mrsacola 20.11.22, 18:22 Podobno jest obecnie modny, strasznie mnie korci żeby taki zakupić, wygodny jest, dobrze się nosi? Co sądzicie o tym poniżej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 18:28 Jestem na nie! W tym się nie da swobodnie poruszać. Kupiłam taki z alpaki i dwa dni później oddałam. Jedyny plus, to to, że alpaka jest bardzo ciepła i można nosić na sam t shirt. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:05 No nie wiem. Przymierzyłam plaszcz teddy bear z arytona, zakochalam sie od razu. JEst lekki jak piorko, doskonale sie w nim czułam, jedyny minus cena. Ponad 4000 tysiące złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:11 Ja miałam z innej firmy. Jest lekki to prawda, ale to fason sprawiał, że się zsuwał. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 21:35 Plus arytona, ma.najzwyklejszy klasyczny krój i nie wyglada na drogi plaszcz. Przeciwnie, ale cena jest zabójcza, nawet po przecenie będzie kosztował 3 tysiące. A widzialam tez plaszcz maxmary, to juz w ogóle jakies 9 tysiecy i mi.sie nie spodobal. Zwłaszcza w dotyku. I taka masa tej wełny. A ten z arytona taki cienki, deliktany i jaki wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 21:51 Mam taki taki płaszcz właśnie z Arytona od kilku lat. Gdy go kupowałam, to jeszcze nie nazywał się teddy bear, tylko po prostu płaszcz z suri alpaki. Kocham go i nie żałuję ani złotówki na niego wydanej, jest leciutki, wygodny i bardzo ciepły Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 21:53 Tez żałuję, ze nie kupiłam krótszego za 1800 jak byl w promocji. Takie ceny juz nie wrócą... Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 18:56 One dodają ze dwa rozmiary, więc tylko dla chudzinek. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:12 ojejku, to rzeczywiście ma priorytetowe znaczenie, czy się zimą wygląda na 38, czy 42. Przestaną za właścicielką gwizdać panowie z pobliskiej budowy? Mąż wystawi walizki? A dzieci będą się wstydzić w szkole? jedyna wadą tego płaszcza jest brak wygody- nasiąkają wilgocią i różnymi zapachami, więc nie nadają się na jesienną słotę, ani wizytę w lokalu gastronomicznym.. Brak kaptura przy braku czapki powoduje urwanie łba podczas halnego, a z puchatych ramion ześlizgują się ramiączka wielu torebek. i tak, mam takie coś, grafitowe, śliczne i mięciutkie, ale wkładam kilka razy w sezonie, raczej na wieczór w kinie lub u znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:22 Aj to faktycznie ważne argumenty na nie. Jednak nie kupuję, zostanę przy kurtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:48 Nie każdy lubi wyglądać jak futrzasta Buka. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 21:48 klaviatoorka1 napisała: > ojejku, to rzeczywiście ma priorytetowe znaczenie, czy się zimą wygląda na 38, > czy 42. Przestaną za właścicielką gwizdać panowie z pobliskiej budowy? Mąż wys > tawi walizki? A dzieci będą się wstydzić w szkole? Też mnie to zadziwia. To już któryś wątek, w którym pojawia się motyw grubego wyglądania w odzieży zimowej. Koniecznie przekażcie te "wartości" waszym córkom. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 14:51 A to nie jest tak że wełnę można szybko wywietrzyć? Śmierdzi i nie puszcza poliester. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:02 Mam już któryś rok i bardzo lubię, mój jest wełniany (wiec dobrze się nosi). Nie wiem jak inne. Ten ze zdjęcia mi się nie podoba ze względu na: - długość - kolor - materiałowe wstawki Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:05 Dla mnie masakra- zsuwa się i rękawy przeszkadzają. Też miałam taki klasyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:22 To pewnie zależy od modelu i dopasowania rozmiaru; noszę M, tu wzięłam S a i tak jest oversize. No i mam ramiona pływaczki, może dlatego nic mi się nie zsuwa. Bardzo lubię No i jestem „matchy matchy” z moją córką. Odpowiedz Link Zgłoś
hannah_weaver Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 15:33 Coś kojarzyłam Cię z synem? Czyżby nowy członek rodziny? Jeśli tak, to gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 19:58 Noszę. Ale ja noszę jak mi zimno wszystko. Kożuch, futra, puchowki. Co mi tam akurat pasuje do reszty. Jak mi zimno to mnie mało interesuje co mam na sobie na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 20:26 Za rok wyjdzie z mody, trafi na śmietnik i tyle będzie z jego za..bistości. modowym jednorazówkom mówię zdecydowane nie! Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 20:38 Albo i piąty, musiałabym rachunek odszukać. Tez mi „jednoroczna” moda. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 21:38 A ja sie juz z 4 rok zastanawiam, czy kupować sobie ten płaszcz z alieexores. No ale właśnie kroj mi sie nie podoba. Ale co roku to samo. To sa fajne plaszcze. Takie misiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 09:48 Z ali to nie wiem, bo pewnie bedzie sztuczny, ale jesli dobry gatunkowo to jest raczej ponadczasowy, o ile modę traktujesz użytkowo a nie jak niewolnik. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 13:22 Nie, na alie sprzedają z wełny za 1500 złotych. Akurat tutaj jestem pewna że wyślą dobry produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Płaszcz teddy 20.11.22, 23:55 Jak cię korci, to sobie kup, przecież to nie forum będzie w tym chodzić. Mnie nie korci, nawet jeśli ciepły, bo zwyczajnie mi się nie podoba z wyglądu. Nie lubię takiej faktury. Mam wełniany płaszcz, ale jest gładki, a nie taki pluszowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 13:44 mialam podobny w dziecinstwie i jak je zobaczylam w sklepach to mi sie przypomnialy moje zdjecia z tamtych lat. Brzydkie jak nie wiem, o wiele lepiej wygladaja plaszcze-koldry. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaa80 Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 16:50 Ja sobie kupiłam w zeszłym roku coś takiego w H&M. Jest bardzo ciepłe, fajne, ale zastanawiam się czy w wieku prawie 43 lat nie będę w tym wyglądać babciowo i głupio. Nosić to będąc w średnim wieku, czy jednak bardzo postarza i kojarzy się z futerkami emerytek? www2.hm.com/pl_pl/productpage.0994523002.html Odpowiedz Link Zgłoś
kawaa80 Re: Płaszcz teddy 21.11.22, 16:56 Moja fotka w tym stroju, zdjęcie z daleka i niewyraźne, raczej i tak nikt mnie nie pozna, a jak pozna, to trudno. Nie wygląda to jakoś nieadekwatnie do wieku? Strasznie mi się ten płaszczyk podoba, ma śliczny kremowo-popielaty kolor, ale nie wiem czy nie jest tylko dla młodych dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Płaszcz teddy 22.11.22, 13:39 Przymiarzyłam taki w ktorejs sieciowce. Ten mój miał obszerne rękawy, co w połaczeniu z mięsistą tkaniną dawało efekt "wałków" pod pachami. Odpowiedz Link Zgłoś