57 Fotkę wrzuciłam, na wypadek pytań czym się tak urządziłam, nie wykluczalam opcji, że ktoś napisze że to jest taka słabizna, że skóra nie miała prawa tak zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 14:34 Maseczka z alg na zimno. Wygasza zaognienia i wycisza skore po kwasach. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 18:57 Panthenol pomógł 😊 skóra twarzy wyciszona. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, wiele z Was poleca żel aloesowy muszę się zaopatrzyć na przyszłość, chociaż już wiem że nie mogę zbyt długo trzymać, z kolei jak trzymałam przepisowe 7minut to miałam wrażenie że efektu nie ma żadnego. Teraz przynajmniej wiem, że nie ma co eksperymentować z czasem aplikacji. Czy w ogóle to jest dobra pora roku na kwasy? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 19:02 Nie, bardzo zła chyba najgorsza. Jak wyjdziesz na słonce, to wyskocza Ci przebarwienia. Filtr 50spf (jesli jestes na zewnatrz to co 2h od nowa), kapelusz, unikaj slonca i moze jakos przetrwasz bez masakry na twarzy (zalatwilam sie podobnie rok temu, nie polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 22:51 Najgorsza. W ulotkach zawsze piszą, żeby słońca unikać... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Przesadziłam z pielęgnacją 10.07.22, 23:11 oszkurde słońca to w ogóle każą unikać Co do kwasów, to ponoć te z niskim stężeniem można używać nawet latem, ale póki co się wstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przesadziłam z pielęgnacją 11.07.22, 13:41 Przede wszystki trzeba zacząc od słabsyzch kwasów i patrzeć jak skóra reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś