feniks_z_popiolu 07.12.22, 10:22 W sumie lubiłam gościa, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani_tau Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 10:34 Obejrzyj spotkanie z Nowickim na Przystanku Woodstock bodajże z 2011, zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 10:39 Z jednej strony kawał historii polskiego kina. Z drugiej okropny mizogin, którą tylko niekiedy był łaskawy ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 10:39 Oceniam teraz aktorstwo, życia osobistego nie tykam. Z biegiem lat, z biegiem dni. Aktor Jan Kozicki dotyka ręki pani Anieli Dulskiej. Jest zima, jest noc, jest góralska chata. I światło świec. - Aksamit... -To koronka - Pod spodem.aksamit Ależ się wtedy zakotłowało coś we mnie, zupełnej dziewczynce jeszcze... Dzięki, panie Janie Odpowiedz Link Zgłoś
spod_wyszkowa Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 10:47 Nie lubiłam nigdy tego typa. Zawsze wydawał mi się oslizgły i obleśny. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 11:35 O, takie same miałam odczucia względem niego. Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 10:50 W sumie nie lubiłam gościa, ale niech mu ziemia lekką będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 10:56 To ten co chodził i opowiadał ze kobiecie publicznie jeść nie przystoi ? Well… RIP Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 11:23 Nowickiemu - RIP. Dziennikarzom, a zwłaszcza dziennikarkom, które lansowały prostackiego seksistowskiego buca na magnetycznego donjuana - apel o rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 14:35 alpepe napisała: > Otóż to. > Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 11:28 Świetny aktor, z Szapołowską tworzyli magnetyczny, podszyty perwersją duet. Nie lubiłam obojga, ale potrafili dać popis. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 11:29 Aktorsko- ceniłam, jako człowieka, cóż, wręcz przeciwnie- okropny mizogin i buc. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 11:46 fajnym był aktorem. myślałam, że jest młodszy. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 12:03 Jednego mizogina mniej. Srodowiska aktorskie zdecydowanie zyska po tym odejsciu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 12:19 stary satyr, troche mnie brzydził ale chyba krzywdy nikomu nie robil jednak kulturalny i swiatly czlowiek coraz mniej takich Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 12:22 Kulturalny? Chyba inne wywiady z nim czytałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 14:42 kotejka napisała: > jednak kulturalny i swiatly czlowiek Taa, na przykład na spotkanie z licealistami z kółka teatralnego w mojej szkole przyszedł nawalony w 3d...bardzo kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 18:31 Kulturalny i światły człowiek, który publicznie fantazjował o ruchaniu córki 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 12:22 Aktor świetny, człowiek, hmm.. jakby mniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 13:31 Co zagral, to zostanie. jako osoby nie chcialabym spotkac i obejde sie bez niego bez zalu Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 13:43 Wspaniały aktor, okropny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 14:02 sumire napisała: > Aktor znakomity. I tyle. Dużo więcej. Poeta, rezysr, erudyta, druh OHP, niezwykły gawędziarz i kompan, człowiek absolutnie niezależny. Epigon pewnej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 14:46 Dobrze, że ona przeminęła. Dla kobiet dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 14:49 alpepe napisała: > Dobrze, że ona przeminęła. Dla kobiet dobrze. > Może i dla części kobiet dobrze. Ale nie bardzo wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 14:59 No. Miałam okazję go spotkać niejeden raz. Pozostanę przy zdaniu, że był to znakomity aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_anuszewska11.2022 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 18:36 W kulturze śródziemnomorskiej, do której się zaliczamy ( mimo polozenia geograficznego) o zmarłych dobrze albo wcale. Był dobrym aktorem a życie prywatne mnie nie obchodzi. Nie żyje, więc spuśćmy zasłonę. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 18:49 beata_anuszewska11.2022 napisała: > W kulturze śródziemnomorskiej, do której się zaliczamy ( mimo polozenia geograf > icznego) o zmarłych dobrze albo wcale. Prima. o takim jednym dosc znanym panu nalezy mowic, ze mial zdolnosci malarskie i piekny wasik, wrecz ZABOJCZY ? Ok. >Był dobrym aktorem a życie prywatne mnie > nie obchodzi. Nie żyje, więc spuśćmy zasłonę. Wypowiedzi publiczne to nie jest zycie prywatne, tylko, no wlasnie, upublicznione przez zainteresowana osobe. A co smrodu narobil za zycia, to poszlo w atmosfere, niestety. Gdyby poprzestal na aktorstwie, zapewne zlego slowa nikt by o nim nie powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 18:59 Jest mi bardzo smutno, że odchodzi kolejny aktor, którego pamiętam że wspaniałych ról w Teatrze Starym. Taki teatr już nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Jan Nowicki nie żyje 07.12.22, 18:44 To sie dołączę: zmarła tez Kirstie Alley (najbardziej chyba znana z Look who's Talking). Miała 71 lat. Odpowiedz Link Zgłoś