arthwen Re: Ha! Gwiazdka! 01.09.22, 17:50 Zlitujcie się, przecież jeszcze jest lato! 3 tygodnie lata! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ha! Gwiazdka! 01.09.22, 19:01 Dzisiaj zaczęła się meteorologiczna jesień. Dupa. Wszyscy umrzemy. Jak nie z głodu, to z przejedzenia. Idę szukać trumny na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Ha! Gwiazdka! 01.09.22, 20:01 Dzisiaj się nie zaczęła żadna jesień, tylko jest super letnia pogoda, taka dla ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ha! Gwiazdka! 01.09.22, 19:11 Na razie o halloween, ale skoro pytasz o gwiazdke, to dla wszystkich dzieciorow prezenty mam z grudnia 2021, kiedy to nakupilam lego na wyprzedaży 75% w biedrze oraz z wyprzedaży lego w rossmann, ciastolinę play doh a to dentystę a to fryzjera, z promo 1+1 gratis 😆 do wymyślenia gadżet dla niemowlaka co się urodził w trakcie roku. Nastolatek dostanie głośnik jbl taki mały i powerbank. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ha! Gwiazdka! 01.09.22, 22:27 No chyba Cię pokarało. Nie, nie myślę. Zacznę myśleć w grudniu. Około 15. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ha! Gwiazdka! 01.09.22, 22:39 Od lat cała moja rodzina nie uczestniczy w tym idiotycznym (sorry, ale tak) szaleństwie. Prezenty są symboliczne, samorobne, albo w ogóle żadne. Po co? Zwłaszcza teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Ha! Gwiazdka! 02.09.22, 06:31 W sumie może i racja - czasy są ciężkie, może na wszelki wypadek zacząć lepiej świętować. Aż strach pomyśleć, ile przed świętami będzie kosztować masło i takie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Ha! Gwiazdka! 02.09.22, 11:46 A nie mój kalendarz, ma inne atrakcje przed grudniem. Także luz. Odpowiedz Link Zgłoś
pomozeciepomozemy Re: Ha! Gwiazdka! 02.09.22, 11:57 Kupiłam Lego (ale chyba nie dotrwają) i świeczki do piramidy bożonarodzeniowej (bo słabo dostępne + świeczki teraz wypada mieć). Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Ha! Gwiazdka! 02.09.22, 12:08 Matkobosko, przedwczoraj wróciłam z wakacji, a tu jest Gwiazdka grana😨 Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Ha! Gwiazdka! 02.09.22, 16:28 nie myślę o gwiazdce (BN) ale...ja mam od lat taki system organizowania finansów, że zawsze "odkładam" na stałe roczne wydatki. W tym właśnie na święta, a poza tym na wakacje czy np. na samochód (przeglądy i ew. naprawy). A prezenty kupuję kiedy wpadnie mi cos w oko więc często na długo przed BN juz je mam. Natomiast same zakupy spozywcze zaczynam juz w listopadzie/na początku grudnia. Te które mogą spokojnie postać np. napitki czy jakies konserwy. Czyli wychodzi na to, że o świętach myślę cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś