lodomeria 18.07.22, 00:22 Potrzebna mi nowa kołdra. Znacie jakies miejsca w sieci, gdzie można kupić? Nie jakąs super-ekstra za kilka tysięcy, ale polskiej produkcji i z odpowiednimi certyfikatami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannah_weaver Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 08:20 Może nie polska marka, ale w Jysk są niedrogie puchowe- właśnie zaopatrzyliśmy domek na działce w nowe puchowe kołdry i poduszki - są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 10:45 Dzięki! Ale własnie sęk w tym, że chciałabym z jakiejs lokalnej produkcji. Polska jest jednym z największych eksporterów puchu, miałam nadzieję, że uda się znaleźć kogos, kto z tego puchu cos na miejscu robi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Kołdra z puchu 23.07.22, 13:17 Ostatnio mamie tam kupowalam. Puchu tylko 10%, reszta to pierze, ale faktycznie przyjemna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 09:04 slodkiesny.pl bardzo dobre kołdry wreszcie nie klapia. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 10:46 Oups, a co to znaczy, że kołdry klapią? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 10:54 Z miękkiej i puchatej robi się płaska i niepuchata Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Kołdra z puchu 23.07.22, 11:05 ichi51e napisała: > Z miękkiej i puchatej robi się płaska i niepuchata Z kaczego puchu? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 09:15 Ja kupowałam kołdry i poduszki w tym sklepie i polecam podkolderka.pl/pl/c/KOLDRY/25 Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Re: Kołdra z puchu 18.07.22, 22:48 Pierzynki.pl mam od nich letnie i zimowe, lepszych w rozsądnej cenie nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Kołdra z puchu 25.07.22, 11:29 Polecam również, kupowałam u nich i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Kołdra z puchu 19.07.22, 00:31 Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie! Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Kołdra z puchu 19.07.22, 10:57 Kup trochę droższą. Kupiłam tańszą i ten puch się zbija. Czyli robi się taki naleśnik. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Kołdra z puchu 20.07.22, 08:28 Tylko co to znaczy 'trochę'? Jakis czas temu kupowałam puchową kołdrę w kraju, w którym minimalna stawka za godzinę pracy to w przeliczeniu około 65zł za godzinę. Kołdra robiona w małym zakładzie, do wglądu zdjęcia magazynów i produkcji, do kołdry dołączone kopie certyfikatów (eko i ochrony praw zwierząt). Za kołdrę wielkosci 220*240, zimową, wypełnioną puchem z polskich gęsi zapłaciłam w przeliczeniu cos koło 1500-1600. Jestem w stanie zapłacić tyle samo za kołdrę w Polsce (choć nie wiem, czy to powinno się tak przeliczać), tylko własnie jakos tak nie mogę znaleźć porównywalnych producentów, którzy oferowaliby szczegółowy opis wypełnienia (rodzaj puchu, gramatura) i jakos nie wydaj mi się to możliwe, żeby polski puch był eksportowany na cały swiat, a w Polsce ludzie nie mogli sobie porządnej kołdry za normalną cenę kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Re: Kołdra z puchu 25.07.22, 09:38 Po prostu kup 100% puchu, mieszanka z pierzem będzie się zbijać. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Kołdra z puchu 25.07.22, 11:53 Sprobuj tutaj www.vega.krakow.pl/index.html jesli firma nadal istnieje (nie wiem, czy strona jest aktualna). Kupilam koldre, gdy mieli jeszcze sklep w centrum Krakowa. Ma ja do dzis, jest idealna, a to bylo ze 12 lat temu. Rozmiar 200x220, kosztowala wtedy chyba 700-800 zl? Zaluje, ze nie kupilam tez poduszek, bo mam z ikei i M&S i nie ma porownania niestety. Odpowiedz Link Zgłoś