25.10.22, 00:09
Wiele już było wątków religijnych, ale to co widziałam naprawdę mówiąc brzydko ryje banie.
Jest sobie taka grupa na Facebooku, osób wierzących, wręcz fanatyków. I pojawił się post dziewczyny, która wyjechała za granicę do partnera, znalazła pracę, mieszkają razem, ale jej rodzina napiera na ślub, mimo że jej facet innego wyznania.
No i pojawiają się rady: weź jednostronny ślub, no dobra spoko delikatnie radzą, grzecznie ale zaraz zjawił się tabun starych matron i ogrom komentarzy że jak to żyć razem? Jak bez ślubu!? Ale wygrała babka, taka już pod 60 z tekstem" nie ma już Polaków? Trzeba szukać niewiadomo gdzie? Jak możesz dawać brudasowi!!!"?
I tak się zastanawiam, czy tylko ja jestem taka naiwniaczka, która wierzyła że starsze kobiety, w wieku mamy czy babci to są serdeczne, pomocne itd? No powaliło mnie chamstwo i agresja tych fanatyków 60+.
Obserwuj wątek
    • hani_m15015 Re: Szok 25.10.22, 03:13
      > I tak się zastanawiam, czy tylko ja jestem taka naiwniaczka, która wierzyła że
      > starsze kobiety, w wieku mamy czy babci to są serdeczne, pomocne itd? No powali
      > ło mnie chamstwo i agresja tych fanatyków 60+.

Chcę wierzyć, że duża większość to jednak serdeczne i pomocne kobiety smile
      Jesli to grupa 'wręcz fanatyków' to nie jestem specjalnie zdziwiona. Jak czasem widzę co niektóre babki odwalają (choćby w sondach ulicznych na temat polityki) to łapię się za głowę
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Szok 25.10.22, 03:36
      Kto pisze na forach katolickich, kto to czyta?
      Masz niezdrowe zainteresowania.
      • jozefrobotnik Re: Szok 25.10.22, 05:40
        Mam, lubię takie fora😞
        • bulzemba Re: Szok 25.10.22, 08:09
          No cóż. Jesteś TU. 😁😁😁😁
          • jozefrobotnik Re: Szok 25.10.22, 11:07
            Mi takie głupie fora dyskusyjne z religią w tle dają jakaś dzika radość 😁
    • jednoraz0w0 Re: Szok 25.10.22, 03:39
      Coś nie chce mi się wierzyć. Historia równie wiarygodna co np. dziewczyna wrzucająca post o swojej aborcji na grupie obrońców życia i szok spowodowany ich potencjalnymi i bardzo przewidywalnymi reakcjami.
      • ajaksiowa Re: Szok 25.10.22, 06:03
        Skąd taki wysyp antyreligijnych szuj??na premię przed świętami chcecie zapracować??😎😎😎
        • bulzemba Re: Szok 25.10.22, 08:15
          Nic nie wpływa tak negatywnie na obraz kk jak sam kk oraz jego wyznawcy.

Pani g.
          Ksiądz grzyb
          Prawnicy miłośnicy cudzych małżonków
          Wójt biskup
        • woman_in_love Re: Szok 25.10.22, 08:19
          jedyne szuje ajaksiowa to są religijne - takie jak ty
    • bei Re: Szok 25.10.22, 07:41
      Na starość cechy kondensują się, jak ktoś w młodości był zgryźliwy, to z wiekiem zgryźliwoźć nasila się 😉
    • purchawka2020 Re: Szok 25.10.22, 07:53
      Przejdź się do najbliższej państwowej przychodni i postój w kolejce.
      Zobaczysz uczciwość i życzliwość starszych pań wink
      • zuzanna_a Re: Szok 25.10.22, 07:56
        Albo wejdz do biedronki jak jest dziki tlum i jedna kasa 😃 serdeczność emerytek wobec kasjerek aż wali po oczach 😃
      • ajaksiowa Re: Szok 25.10.22, 07:58
        Nie przesiadujè w Przychodniach żebym mogła oceniać,za to na pöłgłöwki w młodym i średnim wieku ,w życiu uliczno-sklepowym miałam,,przyjemność,,się napatoczyć🤢🤢🤢
        • hanusinamama Re: Szok 25.10.22, 08:11
          A to pech...na chamskie babcie nigdy, za to na chamską młodzież ciągle trafiasz. NO pech!!!
        • woman_in_love Re: Szok 25.10.22, 08:23
          typowa postawa starych roszczeniowych bab: belki w swoim oku nie widzą, a źdźbło u młodych zawsze wypatrzą
        • iwles Re: Szok 25.10.22, 09:24

W Wilkowyjach mieszkasz?
    • bulzemba Re: Szok 25.10.22, 08:20
      To ja miałam pecha w życiu i poniżej 10 roku życia nauczyłam się że słodka kochana babuszka to jest, dla swojego ukochanego wnuka/wnuczki. Pieszczoszek dostanie pół tortu a reszta wnuków po okruszku.

• skumbrie Re: Szok 25.10.22, 08:44
      Fanatyczki fanatyczkami. Dziewczę związek zakończyło, bo tak jej doradziły obce baby. Pogratulować opuszczonemu, że się uwolnił od dziewczęcia.
    • malia Re: Szok 25.10.22, 09:05
      Ale kogo ci żal? Dziewczyny, która pisze na forum religijnych fanatyków z prośbą o radę? to przecież wiadomo było jakie rady dostanie - takie właśnie jakie dostała.
      Wchodzisz na jakieś szurnięte forum i zdziwiona jesteś tym co piszą? Masz 15 lat?
      • jozefrobotnik Re: Szok 25.10.22, 11:06
        Jestem zdziwiona tym że obcy ludzie mają taki wpływ na cudze życie.
    • lauren6 Re: Szok 25.10.22, 09:20
      > czy tylko ja jestem taka naiwniaczka, która wierzyła że starsze kobiety, w wieku mamy czy babci to są serdeczne, pomocne itd

Na forach katolickich takich nie znajdziesz. Tam są jedynie ziejące strażniczki patriarchatu. Nie dość, że boomer to jeszcze katolicki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka